Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα 6 λάθη που κάνετε στο σπίτι σας και «προσελκύετε» τους διαρρήκτες!

Προσοχή!

5 Σεπτεμβρίου 2019 16:29
Αυτά είναι τα 6 λάθη που κάνετε στο σπίτι σας και «προσελκύετε» τους διαρρήκτες!

Να τι πρέπει να προσέχετε στο σπίτι σας αν δεν θέλετε να «προσελκύσετε» τους διαρρήκτες. Αχαΐα: Διαρρήκτες "μπούκαραν" σε εξοχικό!

Το ακούμε συχνά και, κατά καιρούς, έχει επιβεβαιωθεί και από έρευνες: Οι διαρρήκτες, στην πλειονότητα τους, «μελετούν» ένα σπίτι πριν αποφασίσουν να το παραβιάσουν για περιουσιακά στοιχεία (αν και σε μια διάρρηξη η περιούσια είναι το λιγότερο που κινδυνεύει. Το θέμα είναι να μην απειληθεί η δική σας ασφάλεια και ζωή). Αυτή είναι η σπείρα που ληστεύει σπίτια ποδοσφαιριστών! Βίντεο ντοκουμέντο!

Ακόμα κι αν έχετε πάρει όλα τα μέτρα προστασίας (π.χ. πόρτες και μπαλκονόπορτες ασφαλείας), η τελική απόφαση ενός εγκληματία μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες. Βλέπετε, οι διαρρήκτες παρακολουθούν. Κι αυτά είναι μερικά από τα ενδεικτικά στοιχεία στα οποία μπορεί ενδεχομένως να σταθούν και, τελικά, να αποφασίσουν να παραβιάσουν το χώρο σας.

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με αυτά που μετατρέπουν το σπίτι σας σε πόλο έλξης στους επίδοξους ληστές.

1. Βγάζετε τα σκουπίδια στο μπαλκόνι και τα ξεχνάτε εκεί

Τα σκουπίδια που μένουν μέρες στο μπαλκόνι είναι δείγμα απουσίας. Το ίδιο ισχύει και για τα άδεια κουτιά από τις καινούριες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές σας συσκευές. Εκτός από το ότι μαρτυρούν ότι λείπετε, δίνουν την αίσθηση ότι αγοράζετε αντικείμενα. Άρα ξοδεύετε. Άρα έχετε χρήματα. Συμπέρασμα: Να πετάτε τα σκουπίδια σας.

2. Αφήνετε τις κουρτίνες ανοιχτές

Όσο κι αν αγαπάτε το φως της ημέρας ή απλώς ξεχνάτε να τις κλείσετε, με αυτό τον τρόπο, είναι πιο εύκολο για κάποιον να δει τι υπάρχει μέσα σε ένα σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τα παντζούρια. Καλό είναι να τα κλείνετε τις ώρες που λείπετε.

3. Κλείνετε όλα τα φώτα του σπιτιού το βράδυ

Αν και οι περισσότερες έρευνες συμφωνούν πως η πλειονότητα των διαρρήξεων γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας (όταν οι ένοικοι βρίσκονται στις δουλειές τους), εσείς, καλού-κακού, το βράδυ επιλέξτε να αφήνετε έστω ένα φως ανοιχτό. Όταν όλα είναι σκοτεινά είναι σαν να δίνετε στους διαρρήκτες την άδεια να μπουν στο σπίτι σας.

4. Φαίνεται ότι έχετε κατοικίδιο στο σπίτι

Θα αναρωτιέστε τι κακό μπορεί να έχει αυτό, αλλά γάτα στο σπίτι, εκ των πραγμάτων, σημαίνει ότι, πιθανότατα, αφήνετε κάποιο παράθυρο ή κάποια πόρτα ανοιχτή μέσα στην ημέρα ώστε το κατοικίδιο σας να μπορεί να μπαινοβγαίνει στο μπαλκόνι. Έτσι, οι διαρρήκτες υποθέτουν ότι μάλλον δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να εισέλθουν στο χώρο σας. 10 κόλπα για να προφυλάξετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες εάν μένετε στον 1ο όροφο!

