Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020

Σεισμός στην Αλβανία: Στην Θεσσαλονίκη μεταφέρονται οι τραυματίες!

Χέρι βοήθειας στην γειτονική χώρα!

27 Νοεμβρίου 2019 14:05
Σεισμός στην Αλβανία: Στην Θεσσαλονίκη μεταφέρονται οι τραυματίες!

Σε μεγάλες κλινικές στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν όλοι οι τραυματίες από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία, προκειμένου να νοσηλευτούν με ασφάλεια!

Δείτε επίσης: Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Αλβανία: Θα επηρεαστεί η Ελλάδα;

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στον ΙΣΘ, έχει γίνει ήδη επικοινωνία με τις αλβανικές προξενικές αρχές της πόλης.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΙΣΘ: «Εμείς έχουμε την υποχρέωση σαν μία γειτονική χώρα, σαν μία χώρα που οι πολίτες της είναι συμπολίτες μας, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε προς την κατεύθυνση ανακούφισης των πληγέντων».

σεισμός Αλβανία

Ο ακριβής αριθμός των τραυματιών από τον σεισμό που θα νοσηλευτούν στη Θεσσαλονίκη θα προσδιοριστεί εντός της ημέρας και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο.

Σεισμός Αλβανία: Σε δομές φιλοξενίας οι σεισμόπληκτοι! Στους 25 ανέρχονται οι νεκροί!

Εικόνες θλίψης από τον σεισμό της Αλβανίας οι νεκροί ανέρχονται στους 25! Οι σεισμόπληκτοι θα μένουν σε δομές φιλοξενίας! Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο και τα συντρίμμια για να ανασύρουν ζωντανούς τους εγκλωβισμένους ανθρώπους!

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η σημερινή στην Αλβανία και τα σωστικά συνεργεία διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους για να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν. Χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων και είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται. Θλίψη για την Μέγκι Ντρίο: Τραγικές εξελίξεις με την ξαδέλφη της που αγνοούνταν στο σεισμό της Αλβανίας!

Εκτός από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 Ρίχτερ, οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών έζησαν και άλλες στιγμές πανικού, καθώς στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σημειώθηκαν 250 μετασεισμοί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι σεισμολόγοι.

Σεισμός Αλβανία νεκροί

Προτεραιότητα αποτελεί, όπως δήλωσαν τόσο ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όσο και υπουργοί, να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές και όλες οι ενέργειες έχουν επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, οι οποίες συνεχίζονται αδιάκοπα. Σε μία από αυτές, ένας εικοσιπεντάχρονος άνδρας στο Δυρράχιο ανασύρθηκε ζωντανός, έπειτα από 19 ώρες εγκλωβισμένος σε ερείπια κτηρίου.

"Δεν σχετίζεται ο σεισμός στην Κρήτη με αυτόν της Αλβανίας!" Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν!

Η αλβανική κυβέρνηση προχωρά σε συμφωνίες με ξενοδοχειακές μονάδες στο Δυρράχιο, τον Αυλώνα και την Κακαβιά για τη στέγαση των πολιτών, που, σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, είδαν τη ζωή τους να αλλάζει. "Είναι αδύνατο να μείνετε έξω τον χειμώνα, στην ύπαιθρο ή σε σκηνές" είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, προσθέτοντας ότι "γι' αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση πρόκειται να υπογράψει συμφωνία με δομές φιλοξενίας στο Δυρράχιο, τον Αυλώνα και την Κακαβιά", ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι όλες οι οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό να έχουν στέγαση.

Στήριξη στη σεισμόπληκτη Αλβανία από τον φορέα των εμπορικών επιμελητηρίων των δυτικών Βαλκανίων

Τη στήριξή τους στον αλβανικό λαό που δοκιμάζεται από το ισχυρό πλήγμα της σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα, εκφράζει ο φορέας στον οποίο συγκεντρώνονται τα εμπορικά επιμελητήρια από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (WB6CIF).

Σεισμός Αλβανία κτίριο γκρεμισμένο

"Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου προς τους Αλβανούς φίλους μας, που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα από τον καταστροφικό σεισμό", δήλωσε ο Μάρκο Τσάντεζ, πρόεδρος του Σερβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου του WB6CIF, στο περιθώριο εκδήλωσης μεταξύ των εκπροσώπων του WB6CIF και της Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK), η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίασης κοινού σχεδίου υποστήριξης και των επιμελητηρίων των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Τσάντεζ επισήμανε ότι επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Ενωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων της Αλβανίας, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να υπογραμμίσει την ετοιμότητα των μελών της WB6CIF να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν για τη στήριξη των αλβανικών επιχειρήσεων και των πολιτών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share