Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Ριζικές αλλαγές στον Σκλαβενίτη!

Τα πάνω κάτω!

19 Οκτωβρίου 2019 12:39
Ριζικές αλλαγές στον Σκλαβενίτη!

Ποιες είναι οι ριζικές αλλαγές που έρχονται στον Σκλαβενίτη;

Το σωματείο εργαζομένων Σκλαβενίτης ενημερώνει για τις ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε πως σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης μας στο Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης θα ισχύσουν τα εξής:

Όλα τα Οργανικά Σύνολα της Επιχείρησης παραλαμβάνουν σταδιακά τα απαραίτητα έγγραφα ένταξης των Εργαζομένων στο Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης.

Τα έγγραφα εσωκλείονται σε φακέλους (ένας για κάθε Εργαζόμενο) και αποστέλλονται με courier.

Σκλαβενίτης: Αλλαγή σοκ για τους εργαζόμενους!

Σκλαβενίτης: Ξεχάστε όσα ξέρετε! Ριζικές αλλαγές σε 30 μέρες!

Ο φάκελος περιλαμβάνει:

Επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού προς τον Εργαζόμενο.

Ενημέρωση από την Επιχείρηση περί πολιτικής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Εργαζομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Ομαδικής Ασφάλισης.

Ενημερωτικό υλικό της ασφαλιστικής εταιρείας για τους όρους ασφάλισης.

Ενημερωτικό έντυπο με επιπρόσθετα προνόμια υγείας που παρέχει η ασφαλιστική εταιρεία που θα αναλάβει τις καλύψεις.

Αίτηση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα και Δήλωση Συγκατάθεσης προς την ασφαλιστική εταιρεία για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Δήλωση Συγκατάθεσης Ασφαλιζόμενου Εργαζομένου και Εξαρτώμενων Μελών προς την Επιχείρηση.

Σκλαβενίτης: Ξεχάστε όσα ξέρετε! Ριζικές αλλαγές σε 30 μέρες!

Η τήρηση της προθεσμίας θα συμβάλλει στην έγκαιρη ένταξη του συνόλου των Εργαζομένων στην Ομαδική Ασφάλιση.

Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού έχει αποστείλει σε όλα τα Οργανικά Σύνολα λίστες με την υφιστάμενη Δύναμή τους, καθώς και αναλυτικές οδηγίες – στις οποίες θα πρέπει να ανατρέχουν – που αφορούν στον τρόπο παράδοσης των φακέλων στους Εργαζομένους και την ορθή συμπλήρωση των εγγράφων.

Διευκρινίσεις:

Η ασφαλιστική εταιρεία κάλυψης δεν αλλάζει σε περίπτωση που Εργαζόμενος μετακινηθεί.
Αν Εργαζόμενος αποχωρήσει από την Επιχείρηση, τόσο η δική του ασφάλιση όσο και των εξαρτώμενων μελών του διακόπτονται.
Σε περίπτωση Εργαζομένης/μένου που προσελήφθη πρόσφατα και δεν περιλαμβάνεται στη λίστα υφιστάμενης Δύναμης που εστάλη από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, πρέπει το εκάστοτε Οργανικό Σύνολο να προσθέσει τα στοιχεία του στη λίστα.
Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα, το οποίο τίθεται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου, καλύπτουν 3 ασφαλιστικές εταιρείες (“GENERALI HELLAS”, “EUROLIFE” και “ΕΘΝΙΚΗ”), λόγω του μεγάλου αριθμού των Εργαζομένων στην Επιχείρησή μας. Κάθε εταιρεία θα αναλάβει συγκεκριμένα Οργανικά Σύνολα.

Κίνηση μαμούθ στην αγορά για Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλο!

Η εποχή που θα μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου, θα ψωνίζεις και θα φεύγεις χωρίς να περάσεις από ταμείο, από ότι φαίνεται δεν είναι και τόσο μακριά.

