Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ τελικά... κοιμήθηκε λόγω κορωνοϊού

Εικόνες που δεν πιστεύαμε πως θα δούμε ποτέ!

17 Μαρτίου 2020 12:02
Νέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ τελικά... κοιμήθηκε λόγω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε μια εικονική πόλη - φάντασμα, καθώς ο κορωναϊός περιορίζει τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι ακολουθούν πιστά τις συμβουλές της κυβέρνησης να ασκούν κοινωνική αποστασιοποίηση. Μάλιστα η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πάρει πάρα πολύ αυστηρά μέτρα!

Οι δημόσιοι χώροι που είναι συνήθως γεμάτοι με ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων τουριστών, έχουν μείνει έρημοι. Μετά το κλείσιμο του Broadway, την ησυχία που επικρατεί στην Times Square, το Grand Central Terminal είδε μια τεράστια πτώση στους πολίτες που επιλέγουν να μετακινηθούν με μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να εργάζονται στο σπίτι.

Η πόλη πρόκειται να γίνει ακόμη πιο ήσυχη τις επόμενες μέρες, καθώς τα σχολεία της πόλης κλείνουν από τη Δευτέρα, ενώ τα περισσότερα μπαρ και εστιατόρια της πόλης θα κλείσουν μαζί με κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι Νεουορκέζοι έχουν πανικοβληθεί και προβαίνουν σε τεράστια αγορά και αποθήκευση τροφίμων, χαρτιού υγείας και απολυμαντικών χεριών, καθώς προετοιμάζονται για κοινωνική απομόνωση.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει υπό το φως της επιδημίας, ώστε να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του κορωναϊού.

Παρόλα αυτά, συγκλονίζουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη τωρινή κατάσταση της πόλης, οι οποίες δεν θυμίζουν σε τίποτα την Νέα Υόρκη που έχουμε κατά νου, δηλαδή τον ιδανικό προορισμό με χιλιάδες κόσμο, φώτα και γρήγορους ρυθμούς.

Δείτε τις φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

Κορωνοϊός: Αρνητική η εξέταση του Ντόναλντ Τράμπ!

Παγκόσμιος πανικός είχε ξεσπάσει στην ανακοίνωση της είδησης πως ο Ντόλαντ Τραμπ είχε έρθει σε επαφή με άτομα που αργότερα έμαθαν πως νοσούσαν από τον ιό. Ωστόσο, ο πλανητάρχης αρνούταν να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Ντόλαντ Τραμπ εν τέλει έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό καθώς για καλή του τύχη δεν του μεταφέρθηκε ο κορωνοϊός μέσω κάποιου άλλου νοσούντα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Μπολσονάρου και το επιτελείο του, μέλος του οποίου είχε εντοπιστεί θετικό στον COVID-19.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απαντήσει ότι στον Λευκό Οίκο υπάρχουν πολλοί γιατροί, οι οποίοι τον εξετάζουν, ενώ ο ίδιος δεν έχει εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα.

Τραμπ: Πρόκειται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εθνικής καταστροφής προκειμένου να απελευθερώσει κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν στη λήψη μέτρων εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Στην περίπτωση που κηρυχθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μπορούσαν να εκταμιευθούν έως και 40 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το Politico. Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι απαγόρευσε σήμερα τις συγκεντρώσεις άνω των 250 ανθρώπων και είπε ότι ενδέχεται να κλείσει σχολεία για να επιβραδύνει την εξάπλωση του Covid-19 στην πολιτεία, που καταγράφει τους περισσότερους θανάτους από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ.

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων εφαρμόζεται στις κομητείες Κινγκ, Σνοχόμις και Πιρς στην περιοχή του Σιάτλ και αφορά αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξήγησε ο Ίνσλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η πολιτεία της Ουάσινγκτον καταγράφει πάνω από το 25% των 1.000 και πλέον κρουσμάτων στις ΗΠΑ και σχεδόν όλους τους θανάτους στη χώρα.

«Οι αποφάσεις που θα λάβουμε τις επόμενες ημέρες θα είναι βαθιά δυσάρεστες όσον αφορά τον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας», επισήμανε ο Ίνσλι.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό Καπιτώλιο ενδέχεται να κλείσει για τους επισκέπτες ώστε να αποτραπεί η διάδοση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο δεύτερος τη τάξει Δημοκρατικός στη Βουλή των Αντιπροσώπων Στένι Χόγιερ.

Από την πλευρά τους, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι παρακολουθούν στενά την εξάπλωση του Covid-19 και λαμβάνουν τα «κατάλληλα μέτρα» για να εγγυηθούν την ασφάλεια και την υγεία του προσωπικού τους, είπε σήμερα στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών «θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι η αποστολή της θα συνεχιστεί αδιάλειπτα» τόνισε ο αξιωματούχος.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών καταμετρούν σήμερα 987 κρούσματα του νέου κορονοϊού, καταγράφοντας αύξηση 291 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό του, ενώ ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί στους 29.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, κρούσματα έχουν αναφερθεί σε 38 πολιτείες των ΗΠΑ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share