Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

10 τοξικές τροφές απ’ την Κίνα, που όλοι τρώμε αλλά κανείς δεν το ξέρει!

Δείτε εδώ!

31 Οκτωβρίου 2019 20:45
10 τοξικές τροφές απ’ την Κίνα, που όλοι τρώμε αλλά κανείς δεν το ξέρει!

Αρκετές τροφές που υπάρχουν στην Αμερική και την Ευρώπη εισάγονται από την Κίνα, επειδή είναι φτηνότερες, αλλά έρχεται με κόστος στην υγεία μας. Τροφές "δηλητήριο" για τα νεφρά: Βρίσκονται σε κάθε σπίτι!

Διαβάστε παρακάτω μια λίστα με δέκα τροφές που παρασκευάζονται στη Κίνα, που πρέπει να αποφεύγουμε:

1. Ψάρι Τιλάπια

Τα ψάρια είναι στη βάση της τροφικής πυραμίδας και τρώνε σχεδόν τα πάντα. Με τη μόλυνση που υπάρχει στη Κίνα, η κατανάλωση τέτοιου ψαριού είναι επικίνδυνη. Υπάρχει επίσης μια μελέτη που υποστηρίζει ότι το ψάρι τιλάπια είναι λιγότερο υγιεινό από το μπέικον.

2. Μπακαλιάρος

Επίσης, υπάρχει θέμα με τη μόλυνση των υδάτων και τη διατροφή των ψαριών. Υπάρχουν μερικοί περιορισμοί στη Κίνα για αυτού του είδους τις εξαγωγές.

3. Χυμός μήλου

Η Κίνα είναι γνωστή ότι χρησιμοποιεί επικίνδυνα εντομοκτόνα στις καλλιέργειές τους. Αρκετές φορές γίνεται χρήση εντομοκτόνων που έχουν απαγορευτεί από την κυβέρνησή τους.

4. Επεξεργασμένα μανιτάρια

Όπως και με τα μήλα είναι άγνωστη η προέλευσή τους και οι συνθήκες καλλιέργειας. Προτιμήστε τοπικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

5. Σκόρδο

Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία καλλιέργειας δεν είναι ασφαλή και πρέπει να αποφεύγονται.

6. Κοτόπουλο

Όπως και με το ψάρι, προκύπτουν ζητήματα μόλυνσης και διατροφής των πουλερικών. Η Κίνα συχνά έχει προβλήματα με τη γρίπη των πτηνών και άλλες ασθένειες τροφικής προέλευσης.

7. Πλαστικό ρύζι

Τεράστιες ποσότητες ψεύτικου ρυζιού παράγονται στη Κίνα, και πιστεύεται ότι παράγεται από πατάτες σε συνδυασμό με μια συνθετική ρητίνη. Ο στόχος; Το κέρδος, φυσικά. Το ρύζι παραμένει σκληρό μετά το βράσιμο. Η μακροχρόνια κατανάλωση αυτού του ρυζιού μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

8. Μαύρο πιπέρι

Ένας πωλητής συνελήφθη επειδή πωλούσε πηλό για μαύρο πιπέρι. Αν και φαίνεται να είναι περισσότερο ένα τοπικό ζήτημα, πρέπει πάντα να είμαστε σε επιφυλακή ως προς την ποιότητα.

9. Βιομηχανικό αλάτι

Αλάτι που παράγεται για βιομηχανικό σκοπό καταλήγει στα τραπέζια της Κίνας. Οποιοδήποτε αλάτι προερχόμενο από τη Κίνα, μπορεί επίσης να περιέχει βιομηχανικό αλάτι. Η κατανάλωση τέτοιου είδους αλατιού μπορεί να συμβάλλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση του αίματος, και κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

10. Αρακάς

Ο ψεύτικος αρακάς φαίνεται πως ήταν αρκετά επικερδής, και μια παράνομη επιχείρηση παρήγαγε για 3 χρόνια, πριν γίνει κάποια έρευνα. Δημιουργούνται με αρακά μπιζελιού και φασόλια σόγιας, προστίθεται πράσινη βαφή και μεταδιθειώδες νάτριο (που χρησιμοποιείται ως λευκαντικό και συντηρητικό). Αυτή η βαφή έχει απαγορευτεί για χρήση σε τρόφιμα, διότι μπορεί να είναι καρκινογόνα, καθώς μπορεί και να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει το ασβέστιο.

