Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Αλβανία: Τι πέτυχε η ΕΜΑΚ; Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής!

Συνεχίζονται όμως οι επιχειρήσεις έρευνας!

28 Νοεμβρίου 2019 07:16
Σεισμός στην Αλβανία: Τι πέτυχε η ΕΜΑΚ; Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής!

Ποια είναι η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τις επιτυχίες της ΕΜΑΚ μετά τον φονικό σεισμό στην Αλβανία; Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν ακόμα το δύσκολο έργο για την σωτηρία των εγκλωβισμένων...

Τα δύο κλιμάκια βρίσκονται στη πόλη Θουμάνε, όπου χθες, απεγκλώβισαν τρία άτομα, τα οποία δυστυχώς ήταν νεκρά. Την βοήθεια τους προσφέρουν και Έλληνες εθελοντές διασώστες που έσπευσαν αμέσως στην Αλβανία για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο!

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

«Η Ελληνική Αποστολή, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 26 Νοεμβρίου που έφτασε στην γειτονική χώρα ξεκίνησε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Συγκεκριμένα, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην πόλη Thumane, περίπου 15 χλμ βορειοδυτικά της πόλης των Τυράννων, το απόγευμα της Τρίτης απεγκλώβισε ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών, καθώς και το βράδυ της ίδιας ημέρας μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ που επιχείρησε στο Δυρράχιο, την Τρίτη απεγκλώβισε ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών. Η Ελληνική αποστολή την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, απεγκλώβισε δύο ζωντανά άτομα και ανέσυρε ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του.
Το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του έναν άνδρα και από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δύο Ελληνικές ομάδες της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ, επιχειρούν μαζί στην πόλη Thumane. Το μεσημέρι ανέσυραν έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και το απόγευμα ακόμη έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Η Ελληνική Αποστολή την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 απεγκλώβισε τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η Ελληνική αποστολή μέχρι στιγμής, συνολικά, έχει απεγκλωβίσει δύο ζωντανά άτομα και έχει ανασύρει τέσσερα νεκρά άτομα. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται».

Σεισμός στην Αλβανία: Η λίστα με τα ονόματα των νεκρών! (Video)

Δραματικές ώρες για τους κατοίκους της Αλβανίας, μετά από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 Ρίχτερ που «χτύπησε» τη χώρα.

Τρόμος στην Αλβανία: Αποκάλυψη-σοκ για το σεισμό στο Δυρράχιο!

Ο μακάβριος απολογισμός του φονικού σεισμού αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια υπολογίζονται σε πάνω από 20, μεταξύ αυτών τρεις πολυμελείς οικογένειες, και όσο οι ώρες περνούν οι πιθανότητες για επιζώντες λιγοστεύουν.

Σεισμός στην Αλβανία: Ξεπέρασαν τους 30 οι νεκροί! Θρίλερ με 7χρονο παιδί εγκλωβισμένο στα ερείπια!

Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής 28 από τα θύματα, ανάμεσά τους και παιδιά.

«Αυτή είναι η πιο δύσκολη ανακοίνωση που μπορεί να επιθυμεί ένας Αλβανός αξιωματούχος» ανέφερε σε δηλώσεις της η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhacka. «Ξέρω ότι τα λόγια είναι περιττά και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους. Αλλά σε ένα σημάδι σεβασμού στις χαμένες ζωές, θέλω να μοιραστώ σήμερα με όλους τους πολίτες τα ονόματα των 28 παιδιών, κοριτσιών, αγοριών, ανδρών και γυναικών που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν αυτή την τραγωδία», πρόσεθεσε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας.

Η Olta Xhacka δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, στην πιο δύσκολη ομιλία στην καριέρα της.

Δείτε το βίντεο:

Σεισμος στην Αλβανία: Η δραματική στιγμή διάσωση άνδρα από την ΕΜΑΚ! (Video)

Νέες δραματικές εικόνες έρχονται στο φως από τη στιγμή που 25χρονος ανασύρεται ζωντανός από ομάδα της ΕΜΑΚ ζωντανός έπειτα από 21 ώρες εγκλωβισμένος στα ερείπια οικοδομήματος που κατέρρευσε κατά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.

Νέος ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αλβανία!

Ο νεαρός απεγκλωβίστηκε έπειτα από επιχείρηση αλβανικών και ελληνικών ομάδων διάσωσης, όπως μετέδωσε το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΑΤΑ». Πρόκειται για τον Klajdi Qato, την επιχείρηση διάσωσης του οποίου παρακολούθησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρισκόταν στο σημείο.

Σεισμός στην Αλβανία: Δίδυμα γεννιούνται 20 λεπτά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου! (Video)

Στο μεταξύ, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ογκέρτα Μαναστιρλίου, δήλωσε ότι οι επιζώντες από τον σεισμό λαμβάνουν την πρέπουσα ιατρική φροντίδα από γιατρούς και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα. Η κ. Μαναστιρλίου επισκέφθηκε τραυματίες από τον σεισμό που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο των Τιράνων και ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό για την κατάσταση της υγείας τους.

Σεισμός στην Αλβανία: Έλληνες εθελοντές στο Δυρράχιο αναζητώντας ζωή στα συντρίμμια! (Video)

Οι ομάδες διάσωσης που επιχειρούν για την ανεύρεση επιζώντων, καθώς και αυτές των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, συνδράμουν με το δικό τους τρόπο στην στήριξη των σεισμοπαθών. Σύμφωνα με την κ. Μαναστιρλίου, 658 άτομα τραυματίστηκαν από τον σεισμό, εκ των οποίων 68 παραμένουν στο Νοσοκομείο Τραυμάτων στα Τίρανα.

Σεισμός στην Αλβανία: Στην Θεσσαλονίκη μεταφέρονται οι τραυματίες!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share