Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έκλεισαν τα σύνορά τους!

Τι αποφάσισαν;

19 Μαρτίου 2020 18:58
Κορωνοϊός: Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έκλεισαν τα σύνορά τους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία κάνουν τη δική τους προσπάθεια να σταματήσουν τον κορωνοϊό, με τις Κυβερνήσεις των δύο χωρών να κλείνουν τα σύνορά τους προς τους αλλοδαπούς μη μόνιμους κατοίκους των δύο εν λόγω χωρών.

Χθες ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε σήμερα ότι κανένας αλλοδαπός δεν θα μπορεί να εισέρχεται στη χώρα από τις 20/03. «Απαγόρευση ταξιδίων επιβάλλεται από τις 21:00 (τοπική ώρα, 12:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας ) αύριο το βράδυ σε όλους τους μη Αυστραλούς πολίτες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι» της χώρας, δήλωσε ο Μόρισον από την Καμπέρα. Δείτε, παράλληλα, τι ισχύει στην χώρα μας με τους περιορισμούς στους κατοίκους.

Την ίδια ώρα η Νεοζηλανδή ομόλογός του Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε ότι μόνοι οι Νεοζηλανδοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα από σήμερα τα μεσάνυχτα και μετά. «Δεν είμαι διατεθειμένη να ανεχθώ κινδύνους στα σύνορά μας», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου.

«Η σημερινή απόφαση σταματά οποιονδήποτε τουρίστα, ή κάτοχο προσωρινής άδειας εισόδου (…) από το να έρθει στη Νέα Ζηλανδία», εξήγησε η Άρντερν.

«Η προστασία των Νεοζηλανδών είναι η πρώτη προτεραιότητά μας. Τις τελευταίες ημέρες κατέστη σαφές ότι η εξάπλωση του ιού αλλού στον κόσμο απαιτεί να λάβουμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στα σύνορά μας», διευκρίνισε.

Σοκ: 35 νεκροί από κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας στις ΗΠΑ που «κόλλησαν» από μέλη του προσωπικού!

Ο κορωνοϊός φαίνεται πως… ξέκανε και έναν οίκο ευγηρίας στις ΗΠΑ, με 35 ηλικιωμένους να χάνουν τη ζωή τους στο Σιάτλ, έχοντας πρώτα «κολλήσει» από μέλη του προσωπικού, τα οποία παρά το γεγονός, ότι έπασχαν από τον φονικό ιό, πήγαιναν κανονικά στη δουλειά τους.

Οι μισοί και πλέον θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην πολιτεία Ουάσινγκτον, μια από τις κύριες εστίες της πανδημίας στις ΗΠΑ, συνδέονται με το κέντρο Life Care του Κέρκλαντ. Δείτε, παράλληλα, σοκαριστικές εικόνες από την Νέα Υόρκη εξαιτίας του ιού.

Αφού επιθεώρησαν οίκους ευγηρίας στην περιοχή, στελέχη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «εργαζόμενοι πήγαιναν να δουλέψουν ενώ είχαν παρουσιάσει συμπτώματα» και καθώς «εργάζονταν σε πολλά ιδρύματα» του είδους, πιθανόν συνέβαλαν σημαντικά στην εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Η εξάπλωση διευκολύνθηκε επίσης από την απουσία εξοπλισμού προστασίας, την έλλειψη ενημέρωσης και τον καθυστερημένο εντοπισμό του κορωνοϊού, ο οποίος μαινόταν ήδη επί εβδομάδες στην Ασία, κατά την έκθεση των CDC.

Στα μέσα του Φεβρουαρίου, πολλοί συνταξιούχοι που είχαν αρρωστήσει υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για την εποχική γρίπη - αλλά αυτές επέστρεψαν αρνητικές.

Το κέντρο Life Care του Κέρκλαντ, που φιλοξενούσε 120 ανθρώπους στα μέσα Φεβρουαρίου, δεν φροντίζει πλέον παρά περίπου 40 τροφίμους. Είναι ειδικευμένο στη φροντίδα ηλικιωμένων με χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και οι καρδιοπάθειες, ανθρώπων δηλαδή εξαιρετικά ευάλωτων εάν προσβληθούν από την ασθένεια COVID-19.

Τουλάχιστον 35 θάνατοι που συνδέονται με τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι χθες από τις υγειονομικές αρχές της κομητείας Κινγκ.

Η έκθεση των CDC υπογραμμίζει τους κινδύνους που εγείρονται σε ιδρύματα όπως ο οίκος ευγηρίας Life Care μεσούσης της πανδημίας και συνιστά να ληφθούν «δραστικά» μέτρα για να «εντοπιστούν και να αποκλειστούν τα μέλη του προσωπικού που παρουσιάζουν συμπτώματα», καθώς και να περιοριστούν αυστηρά οι επισκέψεις.

Το κέντρο ήδη απαγόρευσε μέχρι νεοτέρας όλες τις επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του· οι συνταξιούχοι επικοινωνούν πλέον με τους οικείους τους τηλεφωνικά.

Ο Τιμ Κίλιαν, εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας, δήλωσε πρόσφατα στην εφημερίδα The Washington Post ότι «δεν μπορώ να πω ότι όλα έγιναν τέλεια, αλλά μπορώ να πω ότι όλα έγιναν βάσει των διαδικασιών που ισχύουν».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share