Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στον Πειραιά: Κατεδάφιση του διατηρητέου όπου κάηκε το παιδί!

Ενέργειες για κατεδάφιση!

4 Ιανουαρίου 2020 14:15
Φωτιά στον Πειραιά: Κατεδάφιση του διατηρητέου όπου κάηκε το παιδί!

Με πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για την κατεδάφιση του διατηρητέου στον Πειραιά, που χθες το βράδυ έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό ένα μικρό παιδί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλείσει η Σκυλίτση για λόγους ασφαλείας, καθώς το κτίριο είναι έτοιμο να καταρρεύσει, μετά τη χθεσινή φωτιά που κατέληξε σε τραγωδία.

Λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για διατηρητέο κτίριο, απαιτούνται διαδικασίες από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο επίσης με εντολή της Υπουργού κ. Μενδώνη αναμένεται να δώσει άμεσα το πράσινο φως.

Σημαντικό θα είναι το έργο της Τροχαίας το επόμενο διάστημα καθώς μια βασική έξοδος του Πειραιά έχει αποκλειστεί και με δεδομένο το παζάρι της Κυριακής και τον εορτασμό των Θεοφανείων, η κατάσταση αναμένεται να είναι ασφυκτική στις άλλες μικρότερες εξόδους του Πειραιά.

Χάος στον Κηφισό: Φωτιά σε φορτηγάκι!

Φωτιά ξέσπασε σε φορτηγάκι επί της Λεωφόρου Κηφισού. Το όχημα έπιασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ενώ βρισκόταν στο ρεύμα προς Πειραιά πριν την έξοδο. Ενώ, πανικός προκλήθηκε από την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε αεροπλάνο που πήρε φωτιά η μηχανή του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Στο σημείο επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Φωτιά σε κτήριο!

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, 2 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Από την άλλη κόλαση επικρατεί στην Αυστραλία από τις φονικές φωτιές με 15 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους! Ενώ, σοκ προκαλεί ένα βίντεο-ντοκουμέντο με φλόγες να περικυκλώνουν πυροσβέστες!

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο επί της οδού Μαγνησίας και 3ης Σεπτεμβρίου. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και η φωτιά κατασβέστηκε αμέσως.

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο!

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Δροσίνη. Συναγερμός είχε ξεσπάσει και στη Θεσσαλονίκη με φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι!

Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Φωτιά ξέσπασε στη Κεφαλονιά!

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στη περιοχή Πλατιές Κεφαλονιάς, από άγνωστη μέχρι στιγμή αίτια. Συναγερμός είχε σημάνει το πρωί στο Χολαργό με μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε διαμέρισμα!

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες. Οι πολύ δυνατές ριπές ανέμου που φθάνουν τα 9 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ είναι δύσκολη η βοήθεια των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, από τις φλόγες κινδύνευσε εξοχική κατοικία που βρίσκεται στην περιοχή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ενεργοποιηθεί εθελοντικοί σύλλογοι που συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Συναγερμός στην Ημαθία: Φωτιά σε μονοκατοικία!

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε μονοκατοικία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Μάλιστα, τα Χριστούγεννα, είχαμε τραγωδία με έναν άνδρα να καίγεται ζωντανός μέσα στο σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη!

Η φωτιά ξέσπασε στο πατάρι του σπιτιού και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην κεραμοσκεπή. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα της πυροσβεστικής Ημαθίας, οι οποίοι έσβησαν τις φλόγες πριν εκείνες επεκταθούν.

Μάλιστα προχώρησαν και στον απεγκλωβισμό μιας 81χρονης από δωμάτιο του σπιτιού που είχε γεμίσει καπνούς, η οποία και μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο πατάρι και στην σκεπή του σπιτιού. Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Κερατσίνι!

Κρήτη: Φωτιά σε σπίτι!

Φωτιά στο Ηράκλειο!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για τη Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share