Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έδωσε σε άστεγο την κάρτα του να σηκώσει όσα χρήματα θέλει - Δεν φαντάζεστε όμως τι έκανε εκείνος!

Αδιανόητο περιστατικό!

4 Νοεμβρίου 2019 21:40
Έδωσε σε άστεγο την κάρτα του να σηκώσει όσα χρήματα θέλει - Δεν φαντάζεστε όμως τι έκανε εκείνος!

Έδωσε σε άστεγο την κάρτα του να σηκώσει όσα χρήματα θέλει - Δεν φαντάζεστε όμως τι έκανε εκείνος!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Νιούκαστλ της Μεγάλης Βρετανίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς η απόφαση ενός άντρα να δώσει την αναληπτική του κάρτα σε έναν άστεγο για να σηκώσει όσα χρήματα επιθυμούσε εκείνος, έχει γίνει παγκόσμιο viral. Άστεγος ρωτάει τον ταμία τι μπορεί να αγοράσει με μισό ευρώ! Η απάντησή του θα σας συγκινήσει

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζακ Φάντα, ένας εργάτης οικοδομής από την πόλη των ανθρακωρύχων έκανε το διάλειμμά του σε κατάστημα εστίασης κοντά στο κλαμπ όπου εργαζόταν.

Λίγο παραπέρα βρισκόταν μία παρέα νεαρών, οι οποίοι απολάμβαναν τα ποτά τους, όταν ένας άστεγος άντρας τους πλησίασε, ζητώντας τους παράλληλα χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.

Αρχικά, οι περισσότεροι από τους νεαρούς δίστασαν στη θέα του γενειοφόρου άστεγου, όμως όλα άλλαξαν άρδην όταν ένας από αυτούς, αφού έδωσε στον άστεγο την κάρτα ανάληψης της τράπεζας και τον κωδικό PIN του, λέγοντάς του να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε από κοντινό ΑΤΜ.

Ο Φάντα δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του βλέποντας τον άστεγο να απομακρύνεται με την κάρτα και το PIN του γενναιόδωρου νεαρού, αρχίζοντας να καταγράφει το σκηνικό με το κινητό του τηλέφωνο, όμως όσα ακολούθησαν έκαναν την έκπληξή του ακόμη μεγαλύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος άστεγος επέστρεψε στο σημείο που καθόταν η παρέα των νεαρών, έχοντας ανά χείρας ένα χαρτονόμισμα των 20 λιρών αλλά και την απόδειξη της ανάληψης από το ΑΤΜ, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε την κάρτα στον κάτοχό της κι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ευχαριστώντας παράλληλα τον νεαρό άγνωστο συμπολίτη του για την γενναιόδωρη πράξη του.

Όπως είναι φυσικό, το βίντεο κι οι φωτογραφίες από το περιστατικό διαδόθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα μέσω των social media, ενώ ο ίδιος ο Φάντα που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της απίστευτης ιστορίας, δήλωσε «υπερήφανος για το επίπεδο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στην πόλη του», άποψη με την οποία φάνηκε να συμφωνεί η πλειοψηφία των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έξωση σε μητέρα με ανήλικο παιδί που φιλοξενούνται σε πατάρι καταστήματος! (video)

Συγκλονίζει η ιστορία μιας μητέρας, με ανήλικο παιδί, που τους έκαναν έξωση και τώρα φιλοξενούνται σε πατάρι καταστήματος.

Δείτε την σπαρακτική ιστορία της στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

H αστυνομία βρήκε ένα 5χρονο που ήταν τόσο υποσιτισμένος που έτρωγε το δικό του χέρι. Τότε, έκαναν μία σοκαριστική ανακάλυψη…

Ένα μέσο 5χρονο αγόρι πρέπει να ζυγίζει περίπου 18 κιλά αλλά ένα παραμελημένο 5χρονο αγόρι από την Φλόριντα ζύγιζε μόλις 11 κιλά.

Το αγόρι είχε ειδικές ανάγκες και δεν μπορούσε να σταθεί, να μιλήσει ή να περπατήσει. Η μητέρα του, Ναόμε Χολ, συνελήφθη από τις αρχές όταν έγινε έλεγχος στο σπίτι της οικογένειας.



Σύμφωνα με αναφορές, το 5χρονο αγόρι έτρωγε ψίχουλα από το πάτωμα. Η Χολ ζούσε στο σπίτι της μαζί με τον σύζυγό της και άλλα δύο παιδιά. Παραδέχτηκε πως δεν έδινε φάρμακα στον γιο της και πως συχνά περνούσαν τρεις ή τέσσερις μέρες που δεν προσπαθούσε καν να το ταΐσει.



Το καημένο παιδί ήταν σοβαρά αφυδατωμένο και πολύ αδύνατο – πεινούσε τόσο πολύ που δάγκωνε τα χέρια του – και τότε ήταν που η Χολ τελικά τον τάιζε.

Το αγόρι δεν είχε μάθει να επικοινωνεί και χρησιμοποιούσε τις εκφράσεις του προσώπου του για να εκφράσει τις ανάγκες του. Χρειαζόταν σωστή φροντίδα και η Χολ δεν προσπαθούσε καν να του την προσφέρει.

Το αγόρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο παίδων σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η μητέρα του κατηγορήθηκε για εγκληματική αμέλεια αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άντρας της, Orlando Sentinel, θα κατηγορηθεί για κάποια αδίκημα.

