Τεράσια κίνηση από το ίδρυμα Λάτση: Δωρεά στο Τμήμα Επειγόντων και τη ΜΕΘ του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων στο Θριάσιο

Σε μια τεράστια κίνηση προβαίνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, μιας και ανακοινώνει νέα δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.
Ενισχύει με σύγχρονο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (TEΠ) καθώς και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων, που αποτελεί αναπόσπαστο, οργανικό μέρος του Νοσοκομείου. Σε όλες τις χώρες πολλοί έχουν προβεί σε δωρεές, και μια μεγάλη κίνηση έκανε και ο Φράνκ Ριμπερί, όπως θα δείτε εδώ.
Η νέα δωρεά γίνεται στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεων του Ιδρύματος στον τομέα της Υγείας με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα, προς ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την έγκαιρη αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι αυτή που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες.
Μέσω της δωρεάς, το ΤΕΠ του ΓΝΕ «Θριάσιο» ενισχύεται με monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, αναπνευστήρα, τροχήλατους καρδιογράφους, υπερηχοτομογράφο και φορεία. Στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου, η δωρεά αφορά στον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ με έναν καινούριο σταθμό κεντρικής παρακολούθησης των 8 κλινών της ΜΕΘ καθώς και με νέα, σύγχρονα παρακλίνια monitors.
Το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, το οποίο λειτουργεί στο «Θριάσιο» από το 2005 με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών εγκαύματος και τραύματος, θα χρησιμοποιηθεί, εφόσον αυτό απαιτηθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, για τη νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με SARS-CoV-2.
Σπουδαία κίνηση: Ιδιοκτήτες δύο κρουαζιερόπλοιων τα προσφέρουν για να γίνουν πλωτά νοσοκομεία για τον κορωνοϊό!
Με κάθε τρόπο προσπαθεί να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό η Βρετανία και δεν αποκλείεται, μάλιστα, έχει επιστρατεύσει δύο τεράστια κρουαζιερόπλοια, ώστε να βάλει «STOP» την πανδημία. Δείτε και την απόφασή του να φέρει σε δράση για το ζήτημα και 20.000 στρατιώτες.
Οι ιδιοκτήτες των πλοίων «Spirit of Discovery» και «Saga Sapphire» τα προσφέρουν, λοιπόν, ώστε να γίνουν πλωτά νοσοκομεία στη διάθεση του βρετανικού κράτους, εφόσον αυτό χρειαστεί, όπως αναφέρεται από την Daily Mail.
Προς το παρόν, πάντως, η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμη την απόφαση για το αν θα χρησιμοποιήσει τα γιγάντια πλοία, αλλά είναι γνωστό, ότι σε αυτά υπάρχουν 2.000 διαθέσιμες κλίνες για το κοινό.

0 ΣΧΟΛΙΑ