Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ενημέρωση από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Για το επόμενο χρονικό διάστημα θα...» (photo)

Τι είπε ο έμπειρος μετεωρολόγος;

3 Μαρτίου 2020 15:04
Έκτακτη ενημέρωση από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Για το επόμενο χρονικό διάστημα θα...» (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μία έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου απατώντας στο ερώτημα για το αν αναμένεται να υπάρξουν άλλες ψυχρές εισβολές στη χώρα μας ή αν ολοκληρώθηκε ο χειμώνας. Ενώ νωρίτερα σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προχώρησε η ΕΜΥ!

Συγκεκριμένα μέσω της σελίδας του στο Facebook, τόνισε:

«Για τους φίλους αγρότες και τα πολλά μηνύματα τους όσον αφορά κυρίως στην πορεία της θερμοκρασίας για το επόμενο χρονικό διάστημα θα έλεγα πως στο σύνολο των μακροπρόθεσμων προγνωστικών στοιχείων μέχρι και σήμερα τουλάχιστον, δεν διαφένεται κάποια επικίνδυνη ψυχρή εισβολή μέχρι και τα τέλη του Μάρτη.. Κάποιες μακροπρόθεσμες ενδείξεις για πρόσκαιρα αρκετά ψυχρό (από το μέσο όρο για την συγκεκριμένη χρονική περιόδο) καιρό υπάρχουν όμως για τα μέσα του πρώτου 10ήμερου του Απρίλη για την κεντρική, την ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και οριακά για την Ελλάδα!
Ιδωμεν!»

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Έρχονται δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας - Θέλει προσοχή! «Καμπανάκι» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη (Video)

Αρχίζει και μας τα χαλάει ο καιρός από τα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο έμπειρος μετεωρολόγος έρχονται βροχές και καταιγίδες που από αύριο θα επηρεάσουν της περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο θα έχουμε καλές θερμοκρασίες!

Θα έχουμε δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας. Θέλει μία προσοχή κυρίως σε περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, δεν χρειάζεται όμως ανησυχία είναι ένα κλασικό σύστημα χειμωνιάτικο που περνάει πάνω από την χώρα μας. Σύμφωνα και με τον Σάκη Αρναούτογλου αλλαγές αναμένονται και πάλι στο σκηνικό του καιρού αφού το σκηνικό θα μετατραπεί και πάλι σε χειμωνιάτικο, με τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο να είναι οι εξής!

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του μετεωρολόγου:

Αλλάζει άρδην ο καιρός: Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες;

Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, 3 Μαρτίου.

Το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά. Με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου επίσης να έχει προειδοποιήσει για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων!

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και βαθμιαία θα εκδηλωθούν καταιγίδες και στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν, το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και αργά τη νύχτα και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από το βράδυ και από τα βόρεια θα ενταθούν και θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν αργά τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Aνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Aνεμοι: Νότιοι 3 με 4 και από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share