Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ!

Πού ήταν το επίκεντρο;

9 Νοεμβρίου 2019 12:23
Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ!

Τη Νότια Γουατεμάλα ταρακούνησε ισχυρός σεισμός 5,6 ρίχτερ!

Ισχυρός σεισμός 5,2 ρίχτερ ταρακούνησε την Νέα Γουινέα!

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 8,2 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Κασίγιας και περίπου 50 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Γουατεμάλα.

Δεν υπάρχουν άμεσα αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ! Υπάρχουν νεκροί

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών – σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) – έπληξε το βορειοδυτικό τμήμα του Ιράν, σύμφωνα με το αγγλόφωνο ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.

Κατά δεδομένα που δημοσιοποίησε το USGS, ο σεισμός έγινε 60 χιλιόμετρα από την πόλη Χαστρούντ, στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, λίγο πριν από τις 02:30 τοπική ώρα [01:00 ώρα Ελλάδας].

Σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, ο σεισμός, που είχε εστιακό βάθος μόλις 8 χιλιομέτρων, ακολουθήθηκε από τέσσερις μετασεισμικές δονήσεις μεταξύ 4,1 και 4,8 βαθμών. Το εστιακό βάθος των μετασεισμών ήταν 10 χιλιόμετρα, κατά δεδομένα του ινστιτούτου. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA και η κρατική τηλεόραση μετέδωσαν ότι έγινε ο σεισμός, χωρίς όμως να κάνουν λόγο για θύματα ή ζημιές. Το πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε πως αρκετοί πολίτες πανικοβλήθηκαν και βγήκαν από τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα. Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις είναι συχνές στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Ιταλία!

Ο εφιάλτης επέστρεψε στην Ιταλία, καθώς ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε μεταξύ των επαρχιών Λ’ Άκουιλα και Φροζινόνε, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Ρώμη και Νάπολη!

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, ο σεισμός ήταν ύψους 4,4 βαθμών, ενώ η εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου κάνει λόγο για 4,8 βαθμούς.

Προς το παρόν, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Δύο σεισμοί στα νησιά Βανουάτου!

Ξύπνησε μνήμες από τον μεγάλο σεισμό

Η σεισμική δόνηση πάντως στην περιοχή ξύπνησε μνήμες από τον μεγάλο σεισμό που έγινε ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2009.

Τότε, η πόλη Λ’ Άκουιλα, περίπου στις 03:30 το πρωί (τοπική ώρα), ταρακουνήθηκε από ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ, η οποία άφησε πίσω της 309 νεκρούς, 1600 τραυματίες, ζημιές σε περισσότερα από 10.000 κτίρια, 70.000 εκδιωγμένους από τα σπίτια τους και περίπου 29.000 αστέγους για μέρες μετά.

Δύο σεισμοί στα νησιά Βανουάτου!

Ένας σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών ρίχτερ σημειώθηκε στις 1:17 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) ή στις 10:17 το πρωί (τοπική ώρα) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των νησιών Βανουάτου, στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ.δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι!

Δείτε επίσης:Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στα Νησιά Φιτζί!

Σύμφωνα με πληροφορίςε το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 47 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της περιοχής Sola και 462 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Port-Vila!

Το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 40 χιλιόμετρα.

Περίπου μία ώρα αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερος ισχυρός σεισμός στην περιοχή, μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, προκαλώντας νέα αναστάτωση στους κατοίκους του νησιωτικού συμπλέγματος.

Σεισμός 4,7 ρίχτερ στην Κίνα!

Σεισμός 4,7 ρίχτερ στο Σιντσιάνγκ, αυτόνομη περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στα βορειοδυτικά της χώρας!

Δείτε επίσης: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ρωσία!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 128 χιλιόμετρα από την πόλη Ακσού, με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Το Σιντσιάνγκ, επισήμως, Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντσιάνγκ, είναι αυτόνομη περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στα βορειοδυτικά της χώρας. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση μονάδα διοικητικής διαίρεσης στην Κίνα, με έκταση 1.664.900 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στα Νησιά Φιτζί!

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Νησιών Φίτζι.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 176 χιλιόμετρα νότια των Νησιών Φίτζι, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 124 χιλιόμετρα.

Δύο λεπτά μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ρωσία!

Σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ρωσία, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη. «Βόμβα» για μεγάλο σεισμό στην Αθήνα: Το ρήγμα Πάρνηθας είναι ενεργό! (Video)

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 112 χιλιόμετρα της περιοχής Novy Uoyan, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 15 χιλιόμετρα. Σεισμός στην Κρήτη!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές από τον σεισμό.

Η Βαϊκάλη είναι λίμνη που βρίσκεται στη νότια Σιβηρία μεταξύ της Περιφέρειας Ιρκούτσκ στα βορειοδυτικά και τη Μπουργιατία στο νοτιοανατολικό σημείο κοντά στην πόλη του Ιρκούτσκ και είναι γνωστή σαν το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας».

Σεισμός στο Καρπενήσι! Συναγερμός στην περιοχή!

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή του Καρπενησίου όταν σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους κατοίκους! Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Καστοριά!

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.53, με επίκεντρο 24 χιλιόμετρα, βορειοανατολικά του Καρπενησίου. Ο εγκέλαδος έγινε αισθητός σε ολόκληρη την πόλη και προκάλεσε ανησυχία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share