Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γερμανία: Φόβος για τρομοκρατική ενέργεια!

Οδηγός παρέσυρε 16 άτομα!

8 Οκτωβρίου 2019 08:02
Γερμανία: Φόβος για τρομοκρατική ενέργεια!

Ενας οδηγός έπεσε πάνω σε άλλους οδηγούς που περίμεναν να περάσουν από ένα φανάρι, στη πόλη Λίμπουργκ της Γερμανίας, τραυματίζοντας 16 άτομα.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στη Γερμανία μετά από πυροβολισμούς! Ένας νεκρός! (Video)

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της χώρας, ο άγνωστος είχε κλέψει το φορτηγό με το οποίο έπεσε με μανία πάνω σε πολλά αυτοκίνητα, τραυματίζοντας 16 ανθρώπους, για να συλληφθεί μετά. Ο δράστης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό για ποιους λόγους έκανε την συγκεκριμένη επίθεση, αλλά στην αστυνομία δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Αυτό, γιατί όπως ανέφερε η Γερμανική αστυνομία, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το υπόβαθρο του δράστη.

Μάρτυρες του περιστατικού έκαναν λόγο για αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του άνδρα που έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα με το κλεμμένο φορτηγό, το απόγευμα της Δευτέρας. Εκτός των 16 ατόμων που τραυματίστηκαν από την επίθεση και ο ίδιος έχει τραυματιστεί ελαφρά. Έπεσε με το λευκό φορτηγό πάνω σε εννέα αυτοκίνητα συνολικά, με το Γερμανικό πρακτορείο να αναφέρει πως ένας εκ των τραυματιών, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δεν αποκλείουμε απολύτως τίποτε» ως προς τα κίνητρα του υπόπτου, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας.

Μάρτυρες: Ελεγε συνέχεια «Αλλάχ»

Ο δράστης φέρεται να είναι ένας άνδρας στα 30 του χρόνια περίπου, με γενειάδα και κοντοκουρεμένα μαλλιά, ενώ δεν αποκλείουν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ο οδηγός του οποίου το φορτηγό έκλεψε, περιέγραψε την στιγμή που του πήρε το όχημα, πριν το ρίξει πάνω στα άλλα αυτοκίνητα. «Τον ρώτησα: τι θέλεις από μένα; Δεν είπε ούτε λέξη. Τον ξαναρώτησα, και τότε με τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο», αφηγήθηκε ο οδηγός.


Μετά τη σύγκρουση, μια ομάδα ανθρώπων που έκανε τζόγκινγκ τον είδε με αίματα στα χέρια και τη μύτη, ενώ μια εργαζόμενη σε γραφείο δίπλα από τον τόπο του ατυχήματος, είπε πως έδωσε το όνομα Μοχάμεντ, όταν τον ρώτησαν ποιος είναι.

Μάλιστα, ανέφεραν ότι πολλές φορές είπε την λέξη «Αλλάχ», κάτι που άλλαξε τη στάση των ανθρώπων που πήγαν να τον βοηθήσουν. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα από αυτά τα στοιχεία.

Παρίσι: Ενισχύονται οι υποψίες για τρομοκρατική επίθεση!

Παρόλο που από τις έρευνες δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να υποστηρίζουν τη διασύνδεση της επίθεσης με την τρομοκρατία, η απόφαση να ξεκινήσει έρευνα της αντιτρομοκρατικής, ενισχύει τις υποψίες

Να σας θυμίσουμε τι συνέβη!

Ως τρομοκρατική αντιμετώπιζεται από τις αρχές η φονική επίθεση που σημειώθηκε στο Παρίσι. Έρευνα για το τραγικό περιστατικό διεξάγει η αντιτρομοκρατική, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα.

Παρόλο που από τις έρευνες δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να υποστηρίζουν τη διασύνδεση της επίθεσης με την τρομοκρατία, η απόφαση να ξεκινήσει έρευνα της αντιτρομοκρατικής, ενισχύει τις υποψίες.

