Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άμεση δράση από την Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό: Προχωρά στη θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς! (video)

Δείτε αναλυτικά!

11 Μαρτίου 2020 13:10
Άμεση δράση από την Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό: Προχωρά στη θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε άμεση δράση προχωρά η Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, με αφορμή το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ανακοινώνοντας μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι προχωρά στη θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς. Δείτε και την ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων.

Επίσης ο κ. Πέτσας σημείωσε πως το 2020 θα είναι μια τελείως διαφορετική χρόνια για την ελληνική οικονομία, καθώς υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια σε πανευρωπαϊκή επίπεδο.

Θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού για γονείς για όσο καιρό θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, διευκρινίζοντας πως τρεις ημέρες θα λογίζονται σαν ειδικού σκοπού και μια ως κανονική.

Την άδεια ειδικού σκοπού θα μπορεί να πάρει ένας εκ των δύο γονέων, με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και έως τις 10 Απριλίου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι τέσσερις ημέρες άδειας θα είναι ειδικού σκοπού και η μια κανονική.

Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος θα καλύψει από τον προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών. Ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός.

Στο δημόσιο το κράτος θα καλύψει το σύνολο του κόστους. Σε περίπτωση που ο ένας γονέας λάβει άδεια ειδικού σκοπού ο άλλος γονιός δεν τη δικαιούται. Επίσης, εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται περιπτώσεις ανθρώπων που νοσηλεύονται ή είναι ΑμεΑ.

Παράλληλα ενισχύεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας για νέες προσλήψεις, όπως είπε ο κ. Πέτσας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε για αρκετά θέματα ακόμη, όπως για το διεμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό κοντά στην Κω, τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρέσβης έχει κληθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για εξηγήσεις, ενώ για τον χαρακτηρισμό μας ως «Ναζί» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναπαρήγαγε τη σχετική κυβερνητική ανακοίνωση για αποφυγή οποιουδήποτε χαρακτηρισμού.

Ο κ. Πέτσας, τέλος, αναφέρθηκε και στο ταξίδι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, ζητώντας εσπευσμένα να μην πραγματοποιηθεί.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο όλα όσα δήλωσε:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share