Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Ταλαιπωρία για τους Αθηναίους πολίτες! Δείτε πότε θα γίνει η απεργία των ΜΜΜ!

Παραλύει η πόλη!

15 Φεβρουαρίου 2020 09:18
Ταλαιπωρία για τους Αθηναίους πολίτες! Δείτε πότε θα γίνει η απεργία των ΜΜΜ!

Σε ταλαιπωρία θα υποβληθούν οι κάτοικοι της Αθήνας την προσεχή Τρίτη (18/2), έχοντας υποχρέωση να βρουν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης για οποιεσδήποτε υποχρεώσεις τους.

Αυτό διότι λόγω απεργίας, δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως έγινε στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ ακινητοποιημένοι αναμένεται να μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό, στις γραμμές 1,2 και 3.

απεργία ΜΜΜ

Σημειώνεται, πως τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), διαμαρτυρόμενα για το ασφαλιστικό.

Ναυτεργάτες: Απεργούν στις 18 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του Πειραιά!

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), συμμετέχοντας στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία που έχει κηρύξει για την Τρίτη 18/02 το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία αναφέροντας ότι η «κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα». Προσθέτει επίσης ότι με «τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

Για το χώρο της Ναυτιλίας η ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι «το κοινό μέτωπο εφοπλιστών-κυβέρνησης θέτει άμεσα ως προτεραιότητα την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και τον διωγμό των εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτεργατών προκειμένου να "ανακάμψει" το ελληνικό νηολόγιο».

Συμπληρώνει επίσης ότι στο «χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας οι κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις διαμορφώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση, δραματικά επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, με συστηματική παραβίαση των όρων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων».

Έκλεισε αεροδρόμιο της Δανίας! Ύποπτο κρούσμα κορωναϊού!

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία, λόγω του εντοπισμού ύποπτου κρούσματος κορωναϊού, με τους θανάτους να συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία γυναίκα από την Κίνα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του αεροδρομίου, καθώς φέρεται να εμφανίζει τα συμπτώματα του ιού. Παράλληλα χθες πέθανε και ο γιατρός που είχε προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κορωναϊό!

Η Κινέζα υπήκοος νοσηλεύεται στην απομόνωση, ενώ έχουν ήδη ληφθεί τα πρώτα δείγματα από το αίμα της, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.

Η ασθενής έφθασε στην πρωτεύουσα της Δανίας από την Κίνα, μέσω του αεροδρομίου του Ελσίνκι. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, φορούσε ιατρική μάσκα.

Δραματικές σκηνές στην Κίνα από τον κορωναϊό: Μητέρα σε καραντίνα συναντά την 9χρονη κόρη της και...! (Video)

Δραματικές σκηνές εξελίσσονται στην Κίνα λόγω του κορωναϊού, με ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας να συγκλονίζει μεταξύ μίας μητέρας και της κόρης της! Επίσης, χαροπαλεύει στην εντατική για τη ζωή του ο άνθρωπος που βρήκε πρώτος τον κορωναϊό και τον είχαν «φιμώσει»!

Συγκεκριμένα μια μητέρα, που βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς εργάζεται στη μονάδα μολυσματικών ασθενειών της κομητείας Fugou στην επαρχία Χέναν της Κίνας, δίνει στην 9χρονη κόρη της μια «αγκαλιά» από μακριά όταν τη συναντά ξανά.

Κλαίγοντας, η 9χρονη δηλώνει στη μαμά της ότι τής λείπει πολύ και θέλει να την αγκαλιάσει. «Η μαμά θα επιστρέψει όταν έχουμε έχουμε νικήσει τον ιό… άκουσε το μπαμπά σου στο σπίτι. Να είσαι καλό κορίτσι» ήταν η απάντηση της μητέρας.

«Μόλις νικήσω αυτή τη μάχη υπόσχομαι ότι θα περάσω πολύ καιρό μαζί σου στο σπίτι» διαβεβαιώνει το παιδί της η γυναίκα που έχει ξεσπάσει σε δάκρυα.

Δείτε το βίντεο:

Ραγδαίες εξελίξεις λόγω κορωναϊού! Νέος νόμος με υποχρέωση εμβολιασμού από το Υπουργείο!

undefined

Ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ανάδειξη της Πρόληψης, της Προαγωγής και της Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, έχοντας ως κεντρικό σημείο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω όσων συμβαίνουν με τον κορωναϊό.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει τη θέσπιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης πενταετούς διάρκειας και με δεσμευτικό χαρακτήρα για τις υπηρεσίες υγείας, το οποίο θα αποτελέσει την επιχειρησιακή στρατηγική στα ζητήματα δημόσιας υγείας. Στο σχέδιο δράσης εντάσσεται και η θέσπιση Εθνικού Προγράμματος Πρωτογενούς, Δευτερογενούς και Τριτογενούς Πρόληψης με την ονομασία «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ». Περιλαμβάνει δράσεις δημόσιας υγείας στα πεδία της πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης, οι οποίες υλοποιούνται με ευθύνη του υπουργείου Υγείας, παρέχονται δωρεάν από τους οριζόμενους στο πρόγραμμα, δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς και υλοποιούνται με σύμπραξη των καθοριζόμενων σε κάθε Εθνικό Πρόγραμμα εποπτευόμενων οργανικών μονάδων και φορέων υπηρεσιών δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

κορωναϊός

Μία πτυχή του προγράμματος αποτελούν οι εμβολιασμοί σε ειδικές και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, παιδιά, ανηλίκους και ενηλίκους, μετακινούμενους πληθυσμούς, και πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο. Όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου, σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται δυνάμει απόφασης του Υπουργού Υγείας, μετά από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ), υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου.

Στο πλαίσιο Υπουργικής Απόφασης, θα ορίζεται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία θα καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού και ρυθμίζεται η διαδικασία του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απεργία στα Jumbo!

Μετρό: Μόνο 25 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share