Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκ! Νεκρός ο σωματοφύλακας του βασιλιά!

Φίλος του τον πυροβόλησε!

29 Σεπτεμβρίου 2019 15:33
Σοκ! Νεκρός ο σωματοφύλακας του βασιλιά!

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τον νεκρό σωματοφύλακα του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας!

Έπεσε νεκρός από πυροβολισμό, από το χέρι φίλου του, ενώ βρισκόταν σε σπίτι στην Τζέντα. Βρετανία: Δεν θα πουλάει όπλα στην Σαουδική Αραβία!

Ο σωματοφύλακας βρισκόταν στο σπίτι φίλου του, σε συνοικία αρκετά χιλιόμετρα βορειότερα από το παλάτι στο οποίο περνά συνήθως το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πώς ξεκίνησε ο καβγάς που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του υποστράτηγου Αμπντούλ Αζίζ αλ-Φαγκμ.

Πάνω στον καβγά ο φίλος του σωματοφύλακα, Μαμντού μπιν Μεσαάλ αλ Αλί πήρε ένα πυροβόλο όπλο και άνοιξε πυρ. Στη συνέχεια ο δράστης αρνούνταν να παραδοθεί στους αστυνομικούς που περικύκλωσαν στο σπίτι και τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά τους. Από την επιχείρηση τραυματίστηκαν ένας Σαουδάραβας, ένας Φιλιππινέζος και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών της Σαουδικής Αραβίας.

Σοκ! Νεκρός ο Παντελής Κούκης στα 53 του!

Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση ότι πέθανε στα 53 του ο Παντελής Κουκής!

Δείτε επίσης: Θρήνος για τον Λάκη Λαζόπουλο: Πέθανε η σύζυγός του! (photos)

Ο ίδιος, αποτέλεσε από τις πιο εμβληματικές μορφές στο σωματείο του Ρωμανού και ήταν από τους αγαπητούς ανθρώπους της περιοχής, αφήνοντας πίσω δύο παιδιά. Το τελευταίο αντίο στον Παντελή Κουκή θα πουν συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του σωματείου, αύριο Κυριακή στις 11 στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Ρωμανό.

Η ανακοίνωση:
«Η διοίκηση της ομάδας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Κουκή. Σύσσωμη η οικογένεια του Ρωμανού θα είναι δίπλα στους οικείους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Θρήνος! Πέθανε ο Αλέξης Λαμπίρης!

Θρήνος στον Πύργο με τον Αλέξη Λαμπίρη να αφήνει την τελευταία του πνοή, ενώ κολυμπούσε στην παραλία της Σαρακίνας. Πέθανε η Μάνια Κοζανίδη σε ηλικία 40 ετών!

Ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πύργου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τους γιατρούς.

Πέθανε ο Ρόμπερτ Φρανκ!

Θρήνος με τον θάνατο του Ρόμπερτ Φρανκ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 94 ετών!

Ο Αμερικανός, ελβετικής καταγωγής, φωτογράφος Ρόμπερτ Φρανκ, μεγάλη φυσιογνωμία του χώρου, απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 94 ετών στον Καναδά, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι τον Νεοϋρκέζο γκαλερίστα του, Πίτερ ΜακΓκίλ. Επίσης να σας θυμίσουμε ότι βρέθηκε νεκρός ο Ιγκόρ Μακέεφ!

Ο Ρόμπερτ Φρανκ έγινε διάσημος με το άλμπουμ «Οι Αμερικανοί» (Les Americains) που κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 1958 και στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1959, ένα βιβλίο με ασπρόμαυρες φωτογραφίες που είχε τραβήξει στα ταξίδια του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα αληθινό μανιφέστο εναντίον τις παράδοσης που επρόκειτο να έχει βαθιά επίδραση στις επόμενες γενιές.

Σύμφωνα με τη νεοϋρκέζικη εφημερίδα, ο θάνατός του επήλθε στο Ινβερνές, στη Νέα Σκωτία. Πολλοί φωτογράφοι απέτισαν αμέσως φόρο τιμής σε έναν ομότεχνο που επηρέασε εις βάθος τη ματιά τους.

«Αναπαύσου εν ειρήνη, αμερικανική μεγαλοφυΐα», έγραψε ο Τζέρι Σαλτς, κριτικός του περιοδικού New York και υποψήφιος για το βραβείο Pulitzer κριτικής. Κυκλοφόρησε το ‘Les Americains’ το 1958. Άλλαξε τον κόσμο».

Πολλοί ανακαλούν μια φράση του συγγραφέα Τζακ Κέρουακ, ο οποίος είχε γράψει τον πρόλογο των «Αμερικανών».

«Με τη μικρή φωτογραφική μηχανή του, την οποία σηκώνει και χειρίζεται με το ένα χέρι, έβγαλε μια εικόνα της Αμερικής σαν μελαγχολικό ποίημα, καταλαμβάνοντας τη θέση του ανάμεσα στους τραγικούς ποιητές αυτού του κόσμου», είχε γράψει ο συγγραφέας του «Στο δρόμο».

«Οι Αμερικανοί» εγγράφονται στο ρεύμα της γενιάς Μπιτ, ενός λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού κινήματος, όπου το ένστικτο υπερισχύει των θεμελίων και των τεχνικών της φωτοειδησεογραφίας, όπου οι φωτογραφίες είναι σαν χτυπημένες και όχι πλέον καδραρισμένες.

Το έργο του χαρακτηρίζεται αποκαρδιωτικό κα ανατρεπτικό, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά του «αμερικανικού ονείρου»: τη φτώχεια, τον φυλετικό διαχωρισμό, τις ανισότητες και τη μοναξιά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share