Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω ανέμων! Ποιες γραμμές παραμένουν κλειστές;

Προσοχή!

5 Φεβρουαρίου 2020 11:25
Προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω ανέμων! Ποιες γραμμές παραμένουν κλειστές;

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων με αρκετές γραμμές να παραμένουν κλειστές! Επίσης, μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται και σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα!

Συγκεκριμένα, κλειστή παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλληνίας λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Κλειστή είναι, επίσης, η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Οι επιβάτες, οι οποίοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Τάσος Αρνιακός: Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες...! Έρχονται χιόνια και στην Πάρνηθα! (Video)

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός παρουσίασε τον καιρό στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα" και έκανε λόγο για ραγδαία αλλαγή του καιρού με τις καιρικές συνθήκες δυστυχώς να αγριεύουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, με χιόνια να αναμένονται ακόμη και στην Πάρνηθα. Με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου επίσης να έχει σημάνει καμπανάκι για την επέλαση του χιονιά!

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά την πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου:

Καιρός: Ψυχρή εισβολή με χιόνια και καταιγίδες!

Μια ψυχρή εισβολή έρχεται στη χώρα και φέρνει τα πάνω κάτω στον καιρό, με θερμοκρασίες έως και 12 βαθμούς κάτω από τις μέγιστες του περασμένου Σαββατοκύριακου, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ενημέρωση στους πολίτες έχει γίνει και από την ΓΓ.Πολιτικής Προστασίας για την αλλαγή του καιρού.

Η χειμωνιάτικος καιρός αναμένεται να κρατήσει μάλιστα ως το Σάββατο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς από την Πέμπτη αναμένονται χιόνια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η ΕΜΥ μάλιστα εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τα φαινόμενα, που θα πλήξουν όλη την χώρα. Σύμφωνα με το meteo, οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν κάθετη πτώση και ως την Πέμπτη, η μέγιστη θα είναι 12 βαθμούς κάτω σε αρκετές πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα ο καιρός προβλέπεται συννεφιασμένος με βροχές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια μέρη της χώρας, με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές.

Επίσης, οι αλλαγή του καιρού φέρνει Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, που θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά, βαθμιαία έως αργά τη νύχτα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι άνεμοι που θα πνέουν θυελλώδεις ως και 9 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί έως 8 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία και τη Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και από το μεσημέρι και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρα κατα τόπους πυκνές.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νότια από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι στα ημιορεινά. Στα νότια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και γρήγορα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αργά το βράδυ θα είναι πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση τη νύχτα.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με πρόσκαιρη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το μεσημέρι στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις από το μεσημέρι στην Πάρνηθα και από τη νύχτα στα υπόλοιπα ορεινά.

Aνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση μετά το μεσημέρι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι στα ημιορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share