Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

Μειωμένες τιμές στα εισιτήρια των ΜΜΜ!

Μέχρι πότε είναι η προθεσμία;

6 Νοεμβρίου 2019 18:11
Μειωμένες τιμές στα εισιτήρια των ΜΜΜ!

Στην ανανέωση του δικαιώματος μετακίνησής τους με μειωμένες τιμές εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, οφείλουν να προχωρήσουν πολύτεκνοι γονείς και μέλη των πολύτεκνων οικογενειών, μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 18 ετών και φοιτητές εξωτερικού μέχρι την ηλικία των 25 ετών.

Μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό: Δείτε πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα του ΟΑΣΑ!

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει τους πολύτεκνους γονείς καθώς και τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών, τους μαθητές άνω των 18 ετών και τους φοιτητές των Πανεπιστημίων της αλλοδαπής μέχρι την ηλικία των 25 ετών που κάνουν χρήση του δικαιώματος μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο ότι, μέχρι την 15η Νοεμβρίου 2019, θα μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό ή στα εκδοτήρια Συντάγματος και Αεροδρομίου της ΟΣΥ, προκειμένου να επεκτείνουν το χρονικό διάστημα ισχύος του μειωμένου κομίστρου.

undefined

Απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομιστούν μαζί με τις προσωποποιημένες κάρτες Athenacard, ανά κατηγορία:

– Πολύτεκνοι γονείς και μέλη πολύτεκνων οικογενειών

α. Ισχύον και θεωρημένο βιβλιάριο πολυτέκνων

β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ(σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή)

– Μαθητές Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 18 ετών

α. Βεβαίωση σπουδών έτους 2019-2020

β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή).

– Φοιτητές Πανεπιστημίων της αλλοδαπής μέχρι την ηλικία των 25 ετών

α. Ισχύουσα «student card – university ID» του Πανεπιστημίου της αλλοδαπής

β. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο

γ. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ (απαιτείται εφόσον είχε χρησιμοποιηθεί κατά την αρχική έκδοση της κάρτας)

Παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου 2019 στην ανανέωση του δικαιώματος μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο, δίνεται σε όλους τους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει όλους τους εν ενεργεία φοιτητές ότι το αργότερο μέχρι την 15η Νοεμβρίου θα μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό ή στα εκδοτήρια Συντάγματος και Αεροδρομίου της ΟΣΥ, για να πραγματοποιηθεί επέκταση του χρονικού διαστήματος ισχύος του δικαιώματος τους στις προσωποποιημένες κάρτες Athenacard που έχουν ήδη στην κατοχή τους.

Η ανανέωση γίνεται με την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας και του εγγράφου πιστοποίησης ΑΜΚΑ (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή).

Όσοι δικαιούχοι δεν προχωρήσουν στην ανανέωση έως την συγκεκριμένη ημερομηνία, από την 16η Νοεμβρίου 2019 θα μετακινούνται με κόμιστρα κανονικής τιμής, χωρίς έκπτωση, μέχρι να προσέλθουν σε εκδοτήριο και να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.

Ριζικές αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό!

undefined

Σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό ετοιμάζει η νέα διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Βίντεο-σοκ: Λιποθύμησε στην αποβάθρα του μετρό και έριξε γυναίκα στις ράγες!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο Γιώργος Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, με τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις γραμμές του μετρό θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

"Πράσινο φως" για τη γραμμή 4 του Μετρό! Ποιες περιοχές θα καλύπτει;

Επιπλέον, θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις στη λειτουργία του μετρό που θα συμβάλλουν στην οικονομική τόνωση του εμπορικού κέντρου.

Οι βασικές αλλαγές στο μετρό

Όπως εξήγησε ο κ. Θωμόπουλος, ένα από τα μέτρα για το μετρό αφορά στην παράταση της λειτουργίας του κατά την εορταστική περίοδο και σε άλλες μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στοχεύει στην αύξηση των δρομολογίων και τις Κυριακές, για τη στήριξη του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.

undefined

Αναλυτικά οι 5 «ειδήσεις» για το μετρό της Αθήνας:

  • Ολοκληρώνεται, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, η ανακαίνιση του τροχαίου υλικού του στόλου των οχημάτων 8ης παραλαβής της Γραμμής 1 (κατασκευής του 1985),
  • Δρομολογείται η απόκτηση επτά (7) διερευματικών συρμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο της Αθήνας,
  • Βελτιώθηκε (και θα συνεχίσει να βελτιώνεται) η συχνότητας των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής
  • Παρατείνεται η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για την διευκόλυνση και οικονομική μετάβαση των πολιτών σε αυτές αυξάνεται η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για την στήριξη του εμπορικού τριγώνου.
  • Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» το σενάριο ότι οι αλλαγές στο ωράριο του μετρό θα τεθούν σε εφαρμογή ήδη από τα προσεχή Χριστούγεννα.

Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε ποιους δρόμους να αποφύγετε! (photo)

Χάος επικρατεί αυτή την ώρα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με την κίνηση να είναι αυξημένη.

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται απότομη αλλαγή του καιρού! (photo)

Τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφονται στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας και της λεωφόρου Κηφισίας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, αυξημένη είναι η κίνηση τώρα στους εξής δρόμους:

Τάσος Αρνιακός: Αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις! Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα; (Video)

- Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος), ύψος Τσούντα
-Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος), ύψος Αναγεννήσεως
-Λ. Κηφισίας (άνοδος), έως Κατεχάκη
-Βασ. Σοφίας (άνοδος)
-Βασ. Κωνσταντίνου, άνοδος

Οι απροσπέλαστοι δρόμοι σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, σχεδόν σε καθημερινή βάση, συνεχίζει να ταλαιπωρεί χιλιάδες οδηγούς που χάνουν την υπομονή τους μπροστά στο τιμόνι.

Σήμερα το πρωί, η κλειστή λεωφόρος Αλεξάνδρας, λόγω της απολογίας Μιχαλολιάκου, προκάλεσε μεγάλο μποτολιάρισμα στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισίας, με το κυκλοφοριακό κομφούζιο να κρατά ώρες.

undefined

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share