Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

" Θέλω να με κρίνει η δικαιοσύνη όχι για..." Σοκάρουν τα λόγια του κακοποιού, Κώστα Πάσσαρη!

Απέρριψε το συμβιβασμό!

22 Ιανουαρίου 2020 08:46

Μόλις ένα μήνα μετά τη δίκη του διαβόητου κακοποιού, Κώστα Πάσσαρη, σήμερα 22/1 έρχεται η συνέχεια. Ο Κώστας Πάσσαρης εχθές αρνήθηκε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που του πρότειναν οι ρουμανικές αρχές καθώς εκείνος λίγο καιρό πριν είχε προσφύγει στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με αφορμή τις απαράδεκτες, κατ' αυτόν, συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Κραϊόβα.

Ο συμβιβασμός της ρουμανικής κυβέρνησης ανέρχεται στις 13.500 ευρώ για κάθε υλική και ηθική βλάβη που θα μπορούσε να είχε υποστεί ο κρατούμενος.

Η πλευρά του Πάσσαρη, όμως, απέρριψε τον συγκεκριμένο συμβιβασμό, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του.«Το θέμα για εκείνον είναι ηθικό και όχι οικονομικό. Επιθυμία του είναι να τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και σύμφωνα με αυτά θέλει να δικαστεί» ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του κακοποιού.

Παράλληλα, σε δήλωσή του μέσα από τις φυλακές, ο Πάσσαρης ανέφερε πως... «θέλω να με κρίνει η δικαιοσύνη όπως κάθε άλλο κατηγορούμενο και όχι για το όνομά μου. Έχω παραδεχτεί τις πράξεις μου, έχω μετανοήσει και έχω ζητήσει συγνώμη. Από τότε όμως έχουν περάσει 20 χρόνια. Η ζωή και ο τρόπος σκέψης μου έχουν αλλάξει εντελώς».

Υπενθυμίζεται πως ο Πάσσαρης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε τέσσερις φορές ισόβια.

Κώστας Πάσσαρης: Καταδικάστηκε σε 45 έτη για 4 απόπειρες ανθρωποκτονιών!

Καταδικάστηκε σήμερα Κώστας Πάσσαρης σε κάθειρξη 45 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, και αποτελεί άλλη μια βαριά καταδική εις βάρος του.

Η δίκη του ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ βρισκόταν ήδη φυλακισμένος στην Ρουμανία. Ο ίδιος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι θέλει να είναι παρών στη δίκη του, ωστόσο η μεταγωγή του, για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του έχει επιβληθεί στην Ρουμανία, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Ο κακοποιός κρίθηκε ένοχος για 4 απόπειρες ανθρωποκτονιών που κατηγορήθηκε ότι τέλεσε στην πλατεία Βάθη το 2000, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Το δικαστήριο ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα, ενώ την ίδια ώρα έκρινε ότι το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής που τον βάρυνε έχει παραγραφεί.

Πάσσαρης

Οι εκκρεμότητες του Κ.Πάσσαρη με τη Δικαιοσύνη δεν σταματούν εδώ, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει το Εφετείο για τις 4 δολοφονίες που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει, ανάμεσα στις οποίες και οι δολοφονίες των 2 αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001. Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη.

Κώστας Πάσσαρης: Αμετάκλητο το Εφετείο για την επιστροφή του στην Ελλάδα!

Ο Κώστας Πάσσαρης είχε αιτηθεί της μεταφοράς του στην Ελλάδα για να δικαστείς στις 2 Δεκεμβρίου για τις αποτρόπαιες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το αίτημα του απορρίφθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Ομόφωνα ένοχος ο Κώστας Πάσσαρης! - Τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη η ποινή του!

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι τέσσερις ανθρωποκτονίες, δεκαεπτά απόπειρες και άλλα αδικήματα, για τα οποία κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που του επέβαλε τέσσερις φορές ισόβια και 166 χρόνια κάθειρξη,

Πάσσαρης

Ο 45χρονος κρατούμενος, που από το 2001 εκτίει στις Ρουμανικές φυλακές της Γκέρλα ποινές δις ισόβια, για δύο δολοφονίες, που διέπραξε εκεί, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη μετανιωμένος και πως επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πριν το αίτημα των Ρουμάνων

Το αίτημα του Πάσσαρη υποβλήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 στην Εισαγγελία Εφετών, πριν δηλαδή φτάσεις τη χώρα μας το αίτημα των Ρουμάνων να έρθει να εκτίσει την ποινή του στη χώρα μας. Ούτως ή άλλως δεν ήταν γνωστό εκείνες τις μέρες το Ρουμανικό αίτημα, το οποίο, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, έχει ως βάση το γεγονός ότι η ποινή του στη Ρουμανία εξαντλείται εντός του 2020. Όπως ανέφερε στο αίτημα που υπέβαλλε δια του συνηγόρου του Ανδρέα Ταγαράκη «»δια της παρούσης σας δηλώνω ότι ΕΠΙΘΥΜΩ , ως έχω προς τούτο αναφαίρετο συνταγματικό και δικονομικό δικαίωμα, να εμφανιστώ ΑΥΤΟΠΡΟΣΏΠΩΣ, και όχι να εκπροσωπηθώ μόνο δια πληρεξούσιου δικηγόρου ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου, κατά τη συγκεκριμένη ή τυχόν σε μετ’ αναβολήν δικασίμους, λόγος για τον οποίο ΠΑΡΑΚΑΛΩ να αιτηθείτε και να διαταχθεί η μεταγωγή μου….». Ουσιαστικά δηλαδή το αιτημα είναι να ματαφερθεί στην Ελλάδα για τη δίκη και εν συνεχεία να επιστρέψει στις Ρουμανικές φυλακές.

Αμετάκλητη

Στο αίτημα απάντησε αυθημερόν, ο εισαγγελέας Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλος, ως προϊστάμενος του τμήματος ΜΟΔ-ΜΟΕ απλούστατα γιατί υφίσταται αρνητική αμετάκλητη αρνητική απάντηση των Ρουμάνων: «Απορρίπτει αίτηση. Υφίσταται η από 19.3.2019 αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Βουκουρεστίου που αρνείται την παράδοσή του στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια πάντως οι Ρουμάνοι εξέφρασαν τη βούλησή τους να τον επιστρέψουν για να εκτίσει εδώ την ποινή του, προφανώς ενόψει τις αποφυλάκισής του. Επέλεξαν δηλαδή την οριστική και όχι την προσωρινή μεταφορά του στη χώρα μας. Θέση στο θέμα πάντως πρέπει να πάρει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει λόγο στην οριστική επιστροφή του Πάσσαρη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share