Άλλωστε ήδη το έχει κάνει πράξη η Amazon στην Αμερική.

Και η επόμενη που είναι έτοιμη να το εφαρμόσει, δοκιμαστικά σε πρώτη φάση τουλάχιστον στην Βρετανία, είναι η κορυφαία αλυσίδα σούπερμαρκετ Tescο σε συνεργασία με την Trigo Vision, μία start up από το Ισραήλ.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Σκλαβενίτης: Τα 5 επιπλέον επιδόματα που δίνει η επιχείρηση στους εργαζομένους της εκτός από τον μισθό!

Σκλαβενίτης: Απίστευτη αλλαγή! Θα εκτοξευτεί

Πώς λειτουργεί

Σε αντίθεση με τις μέχρι προηγούμενες τεχνολογίες όπου είτε ο καταναλωτής σκάναρε το barcode με το κινητό του όταν το έπαιρνε από το ράφι, είτε το σκάναρε ο ίδιος από τα αυτόματα ταμεία, η νέα μέθοδος βασίζεται στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο ένα δίκτυο από κάμερες και αισθητήρες στα ράφια ανιχνεύουν τι συλλέγει ο καταναλωτής και τον χρεώνει αυτόματα στην κάρτα του – μέσω του σχετικού app που έχει κατεβάσει στο κινητό του – καθώς αποχωρεί από το κατάστημα.

Σύμφωνα με την Trigo Vision πέρα από τα οφέλη για τους καταναλωτές που γλυτώνουν αρκετό χρόνο από την χρήση των παραδοσιακών ταμείων σημαντικά είναι τα κέρδη για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ (σ.σ. πέρα από την αυτονόητη μείωση σε ταμίες) καθώς πραγματοποιούν απογραφή σε πραγματικό χρόνο και μπορούν να καλύψουν πιο άμεσα τις ελλείψεις στο ράφι και την αποθήκη.

Για την Tesco, η οποία διαθέτει περισσότερα από 3.000 σούπερ μάρκετ στην Βρετανία η κίνηση αυτή κρίνεται απαραίτητη καθώς αναμένεται να ανοίξει στο Λονδίνο, μέχρι το τέλος του 2019, το πρώτο σούπερ μάρκετ της Amazon χωρίς ταμεία (Amazon Go) όπως αναφέρει το inews.

Σκλαβενίτης: Το μεγάλο ψέμα που κυκλοφορεί για το σούπερ μάρκετ εδώ και λίγες ώρες!

Κινητικότητα και στην Ελλάδα

Η πρώτη εταιρεία που πραγματοποίησε κινήσεις στον χώρο των ταμείων ήταν η AB Βασιλόπουλος η οποία ήδη από την προηγούμενη δεκαετία είχε δώσει την δυνατότητα σε καταναλωτές της, κατόχους της κάρτας AB Plus, να κάνουν χρήση των ειδικών καροτσιών που ήταν εξοπλισμένα με σκάνερ σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ στην Αθήνα, αποφεύγοντας τις ουρές στα ταμεία.

Αυτόματα ταμεία ανέπτυξε η Carrefour τα οποία είναι ενεργά σε κάποια ακόμη υπερμάρκετ της Σκλαβενίτης (π.χ. στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι).

Οι δύο αλυσίδες σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7 εξετάζουν αυτό το διάστημα το επόμενο βήμα τους στον χώρο των ταμείων καθώς είναι σε επαφές με εταιρείες που έχουν αναπτύξει σχετικές τεχνολογίες.

Τις πρώτες κινήσεις αναμένεται να τις δούμε τις επόμενες ημέρες από την ΑΒ Βασιλόπουλος από τα καταστήματα στο Ελληνικό και στο “Μακεδονία” στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία σε Σκλαβενίτη!

Σκλαβενίτης: Ο μεγάλος αντίπαλος που φέρνει... πονοκεφάλους!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share