Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φιλιππίνες: Έξι νεκροί από σεισμό!

Θλίψη!

29 Οκτωβρίου 2019 14:15
Φιλιππίνες: Έξι νεκροί από σεισμό!

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 6,6 βαθμών που έπληξε σήμερα το νησί Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες, που είχε ήδη δοκιμαστεί πρόσφατα από μεγάλο σεισμό, ανέφεραν οι αρχές!

Δείτε επίσης: Φιλιππίνες: Σεισμική δόνηση 6,4 ρίχτερ!

Τρομοκρατημένοι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την ώρα που ξεκινούσε η ημέρα στα σχολεία και στα γραφεία.

Ο σεισμός έγινε αισθητός επί ένα λεπτό σε ορισμένες ζώνες που μεγάλου νησιού στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους, όπου πολλά κτίρια, σπίτια και σχολεία υπέστησαν ζημιές.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας έφηβος ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που κατέρρευσε την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το σχολείο του στο Μαγκσαϊσάι, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης αυτής που βρίσκεται βόρεια του Μιντανάο.

Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τον συνωστισμό στο σχολείο αυτό αλλά επέζησαν.

«Τα κτίρια σείονταν, ταλαντεύονταν», δήλωσε ένας γιατρός στο Τουλουνάν, μια πόλη 25 χλμ. από το επίκεντρο του σεισμού, διευκρινίζοντας πως το νοσοκομείο του δέχθηκε περίπου δέκα τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους έφεραν τραύματα στο κεφάλι.

«Η αίθουσα του δημαρχείου μας καταστράφηκε», δήλωσε ο Ρεουέλ Λιμπουνγκάν, δήμαρχος του Τουλουνάν.

Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το οποίο αρχικά είχε εκτιμήσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών, ανέφερε ότι γίνονται μετασεισμοί, ένας εκ των οποίων ήταν 5,8 βαθμών.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρισκόταν στην ίδια περιοχή όπου έγινε ένας σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών πριν από λιγότερες από δύο εβδομάδες που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με το USGS.

Εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν χάσει τα σπίτια τους σε εκείνον τον σεισμό εξακολουθούν να διαμένουν σε κέντρα εκκένωσης.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις και οι συγκρούσεις τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Το 1976 είχε σημειωθεί αυτός που ειδικοί χαρακτηρίζουν τον φονικότερο σεισμό στην πρόσφατη ιστορία της χώρας — είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 8.000 ανθρώπους, κατά εκτιμήσεις.

Θλίψη: Νεκρός μαθητής και πολλοί τραυματίες μετά από σεισμό!

Μια τραγωδία συνέβη στις Φιλιππίνες όταν μετά από σεισμό τραυματίστηκαν πολλοί μαθητές και κατέληξε νεκρός ένας μαθητής!

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος, ένας μαθητής, σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα το νησί Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες, που είχε ήδη δοκιμαστεί πρόσφατα από μεγάλο σεισμό. Δείτε ακόμα: Νεκρός από τις βροχοπτώσεις στην Ισπανία!

Ο σημερινός σεισμός ήταν αισθητός για ένα λεπτό σε κάποιες περιοχές του μεγάλου αυτού νησιού του αρχιπελάγους των Φιλιππινών. Τρομοκρατημένοι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους μετά τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος ταρακούνησε κτίρια και προκάλεσε ζημιές σε πολλές πολυκατοικίες, σπίτια και σχολεία.

Φιλιππίνες: Δήμαρχος δολοφονήθηκε από άγνωστους ενόπλους!

Ένας δήμαρχος που βρισκόταν στη λίστα του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε με τους τοπικούς αξιωματούχους που κρίνονται ύποπτοι για διασυνδέσεις με κυκλώματα ναρκωτικών, σκοτώθηκε σήμερα από αγνώστους ενόπλους.

Φιλιππίνες:Μετέτρεψαν τα πλαστικά σκουπίδια σε τουλίπες!

Πρόκειται για τον τελευταίο μιας σειράς φόνων εκλεγμένων λειτουργών στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο Φιλιππινέζος πρόεδρος κατά των ναρκωτικών.

