Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Ξεκινά σήμερα η δίκη του Κώστα Πάσσαρη στην Αθήνα!

Ο ίδιος παραμένει φυλακισμένος στην Ρουμανία!

2 Δεκεμβρίου 2019 08:14
Ξεκινά σήμερα η δίκη του Κώστα Πάσσαρη στην Αθήνα!

Σήμερα θα ξεκινήσει η δίκη του Κώστα Πάσσαρη στην Αθήνα ενώ εκείνος θα βρίσκεται φυλακισμένος στην Ρουμανία! Να σας θυμίσουμε ότι οι Ελληνικές Αρχές δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του να έρθει στην χώρα μας να δικαστεί!

Ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος κατηγορείται για 4 ανθρωποκτονίες δεν θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου, αφού ο εισαγγελέας Εφετών ήταν αρνητικός στο αίτημα του να μεταχθεί στη χώρα μας για να παραστεί στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό, ενώ η κλήση για το δικαστήριο ήρθε στον συνήγορο του, ως αντίκλητο.

Ο 45χρονος, με τέσσερις φορές ισόβια, Κώστας Πάσαρης, επιμένει στο αίτημά του να έρθει στην Ελλάδα και να παρουσιαστεί ενώπιον των φυσικών του δικαστών, κατηγορούμενος για τις δολοφονίες των δύο αστυνομικών, Δρακόπουλου και Αλεβιζόπουλου το 2001, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, από όπου απέδρασε.

Κώστας Πάσσαρης δίκη

Ο Πάσσαρης δηλώνει μετανιωμένος!

Στη συνέχεια ο Κώστας Πάσσαρης βρέθηκε στη Ρουμανία, όπου και εκεί διέπραξε δύο ανθρωποκτονίες για τις οποίες καταδικάστηκε σε ισόβια. Την ποινή του ωστόσο την έχει σχεδόν εκτίσει, αφού το καλοκαίρι του νέου χρόνου αποφυλακίζεται, με τις ρουμανικές αρχές να ζητούν τη γνωμοδότηση της Ελλάδας για τη μεταγωγή του στην Ελλάδα και την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του στη χώρα μας.

Ο 45χρονος δηλώνει έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου δηλώνοντας μετανιωμένος. «Θέλω να είμαι παρών στη δίκη μου που θα γίνει τον Δεκέμβριο. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Να εκτίσω σε ελληνική φυλακή το υπόλοιπο της ποινής μου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 μιλώντας από τη φυλακή στη Ρουμανία.

Κώστας Πάσσαρης: Αμετάκλητο το Εφετείο για την επιστροφή του στην Ελλάδα!

Ο Κώστας Πάσσαρης είχε αιτηθεί της μεταφοράς του στην Ελλάδα για να δικαστείς στις 2 Δεκεμβρίου για τις αποτρόπαιες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το αίτημα του απορρίφθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Ομόφωνα ένοχος ο Κώστας Πάσσαρης! - Τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη η ποινή του!

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι τέσσερις ανθρωποκτονίες, δεκαεπτά απόπειρες και άλλα αδικήματα, για τα οποία κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που του επέβαλε τέσσερις φορές ισόβια και 166 χρόνια κάθειρξη,

Πάσσαρης

Ο 45χρονος κρατούμενος, που από το 2001 εκτίει στις Ρουμανικές φυλακές της Γκέρλα ποινές δις ισόβια, για δύο δολοφονίες, που διέπραξε εκεί, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη μετανιωμένος και πως επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πριν το αίτημα των Ρουμάνων

Το αίτημα του Πάσσαρη υποβλήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 στην Εισαγγελία Εφετών, πριν δηλαδή φτάσεις τη χώρα μας το αίτημα των Ρουμάνων να έρθει να εκτίσει την ποινή του στη χώρα μας. Ούτως ή άλλως δεν ήταν γνωστό εκείνες τις μέρες το Ρουμανικό αίτημα, το οποίο, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, έχει ως βάση το γεγονός ότι η ποινή του στη Ρουμανία εξαντλείται εντός του 2020. Όπως ανέφερε στο αίτημα που υπέβαλλε δια του συνηγόρου του Ανδρέα Ταγαράκη «»δια της παρούσης σας δηλώνω ότι ΕΠΙΘΥΜΩ , ως έχω προς τούτο αναφαίρετο συνταγματικό και δικονομικό δικαίωμα, να εμφανιστώ ΑΥΤΟΠΡΟΣΏΠΩΣ, και όχι να εκπροσωπηθώ μόνο δια πληρεξούσιου δικηγόρου ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου, κατά τη συγκεκριμένη ή τυχόν σε μετ’ αναβολήν δικασίμους, λόγος για τον οποίο ΠΑΡΑΚΑΛΩ να αιτηθείτε και να διαταχθεί η μεταγωγή μου….». Ουσιαστικά δηλαδή το αιτημα είναι να ματαφερθεί στην Ελλάδα για τη δίκη και εν συνεχεία να επιστρέψει στις Ρουμανικές φυλακές.

Αμετάκλητη

Στο αίτημα απάντησε αυθημερόν, ο εισαγγελέας Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλος, ως προϊστάμενος του τμήματος ΜΟΔ-ΜΟΕ απλούστατα γιατί υφίσταται αρνητική αμετάκλητη αρνητική απάντηση των Ρουμάνων: «Απορρίπτει αίτηση. Υφίσταται η από 19.3.2019 αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Βουκουρεστίου που αρνείται την παράδοσή του στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια πάντως οι Ρουμάνοι εξέφρασαν τη βούλησή τους να τον επιστρέψουν για να εκτίσει εδώ την ποινή του, προφανώς ενόψει τις αποφυλάκισής του. Επέλεξαν δηλαδή την οριστική και όχι την προσωρινή μεταφορά του στη χώρα μας. Θέση στο θέμα πάντως πρέπει να πάρει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει λόγο στην οριστική επιστροφή του Πάσσαρη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share