Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Τάσος Αρνιακός: "Μετά τη Διδώ έρχεται..." Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί!

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση!

10 Δεκεμβρίου 2019 08:45
Τάσος Αρνιακός:

O Tάσος Αρνιακός στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 παρουσίασε πως θα είναι ο καιρός σε όλη την Ελλάδα!

Σύμφωνα με τον διάσημο μετεωρολόγο συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται αλλά και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας μια και η κακοκαιρία "Διδώ" έχει δώσει το παρών δυναμικά. Φυσικά, μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει γίνει μια πρόγνωση για τον καιρό που θα επικρατήσει έως και τα Χριστούγεννα αλλά και για τις περιοχές στις οποίες θα χιονίσει.

Μετά την αποχώρηση του καιρικού αυτού φαινομένου που επηρεάζει ολόκληρη τη χώρα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται το Σάββατο.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού εδώ:

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια; Τα Μερομήνια μίλησαν!

Μερομήνια: Τι καιρό θα έχουμε τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην χώρα; Που θα χιονίσει;

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τι λένε τα Μερομήνια, όπως βέβαια σας είχαμε δώσει μια γεύση εδώ και αρκετούς μήνες!

Σύμφωνα με τα παραδοσιακά Μερομήνια, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει άρδην από τις επόμενες ημέρες.

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του ογδόου φεγγαριού του έτους, τον Αύγουστο. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μαντεύουν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα στην αρχή φεγγαριών και αργότερα μηνών. Μερομήνια ονομάζονται οι μέρες που γίνεται η πρόβλεψη, από τις λέξεις «μέρα και μήνας», γιατί σε κάθε μέρα απ’ αυτές, αντιστοιχεί ένας πλήρης κύκλος του φεγγαριού (γέμιση και χάση) ή ένας μήνας.

Μερομήνια 1

Τα μερομήνια δεν περιγράφονται, είναι θέμα γνώσης και πρακτικής και όχι θεωρίας. Μπορεί αρκετοί άνθρωποι να παρατηρούν το ίδιο πράγμα, αλλά να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και οι προβλέψεις τους να μην ταυτίζονται. Πρόκειται για κατάλοιπο παλαιών αστρολογικών αντιλήψεων που απέκτησε ο άνθρωπος, εξετάζοντας τα καιρικά φαινόμενα με βάση τα άστρα.

Σημειώνεται ότι τα Μερομήνια καταγράφουν τις «τάσεις του καιρού» για το συγκεκριμένο διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόβλεψη.

Ο Δεκέμβρης έχει ξεκινήσει με σχετικά χειμωνιάτικο καιρό το πρώτο πενθήμερο και με βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Βελτίωση του καιρού προβλέπεται το δεύτερο πενθήμερο του μήνα και σχετική άνοδο της θερμοκρασίας.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται λίγο πριν από τα μέσα του μήνα (12/12) με πολύ ισχυρές βροχές, αρχικά στα πεδινά, και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εν συνεχεία, το διάστημα 15-17/12, τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε χαμηλά υψόμετρα της κέντρο-ανατολικής χώρας.

Ο καιρός στη συνέχεια θα βελτιωθεί αλλά για σύντομο σχετικά διάστημα. Από τις παραμονές των Χριστουγέννων, προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μετά τα Χριστούγεννα, ενώ καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου τα χιόνια αναμένεται να φθάσουν και σε πολλές πεδινές περιοχές της κέντρο-ανατολικής χώρας.

Ο Ιανουάριος ξεκινά κατά την πρώτη βδομάδα του με πολύ κρύο καιρό και με χιόνια κατά διαστήματα ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κέντρο-ανατολικής χώρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share