5. Έχετε δώσει κλειδί του σπιτιού σας σε ανθρώπους που δεν είναι συγγενείς σας

Ακόμα κι αν τους εμπιστεύεστε, πάντα γίνονται λάθη ή -αν θέλετε- ατυχίες και ποτέ δεν ξέρετε τελικά σε ποια άλλα χέρια μπορεί να καταλήξουν τα κλειδιά του διαμερίσματός σας.

6. Δίνετε στοιχεία και πληροφορίες για την τοποθεσία σας

Ο κύριος που σας μιλάει από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου και σας ρωτάει ποιες μέρες θα είστε σπίτι για να μπορεί να σας καλέσει, μπορεί να μην είναι ένας απλός πωλητής. Επίσης, αποφύγετε να δηλώνετε, μέσω social media, την τοποθεσία σας ή να δημοσιεύετε φωτογραφίες από τα εισιτήρια στα οποία φαίνεται η ημερομηνία αναχώρησης σας ειδικά όταν σκοπεύετε να λείψετε αρκετές ημέρες για διακοπές.

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης σκοτώθηκε στη προσπάθειά του να διαφύγει!

Άνδρας πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή τη διάρρηξη σε αντιπροσωπεία γεωργικών μηχανημάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης. Ατζαμής διαρρήκτης: Παγιδεύτηκε σε escape room και ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία!

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας διαρρήκτης – αγνώστων λοιπών στοιχείων μέχρι στιγμής- στην προσπάθειά του να διαφύγει από την αντιπροσωπεία, «πέρασε μέσα» από τζαμαρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν ήταν μόνος του, αλλά και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Ο άντρας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου και κατάληξε.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Αστυνομία.

Ιεράπετρα: Διαρρήκτης περίστανε τον αστυνομικό και έκλεβε ανυποψίαστους νεαρούς!

Ο 29χρονος «μαϊμού» αστυνομικός συνελήφθη τελικά για... άλλο λόγο

Η εξιχνίαση της διάρρηξης σε ένα περίπτερο στην Ιεράπετρα, βοήθησε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας να εξιχνιάσουν την περίεργη κλοπή από έναν άνδρα που παρίστανε τον... συνάδελφό τους και ξάφρισε έναν από τους τρεις νεαρούς που σταμάτησε δήθεν για έλεγχο στοιχείων!

Ήταν την περασμένη Πέμπτη, όταν ο άγνωστος -τότε- άνδρας που προσποιήθηκε τον αστυνομικό έκανε σωματική έρευνα σε τρεις 18χρονους Έλληνες μαθητές και έπειτα τους άφησε να φύγουν. Ωστόσο, ο ένας διαπίστωσε ότι τα χρήματα που είχε στην τσέπη του είχαν κάνει φτερά. Αμέσως οι τρεις νεαροί κατήγγειλαν το περιστατικό και ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστεί ο «μαϊμού» αστυνομικός

Ο 29χρονος Έλληνας δράστης συνελήφθη τελικά για... άλλο λόγο, την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες μετά την διάρρηξη που διέπραξε στο περίπτερο μιας 51χρονης σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας από το οποίο άρπαξε χρήματα, καπνικά είδη και διάφορα άλλα προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 500 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του μαζί με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και διαρρηκτικά εργαλεία.

Στην προανάκριση προέκυψε ότι αυτός είχε ξαφρίσει τον μαθητή παριστάνοντας τον αστυνομικό κι έτσι στην αρχική δίωξη για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου του άσκησε και συμπληρωματική με νέες κατηγορίες για κλοπή και αντιποίηση αρχής. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν είχε διαπράξει και άλλα αδικήματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share