Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Απαγορευτικό απόπλου για σκάφη αναψυχής

Νέα μέτρα

20 Μαρτίου 2020 18:31
Κορωνοϊός - Απαγορευτικό απόπλου για σκάφη αναψυχής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε απαγορευτικό απόπλου σκαφών αναψυχής από όλα τα λιμάνια της χώρας, για να σταματήσει η μαζική φυγή προς νησιά το Σαββατοκύριακο, λόγω του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση ισχύει από το πρωί του Σαββάτου, 21 Μαρτίου, ενώ όσα σκάφη αναψυχής έχουν ήδη αναχωρήσει, θα έχουν περιθώριο ως το βράδυ του Σαββάτου να επιστρέψουν.

Πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για την απαγόρευση όταν έγινε γνωστό ότι αναχώρησαν σήμερα μαζικά προς διάφορες περιοχές. Μάλιστα 31 είναι τα νέα κρούσματα στην χώρα σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, και μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναλυτικά όσα είπε.

Κορωνοϊός Ιταλία: "Μπλοκαρισμένες" μάσκες στην Άγκυρα!

Συναγερμός έχει σημάνει για τις μάσκες στην Ιταλία καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά κατά εκατοντάδες. Ωστόσο, η προπληρωμένη παραγγελία τους αξίας 670.000.000 ευρώ έχει μπλοκάρει στην Άγκυρα. Ωστόσο, στη Γερμανία τα κρούσματα έφτασαν τις 3.000 μόνο μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο λόγος είναι ότι η τουρκική γραφειοκρατία συνεχώς ζητάει νέα έγγραφα σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικής εφημερίδας.

«Στις 6 Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυνόταν μέσα σε δυο ημέρες, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα», γράφει η Corriere και προσθέτει:

«Ο Ερντογάν μπλοκάρει την εισροή ευρώ στην χώρα του, για ένα πολιτικό μπρα ντε φερ της Τουρκίας με την Ευρώπη, ενώ η πανδημία τρέχει» , υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου και εξηγεί:

«Δεν γίνεται να ζητηθούν πίσω τα χρήματα διότι η τουρκική εταιρία που παράγει τις μάσκες της παρέδωσε έτοιμες προς αποστολή. Την ίδια ώρα, το πολύτιμο αυτό μέσο προστασίας από τον ιό, δεν μπορεί ούτε να φτάσει στους παραλήπτες του στην Ιταλία».

Η Corriere, τέλος, ολοκληρώνει αποκαλύπτοντας ότι την περασμένη Τρίτη, για το θέμα αυτό, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «με αίτημα να λυθεί το θέμα, αλλά μέχρι τώρα δεν συνέβη απολύτως τίποτα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share