Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στα Νησιά Φιτζί!

Συναγερμός!

5 Νοεμβρίου 2019 07:15
Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στα Νησιά Φιτζί!

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Νησιών Φίτζι.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 176 χιλιόμετρα νότια των Νησιών Φίτζι, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 124 χιλιόμετρα.

Δύο λεπτά μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ρωσία!

Σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ρωσία, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη. «Βόμβα» για μεγάλο σεισμό στην Αθήνα: Το ρήγμα Πάρνηθας είναι ενεργό! (Video)

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 112 χιλιόμετρα της περιοχής Novy Uoyan, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 15 χιλιόμετρα. Σεισμός στην Κρήτη!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές από τον σεισμό.

Η Βαϊκάλη είναι λίμνη που βρίσκεται στη νότια Σιβηρία μεταξύ της Περιφέρειας Ιρκούτσκ στα βορειοδυτικά και τη Μπουργιατία στο νοτιοανατολικό σημείο κοντά στην πόλη του Ιρκούτσκ και είναι γνωστή σαν το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας».

Σεισμός στο Καρπενήσι! Συναγερμός στην περιοχή!

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή του Καρπενησίου όταν σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους κατοίκους! Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Καστοριά!

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.53, με επίκεντρο 24 χιλιόμετρα, βορειοανατολικά του Καρπενησίου. Ο εγκέλαδος έγινε αισθητός σε ολόκληρη την πόλη και προκάλεσε ανησυχία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες!

Τρόμος στις Φιλιππίνες και στην περιοχή του Μιντανάο, καθώς σημειώθηκε, σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε ξαναχτυπήσει σεισμός τις Φιλιππίνες πριν από 2 εβδομάδες!

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:11 ώρα Ελλάδας με επίκεντρο 35 χιλιόμετρα δυτικά του Νταβάο και 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπαρακατάν, όπου πριν δύο ημέρες σημειώθηκε αντίστοιχη σεισμική δόνηση, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 20 χιλιόμετρα σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο (άλλα Ινστιτούτα κάνουν λόγο για 10 χλμ εστιακό βάθος), ωστόσο έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για τυχόν ζημιές και τραυματισμούς.

Σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός έγινε αισθητός πριν από λίγο στο Ηράκλειο. Η πρώτη καταγραφή του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού Ινστιτούτου δίνει το μέγεθος του στα 4, 4 ρίχτερ.

Δείτε επίσης: Φιλιππίνες: Έξι νεκροί από σεισμό!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 38 χιλιόμετρα βόρεια-βορειανατολικά του Ηρακλείου.

Σεισμός στο Άγιον Όρος!

Σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε το πρωί στις 07:12, σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στις ακτές του Αγίου Όρους. Φόβοι για σεισμό «τέρας»! Τι συνέβη για πρώτη φορά μετά από 500 χρόνια;

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 8 χλμ. νοτιοανατολικά από την Ουρανούπολη.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 39 χλμ. βορειοδυτικά του Άθου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share