Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ούτε σε πόλεμο δεν θα είχε πάνω από 3.400 νεκρούς η Ιταλία - Ξεπέρασε και τη Κίνα

Ατελείωτη τραγωδία

20 Μαρτίου 2020 09:04
Κορωνοϊός: Ούτε σε πόλεμο δεν θα είχε πάνω από 3.400 νεκρούς η Ιταλία - Ξεπέρασε και τη Κίνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαστάσεις πολέμου παίρνει η τραγωδία στην Ιταλία με το χτύπημα του κορωνοϊού να έχει αφήσει ήδη πάνω από 3.400 νεκρούς, ενώ μέσο όρο κάθε ώρα πεθαίνουν 18 άτομα, ενώ καρδιές σπαράζουν τα στρατιωτικά κομβόι που μεταφέρουν πτώματα.

Ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε αυτόν της Κίνας, μετά τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν χθες βράδυ στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές.

Με τους 427 νέους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 3.405. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 41.035.

Σχεδόν 3.245 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα από τότε που ξέσπασε η επιδημία του ιού εκεί στα τέλη του περασμένου έτους.

Το ξέσπασμα του Covid-19 στην Ιταλία ξεκίνησε στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 21 Φεβρουαρίου.

Οι Ιταλοί γιατροί συνεχίζουν να συνεργάζονται με Κινέζους ειδικούς που έφτασαν στην Ρώμη και δίδουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αυτής, έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. Υπάρχει φόβος ότι η τάση αυτή μπορεί να καταγραφεί και σε άλλες περιφέρειες της κεντρικής και Κάτω Ιταλίας.

Από σήμερα, τέλος, αστυφύλακες και αστυνομικοί, με τα αυτοκίνητά τους, περνούν από όλες τις περιοχές των ιταλικών πόλεων και, με μεγάφωνο, προειδοποιούν και πάλι τους πολίτες ότι η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνον για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους.

Παντρεμένος «κόλλησε» κορωνοϊό σε ταξίδι με την ερωμένη του στην Ιταλία - H γυναίκα του νόμιζε ότι...

Η περίπτωση ενός Βρετανού άντρα, παντρεμένου, που πήγε στην Ιταλία με την ερωμένη του και «κόλλησε» κορωνοϊό συζητήθηκε πολύ στη Βρετανία και αναπαράχθηκε δεόντως στα media, όπως ήταν αναμενόμενο. Με την παράνοια να έχει κυριαρχήσει τις τελευταίες μέρες δείτε εδώ μια οικογένεια θα έχει χαρτί υγείας για 20 χρόνια!

Ο άπιστος σύζυγος είχε πει στη γυναίκα του πώς φεύγει για επαγγελματικό ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, και εκείνη δεν είχε ιδέα ότι πήγε στην Ιταλία, όπου και τελικά κόλλησε τη νόσο! Όταν, όμως, επέστρεψε σπίτι από το ταξίδι, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα και αναγκάστηκε να πάει νοσοκομείο. Το τεστ έδειξε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Αρχικά αρνήθηκε να αναφερθεί στο ερωτικό ταξιδάκι, ωστόσο πολύ γρήγορα «λύγισε» και είπε τι ακριβώς συνέβη στους γιατρούς που προσπαθούσαν να κάνουν ιχνηλάτηση των επαφών του, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει την ερωμένη του.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sun», ο παντρεμένος, που δεν κατονομάζεται, είναι λίγο πριν από τα 40 και διαμένει σε πόλη στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share