Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτά τα 3 τρόφιμα - προϊόντα εξαφανίζονται από τα σούπερ μάρκετ

Δώστε βάση!

13 Μαρτίου 2020 14:07
Κορωνοϊός: Αυτά τα 3 τρόφιμα - προϊόντα εξαφανίζονται από τα σούπερ μάρκετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πολίτες στο Λονδίνο έσπευσαν να αγοράσουν ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας και κατεψυγμένα τρόφιμα μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Άδεια ράφια υπήρχαν σήμερα σε ολοένα και περισσότερα σούπερ μάρκετ του Λονδίνου καθώς οι πολίτες έσπευσαν να αγοράσουν ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας και κατεψυγμένα τρόφιμα αφού η κυβέρνηση έδωσε εντολή σε όσους ασθενούν από τον κορωνοϊό να απομονωθούν σπίτι τους.

Το Lidl στο Χάκνεϊ δεν είχε ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας, αλεύρι, κονσέρβες ψαριών ή λάδι ήδη από χθες το βράδυ. Σήμερα, το Sainsbury’s στο Τσάρλτον δεν είχε ζυμαρικά ή χαρτί τουαλέτας. Το Waitrose στην περιοχή Κάναρι Γουόρφ δεν είχε ούτε ζυμαρικά ούτε χαρτί τουαλέτας από χθες το βράδυ! Μάλιστα πρόσφατα εδώ στο Athensmagazine.gr σας παρουσιάσαμε ποιες τροφές πρέπει να ψωνίσετε για 14ημερη καραντίνα!

Οι επικεφαλής των βρετανικών σούπερ μάρκετ καλούν τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται και ανακοίνωσαν ότι μπορούν να κρατήσουν τα καταστήματα επαρκώς τροφοδοτημένα αλλά σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν ενδείξεις ότι πολύς κόσμος στοκάρει βασικά αγαθά στο σπίτι του.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει κληθεί να απαντήσει για ποιο λόγο δεν λαμβάνει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί σε πολλές άλλες χώρες. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της προσέγγισης αυτής, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις συμβουλές των επιστημόνων και θα κάνει «το σωστό τη σωστή στιγμή».

Eurogroup: Μεγάλo πακέτο στήριξης λόγω κορωνοϊού

Ευελιξία χωρίς όρια στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών και ένα πολύ μεγάλο πακέτο μέτρων τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας λόγω κορωνοϊού προανήγγειλε με δηλώσεις του στους Financial Times ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Αυτή είναι μια ταχύτατα εξελισσόμενη κατάσταση που χρειάζεται γρήγορη δράση και δεν μπορούμε να σταματήσουμε από τους κανόνες, τόνισε ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ακόμα μια υγειονομική κρίση και φυσικά θα ήταν απόλυτα ανεύθυνο από την πλευρά μας, και στην πραγματικότητα απροσεξία, να αφήσουμε την κατάσταση να εξελιχθεί σε κρίση εμπιστοσύνης και οικονομική κρίση λόγω μη αντίδρασης. Αυτό απαιτεί ισχυρές πολιτικές αντιδράσεις τόσο από τους υπουργούς Οικονομικών όσο και από τις κεντρικές τράπεζες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και σε εθνικό επίπεδο, καθώς «αυτή είναι μια ταχύτατα εξελισσόμενη κατάσταση, που χρειάζεται γρήγορη δράση και δεν μπορούμε να σταματήσουμε από τους κανόνες. Θα έχουμε έναν ευμεγέθη αριθμό σε όρους δημοσιονομικής δράσης, το οποίο συνδέεται με αυξημένη ευελιξία, στην πραγματικότητα, όπως το θέτω, ευελιξία χωρίς όρια, συν τη δράση από την ΕΚΤ και τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία που θα συμπληρώσουν το οικονομικό πακέτο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share