«Υπό το φως των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι ερευνητές σε αυτό το στάδιο της έρευνας, η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας ανέλαβε το απόγευμα την έρευνα για τα γεγονότα που διαπράχθηκαν το αρχηγείο της αστυνομίας» ανέφερε αξιωματούχος της εισαγγελίας.

Επιπλέον, δικαστική πηγή, με γνώση της υπόθεσης, σημείωσε πως ο εισαγγελέας αντιτρομοκρατίας ανέλαβε την έρευνα μετά την κατάθεση προσώπων του περιβάλλοντος του δράστη και την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του.

Υπενθυμίζεται πως, την Πέμπτη, ένας 45χρονος, βοηθός πληροφορικής, επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τρεις αστυνομικούς και μια διοικητική υπάλληλο μέσα στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού, προτού τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει ένας αστυνομικός.

Αρχικά ο δράστης της επίθεσης ανέβηκε τις σκάλες κατευθυνόμενος στο γραφείο της Διεύθυνσης Πληροφοριών. Αφού μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, κατέβηκε τα σκαλιά και στο δρόμο του μαχαίρωσε άλλους τρεις αστυνομικούς . Το μαχαίρι του είχε μακριά λεπίδα.

Ο δράστης, που εργαζόταν εδώ και 20 χρόνια στο τμήμα Πληροφορικής του αρχηγείου της Αστυνομίας, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.

«Ο άνδρας μου ήταν ανήσυχος το προηγούμενο βράδυ», κατέθεσε στη γαλλική αστυνομία η σύζυγος του δράστη.

Η κωφή σύζυγος του 45χρονου κωφού διοικητικού υπαλλήλου κατέθεσε στην αστυνομία ότι η συμπεριφορά του ήταν ανήσυχη λίγες ώρες προτου διαπράξει το μοιραίο.

Συναγερμός στο Παρίσι! Αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι! (Video)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε αστυνομικός κοντά στο αστυνομικό μέγαρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Σοκ! Πέταξαν μαχαίρι σε ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια αγώνα! (photos)

Το γαλλικό κανάλι BFM TV μεταδίδει πως ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Λεμεσός: Μαθητής έβγαλε μαχαίρι σε μαθήτρια!

Ωστόσο, μέχρι στιγμής η αστυνομία του Παρισιού δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο επίσημο σχόλιο.

Τραγωδία: Άνδρας σκότωσε 8 μαθητές με μαχαίρι!

Οκτώ μαθητές στην Κίνα σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που δέχτηκαν από έναν άνδρα με μαχαίρι, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές. Σοκ: Μητέρα σκότωσε το παιδί της επειδή δεν είχε να το ταΐσει! (photos-video)

Το περιστατικό σημειώθηκε με την έναρξη των μαθημάτων στο χωριό Τσαογιάνγκπο της επαρχίας Χουμπέι, διευκρίνισε η δημαρχία της πόλης Ενσί, όπου βρίσκεται το χωριό. Ένας 40χρονος άνδρας, ανύπανδρος, που κατάγεται από το χωριό αυτό, συνελήφθη σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι πρώτες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια, ανέφεραν ότι οι μαθητές δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι. Οι επιθέσεις με μαχαίρι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα, όπου η οπλοκατοχή ελέγχεται πολύ αυστηρά. Ρόδος: Σκότωσε τη μητέρα του και τώρα διεκδικεί την κληρονομιά!

Τον Απρίλιο του 2018 ένας 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 9 φοιτητές στην επαρχία Σαανσί στη βόρεια Κίνα. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου εκτελέστηκε. Είχε δηλώσει στους ερευνητές ότι ως φοιτητής του ίδιου εκπαιδευτικού ιδρύματος δεχόταν κοροϊδίες.

Τον Ιανουάριο του 2017, ένας άνδρας οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο τραυμάτισε 11 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο στην αυτόνομη περιοχή Γκουανξί, στη νότια Κίνα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Το τρομακτικό σενάριο που απειλεί την Ελλάδα! Συναγερμός

Συνελήφθη στην Κύπρο 21χρονος

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share