Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Μαρίνα Αλίμου: Μεγάλη φωτιά σε σκάφος!

Τι συνέβη;

10 Δεκεμβρίου 2019 08:31
Συναγερμός στη Μαρίνα Αλίμου: Μεγάλη φωτιά σε σκάφος!

Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος ιστιοπλοϊκό τύπου καταμαράν στη Μαρίνα Αλίμου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Ωστόσο, μην ξεχνάμε την τραγική φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στο Νέο Δελχί με τον τραγικό απολογισμό των 43 νεκρών.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με οκτώ οχήματα και 25 πυροσβέστες.

Λίγο μετά τις 6:10 κατέρρευσε το κατάρτι του πλοίου αλλά και τα υποστυλώματα με αποτέλεσμα η φωτιά να «φουντώσει».

Δείτε το βίντεο από την τραγική πυρκαγιά:

Τελικά οι πυροσβέστες λίγο μετά τις 7:10 κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Την πυροσβεστική ειδοποίησε ο φύλακας στη Μαρίνα Αλίμου όταν είδε τις φλόγες να ξεπηδούν από το σκάφος.

Η αρχική ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο Twitter για την φωτιά:

Άγνωστοι πυρπόλησαν το ΙΧ της ψυχιάτρου των φυλακών Κορυδαλλού!

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας άγνωστοι έλουσαν με βενζίνη και πυρπόλησαν το ΙΧ αυτοκίνητο της διευθύντριας του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλο στην περιοχή του Γαλατσίου. Είναι η δεύτερη εμπρηστική επίθεση που σημειώνεται μέσα λίγες μόνο μέρες καθώς προχθές αναφέραμε τρία αυτοκίνητα που καταστράφηκαν ολοσχερώς στην περιοχή του Αιγάλεω.

Έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα έσπευσαν στο σημείο και γρήγορα κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά που είχε ξεσπάσει, παρ' όλα αυτά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Φωτιά σε διαμέρισμα!

Συναγερμός επικράτησε στην περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο, έπειτα από φωτιά που προκλήθηκε σε διαμέρισμα, με 43 νεκρούς να έχουμε στο Νέο Δελχί από φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο!

Η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής επί της Οδού Ζωοδόχου Πηγής στις Πατέλες, τέθηκε υπό έλεγχο σε ελάχιστο χρόνο, χάρη στην άμεση επέμβαση 4 πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο με 2 οχήματα.

Σύμφωνα με το διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκο Λαγουδάκη, η φωτιά προκλήθηκε αφότου εξερράγη γκαζάκι.

Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αφού το γκαζάκι εξερράγη - υπό άγνωστες αιτίες - σε εγκαταλειμμένο διαμέρισμα.

Ενώ, για τα ακριβή αίτια υπό τα οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, διενεργείται προανάκριση.

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή φωτιά σε ξενοδοχείο!

Ισχυρή φωτιά σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης!

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον καυστήρα ο οποίος βρισκόταν στο λεβητοστάσιο επί του ισογείου στο διώροφο ξενοδοχείο Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε ξαφνικά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, σε ξενοδοχείο στους Ταγαράδες της Θέρμης, με την πυροσβεστική να ειδοποιείται στις 00:05 και να σπεύδει με πέντε οχήματα και εννέα πυροσβέστες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον καυστήρα ο οποίος βρισκόταν στο λεβητοστάσιο επί του ισογείου στο διώροφο ξενοδοχείο.

Από το συμβάν παρατηρήθηκαν μόνο καπνοί και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, αφού ζήτησαν πρώτα από πελάτες και προσωπικό να εκκενώσουν το κτίριο, χρησιμοποίησαν τον πυροσβεστήρα που διέθεταν.

Ακολούθως η πυροσβεστική συνέδραμε την κατάσβεση της φωτιάς στα καλώδια και στα πλαστικά μέρη των μηχανημάτων.

Από τη φωτιά δεν καταγράφηκε τραυματισμός.

Ήθελαν να κάψουν το ξενοδοχείο! Τρεις εστίες φωτιάς και δύο οι ύποπτοι!

Από τρεις διαφορετικές εστίες ξεκίνησε η φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τρία άτομα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του αακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, τρεις διαφορετικές εστίες εντοπίστηκαν σε δύο δωμάτια σε δύο διαφορετικούς ορόφους, ενώ οι έρευνες στρέφονται σε δύο υπόπτους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι καθαρίστριες που εργάζονται στο ξενοδοχείο είπαν πως δύο άτομα κινούνταν ύποπτα στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά. Όπως είπαν μάλιστα ήταν πρόσωπα που δεν είχαν ξαναδεί στο ξενοδοχείο.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, ενώ έχουν καταθέσεις τουλάχιστον 20 – 25 άτομα, πελάτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.

Ειδικότερα από τα στοιχεία που εντόπισαν τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής εκτιμάται ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Η φωτιά ξέσπασε από τρεις εστίες σε δύο άδεια δωμάτια, το ένα στον πρώτο όροφο και το άλλο στον δεύτερο. Εκεί βρέθηκαν τρία πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, πιθανότατα πετρέλαιο, τα δύο από τα οποία ήταν καμένα κι ένα αλλοιωμένο πάνω στα στρώματα των κρεβατιών.

Στον 2ο όροφο βρήκαν δύο ακόμη μπιτόνια γεμάτα με εύφλεκτο υγρό, όπως και ίχνη περιέλουσης στο κλιμακοστάσιο του 1ου ορόφου.

Ένα ακόμα στοιχεία που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των αρχών είναι ότι η φωτιά ξέσπασε τη στιγμή που δικαστικοί επιμελητές θα σφράγιζαν το ξενοδοχείο, λόγω οικονομικών οφειλών ενοικίων και θα άλλαζαν τις κλειδαριές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share