Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παγκόσμιος πανικός: Έχει ο Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊό;

Τι συμβαίνει;

10 Μαρτίου 2020 13:55
Παγκόσμιος πανικός: Έχει ο Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊό;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παγκόσμιος πανικός επικρατεί, μετά την είδηση πως ο Ντόναλντ Τραμπ ήρθε σε επαφή με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, οι οποίοι έχουν ασθενήσει στον κορωνοϊό. Δείτε, παράλληλα, τι συμβαίνει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που ενημέρωσε το κοινό, ότι έχει προσβληθεί από τον ιό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όμως, έχει αρνηθεί μέχρι τώρα να κάνει τεστ για τον φονικό ιό, ώστε να φανεί αν είναι θετικός, μετά την χειραψία του με τους εν λόγω άνδρες. «Δεν είχε περαιτέρω στενή επαφή με άλλους επιβεβαιωμένους ασθενείς, ούτε εμφανίζει συμπτώματα», ανέφερε η Στέφανι Γκρίσχαμ, Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, καθησυχάζοντας όμως, ότι ο πρόεδρος βρίσκεται από ιατρική παρακολούθηση.

«Θα τον εξετάσουν, αν υπάρξουν συμπτώματα και αν βρουν κάτι ανησυχητικό στο ιστορικό υγείας του», πρόσθεσε η κυρία Γκρίσχαμ, με τον Τραμπ να έχει κάνει την χειραψία του με τον Νταγκ Κόλινς, ενώ μοιράστηκε την ίδια πτήση στο «Air Force One» με τον Ματ Γκετς, οι οποίοι έχουν τεθεί αυτοβούλως σε καραντίνα από χθες (9/3).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μάλιστα, επιμένει να μην κάνει τίποτα, παρότι ακόμη και ο υπεύθυνος ασφαλείας του, Μαρκ Μίντοους, μπήκε από μόνος του σε καραντίνα, έχοντας έρθει σε επαφή με ανθρώπους, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Είναι άγνωστο, παράλληλα, τι συναντήσεις είχε ο Μίντοους με τον Τραμπ τις τελευταίες μέρες.

Αυτή την ώρα, ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε 600 άτομα στις ΗΠΑ, με την Καλιφόρνια, την Ουάσινγκτον, την Φλόριντα και την Νέα Υόρκη να βρίσκονται στο μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί η ηλικία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στα 73 του χρόνια βρίσκεται θεωρητικά στις ευπαθείς ομάδες.

Προς το παρόν, πάντως, ο πρόεδρος αναμένεται να συνεχίσει ακάθεκτος το έργο του, ανακοινώνοντας ένα νέο οικονομικό πλάνο, μετά την πτώση του δείκτη Dow Jones. Την ίδια ώρα, άλλοι δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, οι Τεντ Κρουζ και Πολ Γκοσάρ, έχουν μπει σε καραντίνα, όπως και η Δημοκράτης Τζούλια Μπρόουνλεϊ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share