Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Δίκη Χ.Α.: Τι δήλωσε ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος!

Όλα όσα δήλωσε στο δικαστήριο!

18 Οκτωβρίου 2019 16:47
Δίκη Χ.Α.: Τι δήλωσε ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος!

«Ουδέποτε δόθηκε από το Νίκο Μιχαλολιάκο ή από άλλον εντολή για παράνομη πράξη» υποστήριξε ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος συνεχίζοντας την απολογία του στο δικαστήριο.

Δείτε επίσης: Δίκη Χ.Α.: "Καίγεται" ο Σταμπέλος!

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος άφησε ξεκάθαρες αιχμές για την διαχείριση των οικονομικών της Χρυσής Αυγής αλλά και το διορισμό ημετέρων «ανιψιών και οικογενειών» στο κόμμα. «Όπως σε όλα τα νόμιμα κόμματα έτσι και στη Χρυσή Αυγή έβαλαν δικούς τους ανθρώπους στο κόμμα για να δουλέψουν ανίψια, οικογένειες...» τόνισε.

Αναφερόμενος εκ νέου στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα, ο πρώην βουλευτής δήλωσε άγνοια για τους λόγους για τους οποίους ο Γ. Ρουπακιάς προέβη στη δολοφονία του μουσικού και υποστήριξε στη συνέχεια πως κανείς από το κόμμα δεν έδωσε κάποια εντολή για παράνομη πράξη. Όσο για την δήλωση ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από το Ν. Μιχαλολιάκο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αυτή αφορούσε το πολιτικό κόστος.

Κατά την απολογία του ο πρώην βουλευτής ανέφερε πως έδινε το 40% της βουλευτικής του αποζημίωσης και κάλυπτε όλα τα έξοδα της Τοπικής Οργάνωσης στην Εύβοια. Ωστόσο, όπως είπε: «Από το 2013 μέχρι το 2015 δεν έγινε έλεγχος. ... Ζήτησα να μου πουν που είχαν πάει τα λεφτά. Ακόμη και τα χρήματα για τις εκλογές εμείς τα βάζαμε» είπε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «αρχηγικό κόμμα» στο οποίο «υπήρχε ιεραρχία όπως και στα άλλα κόμματα».

Δείτε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Εντάσεις και επεισόδια! Η μητέρα του Παύλου Φύσσα επιτέθηκε στον Αλεξόπουλο!

Ο Ν. Μίχος υποστήριξε ακόμη ότι δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου στη Χρυσή Αυγή ούτε στρατιωτική εκπαίδευση, καθώς ήταν νόμιμο κόμμα με πολιτική οργάνωση. «Εγώ επειδή γνώριζα πολλά χρόνια τον Μιχαλολιάκο αναφερόμουν μόνο σε εκείνον... Οι αναφορές από τις Τοπικές πήγαιναν στα Κεντρικά της Χρυσής Αυγής στο αρμόδιο γραφείο στο οποίο υπεύθυνος ήταν ο Λαγός...Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν πιο κοντά στον Μιχαλολιάκο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και επισήμανε πως υπήρχε «ιεραρχική δομή» στην κορυφή της οποίας βρισκόταν ο αρχηγός στη συνέχεια του Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή και τα μέλη.

Μίχος: Υπήρχαν μέλη και καταστάσεις. Κάθε Τοπική λειτουργούσε αυτόνομα...

Εισαγγελέας: Εσείς το λέτε ...

Δείτε επίσης: Χρυσή Αυγή: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πρώην βουλευτών!

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Αυτοί που ήταν ενεργοί, στην αφισοκόλληση, τα συσσίτια, τη διανομή ήταν μέλη.

Εισαγγελέας: Ο Κασιδιάρης είπε ότι για να είναι κάποιος μέλος πρέπει να είχε εγγραφή προ του 2009 και να ήταν ενεργός. Τα μέλη της Τοπικής Νίκαιας για παράδειγμα θα μπορούσαν να έχουν διαγραφεί;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Εγώ από την Τοπική μου έστελνα λίστα στα κεντρικά ποια άτομα ήταν μέλη και ποια υποστηρικτές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share