Δυστυχώς, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε αν ο χυμός μήλου, το σκόρδο ή τα μανιτάρια είναι κινεζικής προέλευσης. Γι” αυτό είναι προτιμότερο να ψωνίζετε τοπικά και να γνωρίζετε την προέλευση των προϊόντων.

7 τρόφιμα που δεν κάνει να αναθερμαίνονται ενώ έχουν ήδη μαγειρευτεί

Στα περισσότερα τρόφιμα δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με το να τα ξαναζεστάνει κανείς, αφού τα έχει μαγειρέψει, όμως σε κάποια τρόφιμα πρέπει δώσουμε μεγάλη προσοχή, γιατί μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.

Ο καρκίνος πεθαίνει όταν τρώμε αυτές τις 7 τροφές. Ώρα να τις βάλουμε στη διατροφή μας!

Το φορτωμένο πρόγραμμα και οι αυξημένες υποχρεώσεις, κάνουν το καθημερινό μαγείρεμα μια δύσκολη υπόθεση.

Γι’ αυτό είναι πολλοί εκείνοι που μαγειρεύουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, ώστε να το έχουν και για την επόμενη μέρα. Με ένα απλό ζέσταμα στην κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων, έχετε έτοιμο το γεύμα σας. Γνωρίζατε όμως πως υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν πρέπει να τα ζεσταίνετε δεύτερη φορά;

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να τα ζεσταίνετε ξανά ενώ έχουν ήδη μαγειρευτεί

1. Κοτόπουλο


Όταν ζεσταίνεται το κοτόπουλο, οι φυσικές πρωτεΐνες που περιέχει, αλλάζουν δομή και μπορεί να αποδειχτούν βλαβερές για το πεπτικό σας σύστημα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να το θερμάνετε, φροντίστε να είναι για λίγη ώρα και σε χαμηλή θερμοκρασία.

2. Μανιτάρια


Η αναθέρμανση των μανιταριών μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, ακόμα και επιπλοκές στη λειτουργία της καρδιάς. Είναι καλό να μην τα αναθερμαίνετε και να τα αφαιρείτε από τα πιάτα που ζεσταίνονται ξανά. Προτιμήστε να τα φάτε μόλις τα μαγειρέψετε ή την επόμενη μέρα. Καλύτερα να καταναλωθούν παγωμένα. Το ίδιο ισχύει και για τις σούπες, τους ζωμούς και το ριζότο με μανιτάρια.

3. Πατάτες


Η αναθέρμανση της πατάτας στο φούρνο μικροκυμάτων καταστρέφει σχεδόν το σύνολο των βασικών διατροφικών θρεπτικών συστατικών της και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει την ανάπτυξη επιβλαβών χημικών ουσιών. Εάν φτιάξετε ψητό κατσαρόλας ή πατατόσουπα για τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να προσθέσετε τις πατάτες μετά.

4. Αυγά


Είτε βραστά, τηγανητά ή ομελέτα, τα αυγά όταν αναθερμαίνονται μπορούν να προκαλέσουν πολλά σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Τα αυγά αποτελούν την πιο επικίνδυνη τροφή όταν ξαναζεσταθεί καθώς γίνονται τοξικά εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας. Δεν ισχύει το ίδιο και για φαγητά τα οποία περιλαμβάνουν αυγά ανακατεμένα με σάλτσες όπως η μπεσαμέλ.

5. Σπανάκι


Γεμάτα με ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες, τα φυσικά νιτρικά ιόντα στο σπανάκι, γίνονται νιτρώδη όταν θερμαίνονται και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στα κύτταρα του σώματος σε μακροπρόθεσμη βάση.

6. Σέλερι


Σαν το σπανάκι, έτσι και το σέλερι, δεν πρέπει να θερμαίνεται για τους ίδιους λόγους. Γι’ αυτό φροντίστε να τα καταναλώνετε τη μέρα που μαγειρεύονται.

7. Παντζάρια


Τα παντζάρια πρέπει να καταναλώνονται έπειτα από την αρχική τους παρασκευή. Το ζέσταμά τους τα καθιστά μη φαγώσιμα και επικίνδυνα για τον οργανισμό.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share