Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κώστας Πάσσαρης: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στη δίκη!

«Έβγαλε πιστόλι πυροβόλησε τη γυναίκα μου, αφήνοντάς την ανάπηρη!»

11 Δεκεμβρίου 2019 19:59
Κώστας Πάσσαρης: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στη δίκη!

Με την παραδοχή των ανθρωποκτονιών από τον Κώστα Πάσσαρη, που εκπροσωπούνταν από δικηγόρο αφού εκτίει ποινή στη Ρουμανία, ξεκίνησε η δίκη του στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Λίγο νωρίτερα, ο διαβόητος κρατούμενος είχε καταδικαστεί σε 45 χρόνια για ληστείες, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε η δεύτερη δίκη του για την δολοφονία δύο αστυνομικών κατά τη μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, αλλά και τον τραυματισμό μιας φαρμακοποιού τον Αύγουστο του 2001 στην Κυψέλη και την δολοφονία της αδελφής της.

Στη δίκη κατέθεσε ο εξωτερικός φρουρός του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος συμμετείχε μαζί τους αδικοχαμένους Δρακόπουλο και Αλεβιζόπουλο στη μεταγωγή. Όπως εξήγησε, οι χειροπέδες στον Πάσσαρη μπήκαν μπροστά και όχι πίσω, όπως θα έπρεπε κανονικά. «Δεν ήξερα ότι είναι ο Πάσσαρης. Ο Αλεβιζόπουλος τον έπιασε καλά και τον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με τον Δρακόπουλο. Εγώ ακολουθούσα από πίσω. Όπλο μαζί του είχε μόνο ο Αλεβιζόπουλος. Ανεβήκαμε στον 1ο όροφο. Εκεί που γινόταν η συνεννόηση σε ποιο γιατρό πρέπει να τον πάμε, είδα ότι ο Αλεβιζόπουλος τον είχε αφήσει από το χέρι του. Μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει "Ωχ, με έφαγε", να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Δέχτηκα δύο πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει τρεις φορές και είχε σκοτώσει τον Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε», είπε ο μάρτυρας, καταλήγοντας ότι ακόμα δεν έχει πάρει τις απαντήσεις που αναζητά σχετικά με το πού βρήκε το όπλο ο Πάσσαρης.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο κατέθεσαν ο σύζυγος και η κόρη της γυναίκας που πυροβολήθηκε από τον Πάσσαρη μέσα στο φαρμακείο της οδού Πιπίνου στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001, οι οποίοι εξέθεσαν στο δικαστήριο τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει μετά τον τραυματισμό της η γυναίκα, που υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και τελικώς έμεινε ανάπηρη μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον Πάσσαρη, ενώ είδε την αδελφή της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της.

«Ο Πάσσαρης μπήκε μέσα στο φαρμακείο φορώντας σκούφο. Η αδελφή της γυναίκας μου τον αναγνώρισε και είπε στη γυναίκα μου "Πρόσεχε, είναι ο Πάσσαρης", αυτός έβγαλε πιστόλι, τη σκότωσε και πυροβόλησε τη γυναίκα μου. Για πολύ καιρό δεν γνωρίζαμε αν θα ζήσει, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη», είπε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Η δίκη διεκόπη για τις 22 Ιανουαρίου

Κώστας Πάσσαρης: Αμετάκλητο το Εφετείο για την επιστροφή του στην Ελλάδα!

Ο Κώστας Πάσσαρης είχε αιτηθεί της μεταφοράς του στην Ελλάδα για να δικαστείς στις 2 Δεκεμβρίου για τις αποτρόπαιες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το αίτημα του απορρίφθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Ομόφωνα ένοχος ο Κώστας Πάσσαρης! - Τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη η ποινή του!

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι τέσσερις ανθρωποκτονίες, δεκαεπτά απόπειρες και άλλα αδικήματα, για τα οποία κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που του επέβαλε τέσσερις φορές ισόβια και 166 χρόνια κάθειρξη,

Ο 45χρονος κρατούμενος, που από το 2001 εκτίει στις Ρουμανικές φυλακές της Γκέρλα ποινές δις ισόβια, για δύο δολοφονίες, που διέπραξε εκεί, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη μετανιωμένος και πως επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πριν το αίτημα των Ρουμάνων

Το αίτημα του Πάσσαρη υποβλήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 στην Εισαγγελία Εφετών, πριν δηλαδή φτάσεις τη χώρα μας το αίτημα των Ρουμάνων να έρθει να εκτίσει την ποινή του στη χώρα μας. Ούτως ή άλλως δεν ήταν γνωστό εκείνες τις μέρες το Ρουμανικό αίτημα, το οποίο, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, έχει ως βάση το γεγονός ότι η ποινή του στη Ρουμανία εξαντλείται εντός του 2020. Όπως ανέφερε στο αίτημα που υπέβαλλε δια του συνηγόρου του Ανδρέα Ταγαράκη «»δια της παρούσης σας δηλώνω ότι ΕΠΙΘΥΜΩ , ως έχω προς τούτο αναφαίρετο συνταγματικό και δικονομικό δικαίωμα, να εμφανιστώ ΑΥΤΟΠΡΟΣΏΠΩΣ, και όχι να εκπροσωπηθώ μόνο δια πληρεξούσιου δικηγόρου ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου, κατά τη συγκεκριμένη ή τυχόν σε μετ’ αναβολήν δικασίμους, λόγος για τον οποίο ΠΑΡΑΚΑΛΩ να αιτηθείτε και να διαταχθεί η μεταγωγή μου….». Ουσιαστικά δηλαδή το αιτημα είναι να ματαφερθεί στην Ελλάδα για τη δίκη και εν συνεχεία να επιστρέψει στις Ρουμανικές φυλακές.

Αμετάκλητη

Στο αίτημα απάντησε αυθημερόν, ο εισαγγελέας Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλος, ως προϊστάμενος του τμήματος ΜΟΔ-ΜΟΕ απλούστατα γιατί υφίσταται αρνητική αμετάκλητη αρνητική απάντηση των Ρουμάνων: «Απορρίπτει αίτηση. Υφίσταται η από 19.3.2019 αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Βουκουρεστίου που αρνείται την παράδοσή του στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια πάντως οι Ρουμάνοι εξέφρασαν τη βούλησή τους να τον επιστρέψουν για να εκτίσει εδώ την ποινή του, προφανώς ενόψει τις αποφυλάκισής του. Επέλεξαν δηλαδή την οριστική και όχι την προσωρινή μεταφορά του στη χώρα μας. Θέση στο θέμα πάντως πρέπει να πάρει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει λόγο στην οριστική επιστροφή του Πάσσαρη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share