Ο Νταβίντ Ναβάρο, δήμαρχος μιας πόλης στο νότιο νησί Μιντανάο, μεταφερόταν από αστυνομικές δυνάμεις σε ένα γραφείο εισαγγελέα στο Τσεμπού Σίτι, στις κεντρικές Φιλιππίνες, όταν έπεσαν πάνω σε μια ενέδρα ενόπλων, τόνισε η αστυνομία.

Ο Ναβάρο είχε συλληφθεί από την αστυνομία την Πέμπτη με κατηγορίες για επίθεση εναντίον ενός μασέρ στο Τσεμπού. Ο δήμαρχος συμπεριλαμβανόταν στην ενημερωμένη λίστα των «ναρκο-πολιτικών» που το γραφείο του Ντουτέρτε έδωσε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο, λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές τον Μάιο του 2019.

Ο Ντουτέρτε εξελέγη το 2016, υποσχόμενος να πατάξει την εγκληματικότητα και να εξαλείψει τη διακίνηση ναρκωτικών. Έκτοτε, επισήμως έχουν σκοτωθεί 6.700 έμποροι ναρκωτικών σε ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με την αστυνομία. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι όλα τα θύματα των επιχειρήσεων της αστυνομίας ήταν όλα τους κακοποιά στοιχεία, διακινητές ναρκωτικών που πρόβαλαν αντίσταση κατά της αρχής.

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν από την πλευρά τους ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι τριπλάσιος και κατηγορούν την αστυνομία και τις πολιτοφυλακές ότι σκοτώνουν ανθρώπους χωρίς αποδείξεις.

Στις 14 Οκτωβρίου, ο αρχηγός της αστυνομίας παραιτήθηκε λιγότερο από ένα μήνα πριν από την αποστράτευση του, έπειτα από κατηγορίες για εμπλοκή του σε «ανακύκλωση» κατασχεμένων ναρκωτικών, μια κατηγορία που ενδέχεται να υπονομεύσει την κυβερνητική εκστρατεία κατά των ναρκωτικών.

Σοκ: Έδεσαν και έσερναν με αυτοκίνητο δήμαρχο! (Video)

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Σάντα Ρίτα, στο νότιο Μεξικό, όταν ένα εξαγριωμένο πλήθος εισέβαλε στο δημαρχιακό μέγαρο, άρπαξε τον δήμαρχο τον έδεσε και τον έσυρε στους δρόμους πίσω από αυτοκίνητο! «Η ατμόσφαιρα μέσα στο camp είναι πολεμική» δηλώνει ο δήμαρχος της Λέσβου!

Αυτός ήταν ο τρόπος που επέλεξαν κάποιοι εξαγριωμένοι αγρότες προκειμένου να αναγκάσουν τον δήμαρχο να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευσή και αφορούσε την επισκευή σε έναν δρόμο. Χαμός στην Πάτρα: Πρώην βουλευτής, πρώην δήμαρχος και γνωστός γιατρός εθισμένοι στο σ3ξ!

Όπως αναφέρει το BBC, μία ομάδα ανδρών μπήκε στο δημαρχείο και πήρε κυριολεκτικά σηκωτό τον δήμαρχο Χόρχε Λουίς Εσκαντόν Ερνάντεζ και αφού του έδεσαν με σχοινί τα χέρια, στη συνέχεια τον έσυραν τραβώντας τον αυτοκίνητο στους δρόμους.

Αφού ειδοποιήθηκε η αστυνομία στήθηκε μια επιχείρηση από δεκάδες αστυνομικούς προκειμένου να πάρουν τον δήμαρχο από τα χέρια των αγροτών και να τον σώσουν από το βασανιστήριο αυτό. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγιναν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και των ανδρών που είχαν αρπάξει τον δήμαρχο και πραγματοποιήθηκαν 11 συλλήψεις ενώ όπως αναφέρει το BBC ο δήμαρχος, που δεν τραυματίστηκε σοβαρά σύμφωνα και θα κάνει μήνυση για απαγωγή και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share