Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νίκος Χαρδαλιάς: "Η κυκλοφορία να περιοριστεί στο ελάχιστο"

Στις απολύτως απαραίτητες

19 Μαρτίου 2020 18:40
Νίκος Χαρδαλιάς:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς έκανε συστάσεις στου ςπολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η κυκλοφορία να περιοριστεί στο ελάχιστο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να εμποδίσει την εξάπλωση της νόσου όπως το κλείσιμο των ξενοδοχείων από την προσεχή Δευτέρα. Μάλιστα τα κρούσματα αυξήθηκαν, και μπορείτε να δείτε εδώ τον συνολικό αριθμό.

Επανέλαβε επίσης ότι όλοι οι πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνει σε 14ημερη καραντίνα και ότι από αύριο θα υπάρχει αυστηρή παρακολούθηση του συγκεκριμένου μέτρου από τις αρχές.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Κορωνοϊός: Πιθανότητα για εμβόλιο σε 3 μήνες «βλέπει» το Υπουργείο Υγείας!

Αισιόδοξο φάνηκε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τον καθηγητή λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του Υπουργείου, Σωτήρη Τσιόδρα, να αναφέρει πως αυτό μπορεί να έρθει σε 3 μήνες από τις ΗΠΑ. Δείτε, επίσης, πόσα είναι τα συνολικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην τελευταία ενημέρωση.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα εξετάσει 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις του νέου εμβολίου. «Ήδη 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η θνητότητα του κορωνοϊού στους ανθρώπους χωρίς υποκείμενο νόσημα παραμένει κάτω από 1%. Όπως ανέφερε στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες των φαρμάκων για τους ασθενείς. «Τα σοβαρά περιστατικά απαιτούν συνδυασμένη θεραπεία με κοκτέιλ φαρμάκων που κάποια είναι μόνο νοσοκομειακά είδη. Ειδική ομάδα της επιτροπής μας εξετάζει πιθανή χορήγηση ορού από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την νόσο», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share