Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καλαμάτα: Σπείρα νεαρών διέρρηξε 25 σπίτια!

Ο ένας μετά τον άλλο ταυτοποιήθηκαν οι έξι νεαροί που είχαν γίνει πραγματική μάστιγα για τους κατοίκους της πόλης!

15 Μαρτίου 2019 11:41
Καλαμάτα: Σπείρα νεαρών διέρρηξε 25 σπίτια!

Ο ένας μετά τον άλλο ταυτοποιήθηκαν οι έξι νεαροί που είχαν γίνει πραγματική μάστιγα για τους κατοίκους της Καλαμάτας και των χωριών του ομώνυμου Δήμου όπου, από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 ως την περασμένη Τρίτη, είχαν διαπράξει 22 διαρρήξεις και τρεις απόπειρες με λεία μετρητά και τιμαλφή αξίας 33.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. έβαλαν χειροπέδες σε δυο από τα μέλη της σπείρας ηλικίας 19 και 22 χρόνων, που εντοπίστηκαν σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας. Ακόμη, αναγνωρίστηκαν 22χρονοι, ένας 21χρονος και ένας ανήλικος οι οποίοι δεν βρέθηκαν στα όρια του αυτοφώρου και αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα όχημα ως μέσο τέλεσης κλοπών, ενώ νωρίτερα είχε κατασχεθεί ακόμη ένα, στο οποίο είχαν βρεθεί στοιχεία που οδήγησαν στην εξάρθρωση της σπείρας. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.

Διαβάστε επίσης : Σοκ στην Καλαμάτα: Πλησίασαν αυτή τη μηχανή και έμειναν άφωνοι! Η πραγματική ιστορία!

Καλαμάτα: Κούριερ υπεξαίρεσε 11.500 ευρώ από πληρωμές πελατών με αντικαταβολή!

Η δράση του 64χρονου, που κράτησε πέντε μήνες, εξιχνιάστηκε από την έρευνα της Ασφαλείας

Αντί να αποδίδει τα μεγάλα χρηματικά ποσά που του παρέδιδαν πολίτες οι οποίοι πλήρωναν με αντικαταβολή για την αγορά εμπορευμάτων, τα... τσέπωνε ένας 64χρονος εκπρόσωπος εταιρείας ταχυμεταφορών με έδρα την Καλαμάτα! Η δράση του, που κράτησε πέντε μήνες, εξιχνιάστηκε από την έρευνα της Ασφαλείας.

Όπως εξακριβώθηκε μέχρι στιγμής, ο 64χρονος υπεξαιρούσε διάφορα ποσά σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις, από τον περασμένο Αύγουστο ως τις 21 Ιανουαρίου φέτος, με αποτέλεσμα να έχει αποκομίσει περισσότερα από 11.500 ευρώ! Τα όσα έκανε, αποκαλύφθηκαν όταν οι εταιρείες που είχαν στείλει τα εμπορεύματα άρχισαν να διεκδικούν το αντίτιμο από τους αγοραστές, που έμειναν έκπληκτοι καθώς είχαν ήδη πληρώσει!

Σε βάρος του 64χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, αλλά δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Πάντως, η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια για να εξακριβωθεί αν έχει βάλει στην τσέπη και άλλα ποσά από πληρωμές ανυποψίαστων πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα για Καλαμάτα !

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share