Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Κηφισό λόγω τροχαίου! Πού εντοπίζονται προβλήματα;

Χάος!

23 Σεπτεμβρίου 2019 09:08
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Κηφισό λόγω τροχαίου! Πού εντοπίζονται προβλήματα;

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο ρεύμα καθόδου του Κηφισού λόγω τροχαίου ατυχήματος δύο οχημάτων στο ύψος της Αχαρνών τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες από την Μεταμόρφωση. Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης - Ν.Μουδανίων λόγω καραμπόλας (photo)

Προβλήματα και στην άνοδο του Κηφισού από Ιερά Οδό προς Φιλαδέλφεια. Στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου παρατηρούνται προβλήματα από Χαϊδάρι προς Σκαραμαγκά στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Δυσκολία στην κυκλοφορία παρατηρείται και στην Κηφισίας, τη Μεσογείων, την άνοδο της Συγγρού, ενώ μικροπροβλήματα υπάρχουν και στην Αττική Οδό.

Γενική απεργία αύριο! Τι θα γίνει με τα μέσα μεταφοράς;

Γενική απεργία αύριο! Τι θα γίνει με τα μέσα μεταφοράς;

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο, Τρίτη, θα βάλουν «χειρόφρενο» και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Δείτε επίσης: 24ωρη απεργία την Τρίτη 24/9

Με εξαίρεση το Μετρό και το Τραμ που θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, τα υπόλοιπα ΜΜΜ δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στην Αθήνα. Η απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα Αθήνας -Πειραιά, με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, θα φέρει την 24ωρη ακινητοποίηση στα περισσότερα Μέσα στην πρωτεύουσα.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Πιο συγκεκριμένα, στην 24ωρη απεργία μετέχουν ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ, αλλά και το Αττικό Μετρό με στάσεις εργασίας. Αναλυτικά, τα ΜΜΜ θα απεργήσουν ως εξής:

  • 24ωρη απεργία για την γραμμή 1 του Ηλεκτρικού
  • 24ωρη απεργία για τα λεωφορεία
  • 24ωρη απεργία για τα τρόλεϊ
  • Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, θα είναι σταματημένα από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
  • Το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
    Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Απεργία και σε τρένα και πλοία
Αύριο εκτός των ΜΜΜ, απεργούν και τα πλοία. Η ΠΝΟ αποφάσισε την 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Τα τρένα θα πραγματοποιήσουν κι αυτά απεργία, αλλά την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε να κάνει επίσης 24ωρη απεργία, αλλά δύο ημέρες μετά, πράγμα που σημαίνει πως την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν οι γραμμές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού.

24ωρη απεργία: Κλειστά τα σχολεία όλης της χώρας

Στην 24ώρη απεργία την οποία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές, που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Έτσι, τα σχολεία την ερχόμενη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι βασικό αίτημα αποτελεί η απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

Ποιοι απεργούν την Τρίτη 24/9;

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 24/09 ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Δείτε επίσης: Μπαράζ απεργιών προκηρύξε η ΑΔΕΔΥ!

Ακόμη για τις 11:00 της ίδιας ημέρας αποφασίστηκε και η διοργάνωση συγκέντρωσης στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του ΕΚΑ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα σωματεία-μέλη την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, στο κτίριο του ΕΚΑ για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό των κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή της νομικής υπηρεσίας για τυχόν διευκρινίσεις, καθώς και να συνταχθεί υπόμνημα με τη συμβολή της νομικής υπηρεσίας «που θα εκφράζει την αντίθεση του ΕΚΑ και τις θέσεις του απέναντι στο πολυνομοσχέδιο», να κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και να κοινοποιηθεί προς τα σωματεία-μέλη του.

Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή να μετατοπίσει την 24ωρη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share