Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Τουρκία: Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με αστυνομικούς! (Video)

Αρκετοί τραυματίες!

25 Σεπτεμβρίου 2019 08:25
Συναγερμός στην Τουρκία: Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με αστυνομικούς! (Video)

Βομβιστική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς στα Άδανα της νότιας Τουρκίας. 17χρονη έχασε τη ζωή σε βομβιστική επίθεση στο Ισραήλ!

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ihlas, ασθενοφόρα έχουν σταλεί στην περιοχή Γιουρεγκίρ.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη στο δρόμο και πυροδοτήθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς.

Στο σημείο έσπευσαν μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων, που μετέφεραν τους τραυματίες στα νοσοκομεία. Ο κυβερνήτης της περιοχής δήλωσε πως μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται αστυνομικοί και πολίτες.

Όπως ο ίδιος είπε, ωστόσο, κανενός τραυματία η κατάσταση της υγείας δεν είναι κρίσιμη. Όπως αρχικά μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα, οχήματα και κτήρια της περιοχής υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη.

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Τουρκία!

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Τουρκία! Σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε 64 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Δείτε ακόμα: Οι Τούρκοι ανοίγουν την Αμμόχωστο για κατοίκηση!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Τραγωδία: Νεκροί σε δυστύχημα έξι μετανάστες!

Μια ακόμα τραγωδία συνέβη με έξι νεκρούς μετανάστες στην Τουρκία όταν στρατιωτικό όχημα (που μετέφερε μετανάστες οι οποίοι είχαν απελαθεί από τη χώρα) ενεπλάκη σε δυστύχημα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Είκοσι επτά άλλοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο στρατιωτικοί, τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Ρεϊχανλί κοντά στα σύνορα με τη Συρία, διευκρίνισε η νομαρχία της επαρχίας Χατάι σε ανακοίνωσή της. Δείτε ακόμα: Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Τουρκία!

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το όχημα μετέφερε παράτυπος μετανάστες οι οποίοι επρόκειτο να απελαθούν από την Τουρκία, χωρίς να διευκρινίζεται η εθνικότητά τους.

Σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Τουρκία, σχεδόν 300.000 Ιρακινοί, αλλά και αυξανόμενος αριθμός Αφγανών.

Τους τελευταίους μήνες μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν τις τουρκικές αρχές ότι στέλνουν με τη βία Σύρους πρόσφυγες πίσω στην πατρίδα τους, αν και η κυβέρνηση τονίζει ότι όλοι οι επαναπατρισμοί είναι εθελοντικοί.

Συναγερμός στα Πατήσια: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σε ιδιωτικό κέντρο νεφρού!

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό κατά ιδιωτικού κέντρου νεφρού έκαναν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Πατησίων. Εκκενώθηκε παραλία στη Βαρκελώνη: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός! (Video)

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, οι δράστες πέταξαν στον προαύλιο χώρο τον εκρηκτικό μηχανισμό και εξαφανίστηκαν, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών όπου διαπίστωσαν μικρό κρατήρα και περισυνέλεξαν υπολείμματα του μηχανισμού.

Οι Τούρκοι ανοίγουν την Αμμόχωστο για κατοίκηση!

Με μια κίνηση-έκπληξη οι Τουρκοκύπριοι επιχειρούν να ενισχύσουν τη διπλωματική τους θέση εν όψει της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προχωρώντας στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Δείτε επίσης: Κύπρος: 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή «Αττίλας ΙΙ»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet το οποίο τιτλοφορείται «Άνοιγμα της πόλης-φάντασμα» το ψευδοκράτος προτίθεται να ανοίξει την περίκλειστη από το 1974 συνοικία των Βαροσίων.

«Όταν οι Ελληνοκύπριοι αναλάβουν την Προεδρία της ΕΕ, θα ανοίξει τα Βαρώσια για εγκατάσταση και όλοι οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για το μονομερές άνοιγμα της «πόλης-φάντασμα», που εκκενώθηκε κατά την τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η Milliyet, το θέμα βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών που είχε ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, στην Άγκυρα στις 13 Μαρτίου, και η τουρκική κυβέρνηση αντιμετώπισε θετικά την πρότασή του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την πρόταση υποστήριξαν ο Ντερβίς Έρογλου, ο σύμβουλός του, Κουτρέτ Οζερσάϊ και ο λεγόμενος Υπουργός Εξωτερικών, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, στις συναντήσεις που είχαν με την ηγεσία της της Τουρκίας.

Δείτε επίσης: Τι ετοιμάζει η Τουρκία στο Αιγαίο; Τι απαντούν Ελλάδα, ΕΕ και Αιγυπτος;

Η είδηση είναι ιστορική δεδομένου ότι η Τουρκία χρησιμοποιούσε την Αμμόχωστο σαν διαπραγματευτικό χαρτί προκειμένου να επιτύχει άλλα ανταλλάγματα στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η πίεση προς την Άγκυρα είχε ενταθεί, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε με γραπτή δήλωση την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της. Μάλιστα το κείμενο είχε τις υπογραφές 385 ευρωβουλευτών.

Ωστόσο το γεγονός πως η πόλη παραμένει περιφραγμένη από το 1974 διευκολύνει το ζήτημα των ιδιοκτησιών, καθώς δεν έχουν υπάρξει καταπατήσεις και χρήση των κτηρίων από τους Τουρκοκυπρίους ή Τούρκους εποίκους. Συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα επάλληλων ιδιοκτησιών, οι οποίες στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αστικές.

Επιπλέον ετοιμάζεται και έκθεση στην οποία καταγράφεται ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περίκλειστη πόλη και που θα μπορέσουν να επιστρέψουν και κάτω από ποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα περιέλθουν εκεί περιουσίες.

Η πόλη της Αμμοχώστου ήταν το βασικό εξαγωγικό λιμάνι της Κύπρου μέχρι και το 1974 και αποτελούσε τον πιο σημαντικό τουριστικό προορισμό του νησιού. Μάλιστα το καλοκαίρι της εισβολής είχαν εγκαινιασθεί και επρόκειτο να εγκαινιασθoύν πολλές τουριστικές μονάδες οι οποίες δεν λειτούργησαν ποτέ. Αν ισχύει το δημοσίευμα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως θα πρέπει να εκταμιευθούν πολύ μεγάλα ποσά προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της πόλης.

Το σενάριο της Milliyet αναφέρεται σε άνοιγμα της πόλης η οποία θα παραμείνει υπό τουρκική διοίκηση, υποδεχόμενη τους Ελληνοκυπρίους που είχαν ιδιοκτησίες πριν την τουρκική εισβολή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share