Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού: Τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις

Όλες οι πληροφορίες!

10 Μαρτίου 2020 17:58
Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού: Τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πλαίσιο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Να τονιστεί ότι το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή και θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο υπουργός είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Επίσης σημαντικό είναι πως ο υπουργός είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Εξετάζεται από την κυβέρνηση να δοθούν άδειες στους μισθωτούς ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Κορωνοϊός: Έτσι θα ενημερωθούν οι γονείς για τους βαθμούς μαθητών Δημοτικού

Οδηγίες για το πώς θα ενημερωθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία, λόγω του κορωνοϊού, μιας και απαγορεύονται οι συναθροίσεις, εξέδωσε του υπουργείο Παιδείας, με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων/συναθροίσεων σε κλειστό χώρο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με συγχρωτισμό μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, το υπουργείο ενημέρωσε ότι προβλέπονται τα εξής:

  • Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στην Α' και Β ́ τάξη Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους.
  • Για τους ελέγχους μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στη Γ', Δ', Ε' και ΣΤ ́ τάξη, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, καλούνται να προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου του β ́ τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

Κλειστά σχολεία σε Ραφήνα και Πικέρμι μέχρι την Παρασκευή!

Κλειστά σχολεία σε Ραφήνα και Πικέρμι αποφάσισε ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς για εργασίες προληπτικής απολύμανσης, λόγω κορωνοϊού!

Με απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς την Τρίτη 10 Μαρτίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών σχολείων που λειτουργούν στα Διοικητικά όρια του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους λόγω αυξημένων περιστατικών εποχικής γρίπης και για απολύμανση τους, από Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Αναλυτικά η απόφαση του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς αναφέρει:

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

1) Τις διατάξεις του άρθρου 58 & 94 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α’/2010), όπως ισχύουν.

2) Την υπ’αριθ. πρωτ. 74894/30-12-10 εγκύκλιο (αριθ. 61) του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

3) Την ανάγκη να προφυλαχθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από ιογενείς λοιμώξεις.

4) Την ανάγκη προληπτικών απολυμάνσεων των χώρων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την διακοπή των μαθημάτων στα σχολικά συγκροτήματα, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου συμπεριλαμβανομένων και των Ειδικών Σχολείων για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 11 Μαρτίου έως και Παρασκευή 13 Μαρτίου, λόγω αυξημένου αριθμού περιστατικών ιογενών λοιμώξεων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και άμεσης ανάγκης απολύμανσης του συνόλου των χώρων εκπαίδευσης».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share