Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Χάος στη Βρετανία: Η Κυβέρνηση στέλνει 20.000 στρατιώτες στους δρόμους και τα νοσοκομεία για τον κορωνοϊό! (video)

Έκτακτα μέτρα!

19 Μαρτίου 2020 10:32
Χάος στη Βρετανία: Η Κυβέρνηση στέλνει 20.000 στρατιώτες στους δρόμους και τα νοσοκομεία για τον κορωνοϊό! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκεί που φαινόταν… χαλαρή απέναντι στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σαν να μην φαίνεται τελικά και κάτι τόσο σοβαρό, η Βρετανία άλλαξε άρδην τον τρόπο σκέψης της και, βλέποντας τον αριθμό θανάτων και κρουσμάτων να αυξάνεται κατακόρυφα, αποφάσισε να στείλει σε δρόμους, νοσοκομεία και άλλα σημεία-κλειδιά 20.000 στρατιώτες, ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία στην χώρα.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες, δε, από τότε που άφησε να γίνουν κανονικά συναυλίες και ένας ημιμαραθώνιος μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα τελικά, όπως μάλλον αναμενόταν, την επιδείνωση της κατάστασης. Ο στρατός, λοιπόν, θα αναλάβει δράση και χιλιάδες θα έρθουν, είτε από την ίδια την χώρα είτε από προγράμματα σε χώρες που ανήκουν στην πάλαι ποτέ πανίσχυρη αυτοκρατορία, με τις διακοπές τους να ακυρώνονται άμεσα. Δείτε και την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο των σχολείων.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες νοσηλευτές θα μπουν επίσης αμέσως… στη δουλειά, με τον φόβο να είναι ανοικτός για χρήση του στρατού, ώστε να προμηθευτούν με βασικές ανάγκες όσοι δουλεύουν στις έκτακτες ανάγκες.

Ένα προσωπικό 150 ατόμων από το στρατό, λοιπόν, θα ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα (23/3), ώστε να είναι διαθέσιμο άμεσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Μπεν Ουάλας, να τονίζει ότι «η ευελιξία και αφοσίωση των σωμάτων ασφαλείας σημαίνει, ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ολόκληρη την κοινωνία μας οποιαδήποτε ώρα αυτό καταστεί αναγκαίο».

Την ίδια ώρα, ο στρατηγός Τσάρλι Στίκλαντ, σε μια δική του τοποθέτηση στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε πως «το να βάλουμε περισσότερο προσωπικό σε αυτού του είδους την ετοιμότητα και να έχουμε τις δυνάμεις μας έτοιμες, δείχνει πως έχουμε μεγάλες δυνατότητες, για να βοηθήσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες όπου μας χρειαστούν. Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα είναι μέρος της προσπάθειάς μας να βοηθήσουμε την χώρα».

Ο στρατός, επίσης, θα ενισχύσει σημαντικά σημεία της χώρας, αντικαθιστώντας σε περιπτώσεις αστυνομικούς, τελωνειακούς και νοσηλευτές, προετοιμαζόμενος για όλα τα σενάρια, σαν να πρόκειται για οποιοδήποτε σενάριο έκτακτης ανάγκης. Στο πιο πιθανό, χιλιάδες ακόμη γιατροί στρατιωτικοί θα ενισχύσουν και τα νοσοκομεία, με το στρατό της Βρετανίας να βοηθά στο να βρεθούν ακόμη περισσότερα διαθέσιμα κρεβάτια για ασθενείς, χρησιμοποιώντας ακόμη και νοσοκομεία, πανσιόν ή στρατιωτικά νοσοκομεία.

Κάπως έτσι, περίπου 20.000 στρατιώτες αναμένεται να βοηθήσουν, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση αναζητεί όσο περισσότερους εξαεριστήρες για τα νοσοκομεία, τα οποία σε αυτό το κομμάτι έχουν εμφανή έλλειψη, ενώ ο στρατός μπορεί να έχει παρουσία και σε πτήσεις επιστροφής Βρετανών πολιτών στην πατρίδα τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share