Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κόλαση στην Αυστραλία: 15 νεκροί από τις φονικές φωτιές!

Θρήνος...

1 Ιανουαρίου 2020 20:20
Κόλαση στην Αυστραλία: 15 νεκροί από τις φονικές φωτιές!

Κόλαση επικρατεί στην Αυστραλία από τις φονικές φωτιές με 15 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους! Ενώ, σοκ προκαλεί ένα βίντεο-ντοκουμέντο με φλόγες να περικυκλώνουν πυροσβέστες!

Ένας ακόμη θάνατος επιβεβαιώθηκε σήμερα ενώ και ένας άνθρωπος που αγνοείται εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκρός με αποτέλεσμα ο απολογισμός των θυμάτων να εκτιμάται ότι ανέρχεται πλέον σε 15.

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν να προσφέρουν προμήθειες και να συνδράμουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης. Πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε νωρίς σήμερα μέσα σε ένα καμμένο αυτοκίνητο στη νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας έπειτα από τις έρευνες που ξεκίνησαν διασώστες στις περισσότερο πληγείσες περιοχές και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων πιθανόν να αυξηθεί.

"Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε τρεις ακόμη θανάτους από τις φωτιές στη Νότια Ακτή", δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκάρι Γουόρμποϊζ στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

"Η αστυνομία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Λίμνη Κοντζόλα, όπου έχει καταστραφεί από τη φωτιά μια κατοικία και ακόμη δεν έχει βρεθεί ο ένοικος του σπιτιού". Η αστυνομία δεν τον κατονόμασε, αλλά είπε ότι πρόκειται για έναν 72χρονο και ότι οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να φθάσουν στο σπίτι του.

Οι δασικές πυρκαγιές έχουν κατακάψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια τμ εκτάσεων και νέες εστίες δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.

Σήμερα η θερμοκρασία υποχώρησε και έτσι η χώρα κατάφερε να κάνει έναν απολογισμό του κόστους των πυρκαγιών παρότι ακόμη μαίνονται περισσότερες από 100 φωτιές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας και χιλιάδες πυροσβέστες επιχειρούν.

Χιλιάδες Αυστραλοί παραμένουν αποκλεισμένοι καθώς οι φωτιές οδήγησαν στο κλείσιμο βασικών οδικών αρτηριών αφήνοντας πολλούς κατοίκους χωρίς πορομήθειες.

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο!

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Δροσίνη. Συναγερμός είχε ξεσπάσει και στη Θεσσαλονίκη με φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι!

Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Φωτιά ξέσπασε στη Κεφαλονιά!

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στη περιοχή Πλατιές Κεφαλονιάς, από άγνωστη μέχρι στιγμή αίτια. Συναγερμός είχε σημάνει το πρωί στο Χολαργό με μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε διαμέρισμα!

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες. Οι πολύ δυνατές ριπές ανέμου που φθάνουν τα 9 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ είναι δύσκολη η βοήθεια των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, από τις φλόγες κινδύνευσε εξοχική κατοικία που βρίσκεται στην περιοχή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ενεργοποιηθεί εθελοντικοί σύλλογοι που συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Συναγερμός στην Ημαθία: Φωτιά σε μονοκατοικία!

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε μονοκατοικία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Μάλιστα, τα Χριστούγεννα, είχαμε τραγωδία με έναν άνδρα να καίγεται ζωντανός μέσα στο σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη!

Η φωτιά ξέσπασε στο πατάρι του σπιτιού και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην κεραμοσκεπή. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα της πυροσβεστικής Ημαθίας, οι οποίοι έσβησαν τις φλόγες πριν εκείνες επεκταθούν.

Μάλιστα προχώρησαν και στον απεγκλωβισμό μιας 81χρονης από δωμάτιο του σπιτιού που είχε γεμίσει καπνούς, η οποία και μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο πατάρι και στην σκεπή του σπιτιού. Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Κερατσίνι!

Κρήτη: Φωτιά σε σπίτι!

Φωτιά στο Ηράκλειο!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για τη Ελλάδα και τον κόσμο δεί

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share