Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού δεν τελείωσε στην Κίνα: 20 νέα κρούσματα ήρθαν από το εξωτερικό!

Σε επιφυλακή η Κυβέρνηση!

17 Μαρτίου 2020 10:54
Ο εφιάλτης του κορωνοϊού δεν τελείωσε στην Κίνα: 20 νέα κρούσματα ήρθαν από το εξωτερικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Κίνα έχουν αρχίσει να… πανηγυρίζουν για το τέλος εξάπλωσης του κορωνοϊού εντός της χώρας, με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές από την ανακούφιση, που νιώθουν οι γιατροί, ειδικά στην Ουχάν, την πόλη από όπου όλα ξεκίνησαν.

Ο εφιάλτης, όμως, δεν έχει τελειώσει για την χώρα της Άπω Ανατολής, αφού μπορεί να ανακοινώθηκε μόλις ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο εντός της, αλλά βρέθηκαν την ίδια στιγμή 20 ακόμη προερχόμενα από το εξωτερικό, απειλώντας έτσι να… τινάξουν στον αέρα όλη την προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο φονικός ιός. Δείτε, στην Ελλάδα, τη μεγάλη κίνηση ανθρωπιάς 45χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Η ανησυχία δεν έχει σχέση με τα 20 κρούσματα αυτά καθεαυτά, αλλά τους 20.000 ανθρώπους που ταξιδεύουν καθημερινά στην Κίνα, με άπαντες να είναι πιθανοί φορείς του ιού. Κάπως έτσι, η Κυβέρνηση που ανακοίνωσε 13 νέους θανάτους από τον ιό, φτάνοντας το συνολικό αριθμό στους 3.226, ζητά από τους επιβάτες των περισσότερων διεθνών πτήσεων να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, που έχει υποδείξει.

Τα συνολικά κρούσματα, που έχουν καταγραφεί, είναι στα 80.881 στην Κίνα, με λιγότερους από 9.000 κατοίκους της όμως να νοσούν τώρα. Κάπως έτσι, το ποσοστό έπεσε δραματικά από το 99% των παγκοσμίων κρουσμάτων στο μόλις περιορισμένο 45%, με τη βελτίωση να είναι καθημερινή και αισθητή στο ζήτημα.

Η Κυβέρνηση, όμως, έχει καταλάβει πως το ζήτημα του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει εδώ. Και αυτό ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα 20 νέα κρούσματα από το εξωτερικό, δείχνοντάς της πως πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται σε επιφυλακή, ζητώντας σε αρκετές πόλεις οι κάτοικοι να παραμείνουν στα σπίτια τους, και δη στην επαρχία Χουμπέϊ, που τους τελευταίους μήνες έζησε έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη.

Υπάρχουν, φυσικά, κι άλλα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, όπως αυτό της εργασίας, με αρκετές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κρίσης που ξέσπασε και τις πόλεις να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τους εργαζόμενους, για να γυρίσουν κανονικά στις δουλειές τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share