Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε η Μάνια Κοζανίδη σε ηλικία 40 ετών!

Θλίψη!

11 Σεπτεμβρίου 2019 08:11
Πέθανε η Μάνια Κοζανίδη σε ηλικία 40 ετών!

Θλίψη για τη Μάνια Κοζανίδη, η οποία πέθανε μόλις στα 40 της, νικημένη από τον καρκίνο!

Η 40χρονη αφήνει πίσω της σύζυγο και δύο παιδιά.

Μια πολύτιμη δωρεά στη μνήμη της Μάνιας

Σε μια δωρεά ζωής προχώρησε η οικογένεια της Μάνιας Κοζανίδη, που μέσα στο πένθος της, σκέφτηκε να βοηθήσει στον αγώνα γυναικών που νοσούν από καρκίνο του μαστού.

Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε και το θέμα: Τραγωδία: «Βουτιά» θανάτου για άνδρα στα Γιάννενα!

Αντί στεφάνων ζητήθηκε από τους οικείους της να γίνουν δωρεές στο Σύλλογο μας. Πολλοί άνθρωποι παρακινήθηκαν να μετουσιώσουν τη λύπη τους σε ελπίδα ζωής... Να βοηθήσουν το "Στόχο - Πρόληψη" για να βοηθήσει με τη σειρά του συνανθρώπους που υποφέρουν...

Πέθανε ο Ρόμπερτ Φρανκ!

Θρήνος με τον θάνατο του Ρόμπερτ Φρανκ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 94 ετών!

Ο Αμερικανός, ελβετικής καταγωγής, φωτογράφος Ρόμπερτ Φρανκ, μεγάλη φυσιογνωμία του χώρου, απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 94 ετών στον Καναδά, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι τον Νεοϋρκέζο γκαλερίστα του, Πίτερ ΜακΓκίλ. Επίσης να σας θυμίσουμε ότι βρέθηκε νεκρός ο Ιγκόρ Μακέεφ!

Ο Ρόμπερτ Φρανκ έγινε διάσημος με το άλμπουμ «Οι Αμερικανοί» (Les Americains) που κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 1958 και στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1959, ένα βιβλίο με ασπρόμαυρες φωτογραφίες που είχε τραβήξει στα ταξίδια του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα αληθινό μανιφέστο εναντίον τις παράδοσης που επρόκειτο να έχει βαθιά επίδραση στις επόμενες γενιές.

Σύμφωνα με τη νεοϋρκέζικη εφημερίδα, ο θάνατός του επήλθε στο Ινβερνές, στη Νέα Σκωτία. Πολλοί φωτογράφοι απέτισαν αμέσως φόρο τιμής σε έναν ομότεχνο που επηρέασε εις βάθος τη ματιά τους.

«Αναπαύσου εν ειρήνη, αμερικανική μεγαλοφυΐα», έγραψε ο Τζέρι Σαλτς, κριτικός του περιοδικού New York και υποψήφιος για το βραβείο Pulitzer κριτικής. Κυκλοφόρησε το ‘Les Americains’ το 1958. Άλλαξε τον κόσμο».

Πολλοί ανακαλούν μια φράση του συγγραφέα Τζακ Κέρουακ, ο οποίος είχε γράψει τον πρόλογο των «Αμερικανών».

«Με τη μικρή φωτογραφική μηχανή του, την οποία σηκώνει και χειρίζεται με το ένα χέρι, έβγαλε μια εικόνα της Αμερικής σαν μελαγχολικό ποίημα, καταλαμβάνοντας τη θέση του ανάμεσα στους τραγικούς ποιητές αυτού του κόσμου», είχε γράψει ο συγγραφέας του «Στο δρόμο».

«Οι Αμερικανοί» εγγράφονται στο ρεύμα της γενιάς Μπιτ, ενός λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού κινήματος, όπου το ένστικτο υπερισχύει των θεμελίων και των τεχνικών της φωτοειδησεογραφίας, όπου οι φωτογραφίες είναι σαν χτυπημένες και όχι πλέον καδραρισμένες.

Το έργο του χαρακτηρίζεται αποκαρδιωτικό κα ανατρεπτικό, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά του «αμερικανικού ονείρου»: τη φτώχεια, τον φυλετικό διαχωρισμό, τις ανισότητες και τη μοναξιά.

Είδηση σοκ: Πέθανε 31χρονος διεθνής τερματοφύλακας στο ξενοδοχείο της ομάδας!

Από ανακοπή καρδιάς έφυγε από τη ζωή ο 31χρονος γκολκίπερ της Εθνικής Κουρασάο Ζαϊρζίνιο Πίτερ καθώς βρισκόταν με την αποστολή στο ξενοδοχείο.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Εθνική Κουρασάο από τον ξαφνικό θάνατο του Ζαϊρζίνιο Πίτερ, του αναπληρωματικού τερματοφύλακα, ο οποίος στα 31 του χρόνια υπέστη ανακοπή και έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα.

Ο Πίτερ βρισκόταν με την αποστολή της Εθνικής Κουρασάο στην Αϊτή για την αυριανή αναμέτρηση και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από τους συμπαίκτες του.

Όπως διαπιστώθηκε ήταν νεκρός και ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς, την οποία υπέστη όταν βρισκόταν μόνος του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share