Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θετικός σε κορωνοϊό και ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους

Συναγερμός στο Τορίνο

12 Μαρτίου 2020 07:49
Θετικός σε κορωνοϊό και ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναμενόμενο λίγο πολύ αφού αργά ή γρήγορα ο κορωνοϊός στην Βόρεια Ιταλία θα "χτυπούσε" και παίκτες μεγάλων ομάδων!

«Θύμα» του κορωνοϊού και ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους Ντανιέλε Ρουγκάνι, ενώ ταυτόχρονα και σταρ του ΝΒΑ με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε πως ο 25χρονος σέντερ μπακ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Γηραιάς Κυρίας», ο Ιταλός στόπερ βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς επίσης και όλοι όσοι ήταν κοντά του το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, οι «μπιανκονερι» ενημέρωσαν πως όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον 25χρονο αμυντικό θα υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις προκειμένου να αποφευχθεί εξάπλωση του κορονοϊού. Εκτός από τους παίκτες της Γιουβέντους, σε εξετάσεις θα υποβληθούν κι οι παίκτες της Ίντερ, η οποία αντιμετώπισε τη «Μεγάλη Κυρία» την περασμένη Κυριακή στο Τορίνο. Την εφετινή σεζόν, ο Ρουγκανι έχει επτά συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Τετάρτης (11/03) ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πως όλη η Ιταλία μπαίνει σε "κόκκινη ζώνη" και από αύριο τα μοναδικά καταστήματα που θα είναι ανοιχτά θα είναι τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ.

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιο και ο Τομς Χανκς με την σύζυγό του

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν ο Τομ Χανκς και η σύζυγος του Ρίτα Γουίλσον, ενώ θετική βρέθηκε χτες το βράδυ και η Χριστίνα Μπόμπα!

Ο διάσημος ηθοποιός και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, βρίσκονται στην Αυστραλία, όπου ο Χανκς ένοιωσε αδιαθεσία. Πήγε να κάνει εξετάσεις σε νοσοκομείο και τα αποτελέσματα έδειξαν πως και αυτός, αλλά και η σύζυγός του, μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

Το ζευγάρι, τέθηκε σε καραντίνα, με τον Χανκς να αναφέρει στα social media:

«Γεια σας. Εγώ και η Ρίτα βρισκόμαστε στην Αυστραλία. Νοιώθαμε κουρασμένοι και αισθανθήκαμε πως έχουμε κρυολόγημα και πόνους στο σώμα. Η Ρίτα είχε κρυάδες που πήγαιναν και ερχόντουσαν, καθώς και πυρετό. Για να κάνουμε το σωστό, όπως πρέπει στον πλανήτη μας αυτή την εποχή, κάναμε το τεστ για τον κορωνοϊό και αποδείχθηκε θετικό. Τώρα, τι κάνουμε μετά; Υπάρχει ιατρικό πρωτόκολλο και πρέπει να το ακολουθήσουμε. Οι Χανκς θα εξεταστούμε, παρατηρηθούμε, και απομονωθούμε όσο το απαιτεί η δημόσια υγεία και οι κανόνες ασφαλείας. Τίποτα παραπάνω προς το παρόν, θα προσεγγίζουμε το θέμα μέρα με την μέρα. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο για τα νεότερα. Να προσέχεται τους εαυτούς σας. Χανκς».

Ιταλία: Διάγγελμα του Κόντε - Λουκέτο σε όλη τη χώρα για 15 μέρες

Ο Τζιουζέπε Κόντε, απευθύνει ζωντανό μήνυμα μέσω Facebook εντός ολίγων λεπτών και ανακοίνωσε ότι όλη η Ιταλία θα "κλείσει" για 15 ημέρες. Γενικό “λουκέτο” σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες στην Ιταλία ενώ κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις της πολύπαθης χώρας από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θεωρείται πιθανόν το κλείσιμο όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων για δεκαπέντε ημέρες, με συνέχιση της λειτουργίας μόνον για τα φαρμακεία, τις βασικές δημόσιες μεταφορές και τα καταστήματα τροφίμων. Ηθοποιός μάλιστα στην Ιταλία σόκαρε όλο τον κόσμο όταν ανέβασε βίντεο εγκλωβισμένος λόγω κορωνοϊού με το πτώμα της αδερφής του, όπως θα δείτε εδώ.

Κορονοϊός στην Ιταλία: 196 νεκροί σε μία ημέρα, στα 12462 τα κρούσματα.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην γειτονική χώρα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία αυξήθηκε στους 827 σήμερα, από 631 που ήταν την Τρίτη, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως σε 617 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού μόνον στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, μια αύξηση 149 θανάτων μέσα σε μια μέρα.

Μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό με μαζική αποστολή SMS

Το μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον κορονοϊό αναφέρει: Οδηγίες για κοροναϊό, ευπαθείς ομάδες: «Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από διάγγελμα ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα, που θα δείτε εδώ.

Γενικός πληθυσμός: «Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης».

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, υπήρξε ο ήχος κινδύνου σε όλα τα κινητά με το παρακάτω μήνυμα.

Συγκεκριμένα υπήρξε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης, με το μήνυμα να γράφει χαρακτηριστικά:

«ΓΓ Πολ Προστασίας 11/3. Οδηγίες για κορονοϊό

Ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο.

Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο.

Τηρείτε κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και άλλους σε κίνδυνο».

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία με το μήνυμα που εστάλη σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας.

Μας αφορά όλους: Τότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό!

Μία απορία, που εύλογα έχουν πολλοί, είναι το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο οποίος σαρώνει όλο τον πλανήτη. Δείτε και τα τελευταία μέτρα, που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για τον φονικό ιό.

Ο λόγος, πάντως, που οι επιστήμονες βρίσκονται σε αναστάτωση δεν έχουν να κάνουν με τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Η πλειονότητα του κόσμου που θα νοσήσει θα έχει συμπτώματα μιας απλής γρίπης.

Το άγχος όλων είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού για να αντέξουν τα συστήματα υγείας και να μην γονατίσουν αν πέσουν εκατοντάδες κρούσματα μαζί. Και φυσικά για να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι πράγματι τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει μια ύφεση, όμως τον ερχόμενο χειμώνα ο ιός θα επανέλθει. Γι’ αυτό και γίνεται πραγματικά αγώνας δρόμου για το εμβόλιο.

Παρόλα αυτά τα μηνύματα που έρχονται από την επιστημονική κοινότητα δεν είναι πολύ αισιόδοξα. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο ούτε το 2021 (για το 2020 δεν γίνεται καν συζήτηση).

Και αυτό γιατί ακόμα και αν βρεθεί μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσει, λόγω παρενεργειών, θα περάσει χρόνος.

Η αισιόδοξη πρόβλεψη μιλάει για το 2022. Και αυτό με ερωτηματικό…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share