Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Τουρκικό ερευνητικό σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας! (Video)

Επικίνδυνη κλιμάκωση!

31 Ιανουαρίου 2020 08:38
Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Τουρκικό ερευνητικό σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας! (Video)

Συναγερμός έχει σημάνει από πληροφορίες για παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφος Ορουτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με τους Τούρκους να συνεχίζουν τις προκλήσεις τους καθημερινώς!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σκάφος βρίσκεται περίπου 200 χλμ. νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συνοδεύεται από άλλο πλοίο, καθώς το κοντινότερο τουρκικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται στα 50 μίλια απόσταση.

Παρακολουθείται από το Πολεμικό Ναυτικό και σπεύδει στο σημείο η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς.

Τούρκοι λιμενικοί βγάζουν όπλο σε Έλληνες ψαράδες! (video)

Τούρκοι λιμενικοί έφτασαν στο σημείο, όχι απλά να παρενοχλήσουν Έλληνες ψαράδες, αλλά να τους βγάλουν και όπλο, με τις προκλήσεις να συνεχίζονται!

Ένα βίντεο ντοκουμέντο, ενδεικτικό της έντασης που υπάρχει στην θαλάσσιες περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου με τους Τούρκους παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Αυτό είναι τραβηγμένο από ψαράδες που ζουν στην Κάλυμνο και αποτυπώνει την παρενόχληση που βιώνουν από το λιμενικό της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο δεύτερο κομμάτι, έφτασαν στο σημείο να βγάλουν ακόμα και όπλο προς τους ψαράδες...

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκικά μαχητικά πάνω από Λέρο και Λειψούς! (Video)

Συναγερμός στο Αιγαίο καθώς σε νέες υπερπτήσεις προχώρησαν πριν από λίγο τουρκικά μαχητικά πάνω από Λέρο και Λειψούς, συνεχίζοντας τις προκλήσεις τους εδώ και μέρες!

Συγκεκριμένα στις 13:44 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 26.000 πόδια. Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 13:46 το ίδιος ζεύγος τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από τους Λειψούς στα 26.000 πόδια. Οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίστηκαν και στις 13:49 τα τουρκικά F-16 έκαναν υπερπτήση πάνω από τους Αρκιούς στα 25.000 πόδια και στις 13:52 πάνω από τη Λέρο στα 11.000 πόδια.

Οι τέσσερις υπερπτήσεις έγιναν μέσα σε διάστημα 8 λεπτών. Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν άλλες έξι υπερπτήσεις πάνω από Λέβιθα, Παναγιά και Οινούσσες.

undefined

Σε τρεις περιπτώσεις, μάλιστα, ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε μόλις 7.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.

Η πρώτη υπερπτήση πραγματοποιήθηκε από ζεύγος τουρκικών F-16 στις 10:02 το πρωί της Τρίτης που πέταξε στα 20.000 πόδια πάνω από τα Λέβιθα.

Στις 10:45 και στις 10:48 ακολούθησαν άλλες δύο υπερπτήσεις από ζεύγος τουρκικών F-16 στα 26.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.

Ακολούθησαν ακόμη τρεις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών στις 13:07, στις 13:10 και στις 13:12.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share