Εάν ζούσε στο ίδιο σπίτι και δεν έκανε κάτι για να βοηθήσει το αγόρι, τότε ναι, θα πρέπει να κατηγορηθεί και αυτός.

Η έρευνα συνεχίζεται…

Τυφώνας Dorian: Στους 20 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός στις Μπαχάμες!

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τον τυφώνα Dorian αφού οι νεκροί ανέρχονται στους 20 στις Μπαχάμες! Δυστυχώς επαληθεύονται οι χειρότεροι φόβοι...

Παρ' ότι η αύξηση κατά 13 των θυμάτων είναι σχεδόν τριπλάσια της χθεσινής καταμέτρησης, οι υπεύθυνοι δεν δίστασαν και με βάση την εικόνα που έχουν αποκομίσει, να εκτιμήσουν ότι η λίστα με τους νεκρούς από το πέρασμα του υπερ-κυκλώνα θα αυξηθεί τα επόμενα 24ωρα. Τραγωδία: 19 νεκροί από πυρκαγιά σε βιοτεχνία βεγγαλικών!

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των αγνοουμένων είναι άγνωστος, ενώ εικάζεται ότι ολόκληρες οικογένειες έχουν πέσει θύματα του ακραίου καιρικού φαινομένου που έπληξε τον άλλοτε παράδεισο της Καραϊβικής. Χιλιάδες άνθρωποι είναι άστεγοι, ενώ δεκάδες χιλιάδες, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών, έχουν ανάγκη από άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι φωτογραφίες του κυκλώνα από το διάστημα, που συνεχίζει την πορεία του προς τη Φλόριντα και παρ' ότι έχει εξασθενήσει σε κατηγορια 2, είναι ενδεικτικές της δύναμης που απελευθέρωσε η φύση:

Ο ΟΗΕ ζητά βοήθεια για 70.000 ανθρώπους!

Περίπου «70.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια άμεσα» στις Μπαχάμες μετά το πλήγμα του κυκλώνα Ντόριαν στο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής Θάλασσας, τόνισε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ, κάνοντας λόγο για ελλείψεις σε τρόφιμα, πόσιμο νερό, φάρμακα και προσωρινή στέγη.

Ο ΟΗΕ εκταμιεύει ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων από το ταμείο του για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων προκειμένου να προσφερθεί η πρώτη βοήθεια στους πληγέντες, πρόσθεσε ο Λόουκοκ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους που ενημέρωσε τηλεφωνικά από τη Νασάου, όπου μετέβη για μερικές ώρες.

Σαρώνει τις Μπαχάμες ο τυφώνας Ντόριαν: Ένα 8χρονο αγόρι το πρώτο θύμα του! (Video)

Ένα αγόρι 8 ετών από τα νησιά Αμπάκο είναι το πρώτο θύμα του ισχυρού τυφώνα Ντόριαν που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις Μπαχάμες. Συναγερμός στις ΗΠΑ για τον κυκλώνα «Ντόριαν» (Video)

Την είδηση γνωστοποίησε η γιαγιά του παιδιού μιλώντας στα ΜΜΕ, η οποία ανέφερε πως ενημερώθηκε από την κόρη της ενώ πρόσθεσε πως παράλληλα αγνοείται η αδερφή του 8χρονου.

Ο καταστροφικός κυκλώνας Ντόριαν ενισχύθηκε περαιτέρω και βρίσκεται πλέον στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) που εδρεύει στο Μαϊάμι ανακοίνωσε ότι ο Ντόριαν συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 260 χιλιομέτρων την ώρα και απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα ανατολικά του Αμπάκο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χιούμπερτ Μίνις, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των νησιών Αμπάκο και Γκραν Μπαχάμα να κατευθυνθούν στο κεντρικό νησί για να γλιτώσουν από μια "καταστροφική, επικίνδυνη" καταιγίδα που αναμένεται ότι θα πλήξει τις Μπαχάμες με ιδιαίτερη σφοδρότητα, με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρούς ανέμους και ψηλά κύματα, προτού να κατευθυνθεί στις ΗΠΑ.

Αφού περάσει από τις Μπαχάμες, ο κυκλώνας αναμένεται ότι θα στραφεί στα βορειοδυτικά και ενδέχεται να μην πλήξει άμεσα τη Φλόριντα. Βορειότερα, στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, πολλές παράκτιες κοινότητες έχουν σημάνει συναγερμό, με τους κατοίκους να γεμίζουν σάκους με άμμο και τις αρχές να ελέγχουν την αντοχή των υποδομών.

Βίντεο που «κόβει» την ανάσα: Αεροπλάνο περνά μέσα από το «μάτι» του τυφώνα Ντόριαν!

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει την πτήση αεροπλάνου της NOAA Aircraft Operations Center, μέσα από το «μάτι» του τυφώνα Ντόριαν, «κόβει» την ανάσα. Εντυπωσιακό βίντεο: Αεροσκάφος ξεπροβάλλει ξαφνικά μέσα από πυκνό σύννεφο και προσγειώνεται

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, αρχικά η πτήση φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά, όταν, όμως, το αεροσκάφος πλησιάζει προς το «μάτι» του τυφώνα ξεκινούν οι αναταράξεις.

Ο κατηγορίας 5 τυφώνας κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να χτυπήσει το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share