Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Σεισμός στην Αλβανία: Έλληνες εθελοντές στο Δυρράχιο αναζητώντας ζωή στα συντρίμμια! (Video)

Δύσκολη κατάασταση όπως περιγράφει ο Τ. Τσαρούχας!

27 Νοεμβρίου 2019 14:36
Σεισμός στην Αλβανία: Έλληνες εθελοντές στο Δυρράχιο αναζητώντας ζωή στα συντρίμμια! (Video)
Follow us on Google News

Δύσκολες είναι οι στιγμές στην Αλβανία μετά τον φονικό σεισμό! Έλληνες διασώστες έχουν πάει στο Δυρράχιο για να βοηθήσουν στην αναζήτηση και διάσωση των εγκλωβισμένων εθελοντικά!

Ο πρόεδρος των Ελλήνων διασωστών, Τάσος Τσαρούχας μίλησε στην Ώρα Ελλάδος 7:00 για το πώς εξελίσσονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στο Δυρράχιο. Σεισμός στην Αλβανία: Στην Θεσσαλονίκη μεταφέρονται οι τραυματίες!

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαρούχας μέχρι τώρα έχουν ανασύρει δυο νεκρούς και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άλλους δύο! Σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε ότι δεν ανταποκρίνονται οι αγνοούμενοι στις φωνές των διασωστών!

Ο Έλληνας διασώστης Τάσος Τσαρούχας έχει συμμετάσχει και σε άλλες αποστολές όπως αυτής της Ιταλίας!

Δείτε το βίντεο εδώ στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός Αλβανία: Το μεγάλο ψέμα με την φωτογραφία του σκύλου που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Αποτελεί μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, μετά και τον φονικό σεισμό της Αλβανίας!

Ο λόγος για την φωτογραφία με τον σκύλο που προσπαθεί να απεγκλωβίσει από τα συντρίμμια το αφεντικό του!

Αν και πολλοί χρήστες του διαδικτύου και ιστοσελίδες αναπαράγουν ότι ο σκύλος «δίνει κουράγιο στο αφεντικό του», σε κάποιο κτίριο που κατέρρευσε στην Αλβανία, φαίνεται πως η φωτογραφία έχει ανέβει στο διαδίκτυο μήνες πριν!

Το γύρο των social media κάνει μία φωτογραφία, η οποία απεικονίζει ένα σκύλο να κάθεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται εγκλωβισμένος κάτω από χαλάσματα κτιρίου. Πολλοί θεωρούν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά το χθεσινο φονικό σεισμό στην Αλβανία, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αν και πολλοί χρήστες του διαδικτύου και ιστοσελίδες αναπαράγουν ότι ο σκύλος «δίνει κουράγιο στο αφεντικό του», φαίνεται πως η εικόνα έχει ανέβει μήνες πριν από το σημερινό σεισμό και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2019.

Την αναφορά περί fake news έκανε πρώτος ο αλβανικός ιστότοπος almakos.com, ενώ μία απλή αναζήτηση στο google οδηγεί στον γνωστό ιστότοπο φωτογραφιών shutterstock.com, με τα δικαιώματα να ανήκουν σε φωτογράφο από την Τσεχία.

Σεισμός Αλβανία σκύλος συντρίμμια

Μάλιστα, η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία γράφει: «Σκύλος ψάχνει για τραυματίες σε συντρίμμια μετά από σεισμό». Μόνο που ο σεισμός δεν είναι ο χθεσινός στην Αλβανία..

Το γνώριζες; Αυτός είναι ο λόγος που τα σκυλιά διαισθάνονται τους σεισμούς πριν γίνουν!

Σίγουρα το είχατε αναρωτηθεί! Ποιος είναι ο λόγος που όλα τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν ότι θα γίνει σεισμός, πριν την σεισμική δόνηση;

Το Athensmagazine.gr σας έχει την απάντηση!

Οι σκύλοι έχουν ανεπτυγμένη τη διαισθητική ικανότητα, γι’ αυτό και μπορούν να καταλάβουν τα φυσικά φαινόμενα ακόμη και δυο μέρες πριν συμβούν.

Επίσης όταν υπάρχει ισχυρό δέσιμο μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη, ο σκύλος αντιλαμβάνεται τη διάθεσή του αφεντικού του. Λογικό καθώς μπορεί να ξεχωρίζει το καλό από το κακό, αλλά και τις προθέσεις κάποιου, π.χ ενός κλέφτη.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Ήρωας: Σκύλος κολύμπησε 10 χλμ και μετά περπάτησε άλλα 19 για να ξαναβρεί τους ιδιοκτήτες του!

Σεισμός Σκύλος

Πως όμως διαισθάνονται έναν σεισμό;

Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι σκύλοι αντιλαμβάνονται ότι επίκειται σεισμός λόγω της οξύτατης ακοής τους, που τους επιτρέπει να ακούσουν τους βράχους να σείονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.
Οι σεισμολόγοι, θεωρούν ότι τα πέλματά τους είναι πολύ ευαίσθητα και τους επιτρέπουν να νιώσουν τη δόνηση πριν γίνει αντιληπτή. Ωστόσο δεν είναι προσδιορισμένο πόσο νωρίτερα τον αντιλαμβάνονται ώστε να χρησιμοποιηθούν στον τομέα της πρόληψης.

Εκτός από τους σεισμούς όμως καταλαβαίνουν και άλλα φυσικά φαινόμενα!

Καταιγίδα

Διαισθάνονται την καταιγίδα, λόγω του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργείται στην ατμόσφαιρα. Μπορούν να νιώσουν την αλλαγή στην ατμόσφαιρα, πριν αρχίσει η θύελλα. Αν έχετε σκύλο στην αυλή ή το μπαλκόνι σίγουρα πριν την καταιγίδα αγωνίζεται να μπει στο σπίτι.

Συναισθήματα και Παθήσεις

Πολλές φορές ένας σκύλος μυρίζει επίμονα κάποιο σημείο του ανθρώπινου σώματος ή τον αέρα. Έρευνες έδειξαν, πως από τη μυρωδιά μπορεί να διακρίνει ότι ένα άτομο νοσεί. Αυτό συμβαίνει γιατί διαθέτουν 200 εκατομμύρια οσφρητικά κύτταρα ενώ στην ανθρώπινη μύτη υπάρχουν μόνο 5 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα οι σκύλοι μυρίζουν ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή ο διαβήτης. Ακόμη, διακρίνουν από τη μυρωδιά πότε περνάει κοντά τους κάποιος τοξικομανής, αλκοολικός ή ψυχικά διαταραγμένος και γαβγίζουν, γιατί ανησυχούν. Υπάρχουν σκύλοι ειδικά εκπαιδευμένοι, ώστε να αναγνωρίζουν και να διαισθάνονται μια επερχόμενη κρίση επιληψίας και να ειδοποιούν το αφεντικό τους. Ακόμη και την άνοδο του σακχάρου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share