Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Tραγικό περιστατικό στη Ρωσία: Έκανε πλάκα στη γυναίκα του μήπως δεχθεί επίθεση από άγριο θηρίο και…βγήκε αληθινή! (photo-video)

Σοκ!

15 Αυγούστου 2019 17:51
Tραγικό περιστατικό στη Ρωσία: Έκανε πλάκα στη γυναίκα του μήπως δεχθεί επίθεση από άγριο θηρίο και…βγήκε αληθινή! (photo-video)

Ένας συνταξιούχος στη Ρωσία δεν στάθηκε τυχερός και έχασε τη ζωή του από επίθεση αρκούδας. Τραγική ειρωνεία πως λίγο νωρίτερα έκανε πλάκα στο τηλέφωνο με τη γυναίκα του για την πιθανότητα να τον κατασπαράξει κάποιο άγριο θηρίο. Σώθηκε από Πολική Αρκούδα με μια...σκούπα! (Video)

Ο 66χρονος Αλεξάντερ Κορνέγιεφ πήγε να μαζέψει μανιτάρια σ’ ένα δάσος έξω απ’ το χωριό του στην ανατολική Ρωσία όταν δέχθηκε επίθεση από μια άγρια καφετιά αρκούδα. Οπλισμένος μ’ ένα σουγιαδάκι ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός υπάλληλος προσπάθησε να αποκρούσει το παμφάγο κτήνος, αλλά δεν τα κατάφερε.

Εργάτες εντόπισαν τη διαμελισμένη σορό του σ’ ένα μονοπάτι κοντά στο χωριό Σουλούκ, περίπου 400 χλμ. βορειοανατολικά του Χαμπαρόφσκ στη ρωσική άπω Ανατολή. Ντόπιοι κυνήγησαν αργότερα την αρκούδα και τη σκότωσαν. Στο στομάχι της βρέθηκαν μέλη του θύματος.

Προσοχή: Σκληρές εικόνες! Το σοκαριστικό βίντεο δείχνει το κουφάρι της αρκούδας μέσα στο δάσος

Παρόμοια επίθεση αρκούδας δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν στην περιοχή. «Υπήρχαν αίματα παντού. Ο σουγιάς του ήταν σπασμένος, υπήρχαν ίχνη πάλης. Βρήκαμε τη σορό του μπρούμυτα. Ούτε ένα σημείο της δεν είχε μείνει ανέγγιχτο», δήλωσε ένας χωρικός. Λίγο πριν δεχθεί την επίθεση το θύμα είχε τηλεφωνήσει στη γυναίκα του, που μένει στο σπίτι τους σε γειτονική κωμόπολη και της είπε: «Πάω να μαζέψω μανιτάρια. Αν δεν σου έχω τηλεφωνήσει μέχρι τις 10 το πρωί, πάει να πει ότι με έφαγε αρκούδα»…

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετές εμφανίσεις αρκούδων στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη τη ρωσική άπω Ανατολή, λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στη Σιβηρία και έχουν εξαφανίσει πολλά από τα θηράματα των παμφάγων θηλαστικών.

Σιβηρία: Βρήκαν κεφάλι λύκου 40.000 ετών!

Το κομμένο κεφάλι ενός λύκου ηλικίας 40.000 ετών εντοπίστηκε στην ανατολική Σιβηρία. Παρά την ηλικία του, είχε διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση και έχει όλα τα δόντια, αλλά και τη γούνα του. Σιβηρία: Eξουθενωμένη και άρρωστη πολική αρκούδα περιπλανιέται στην πόλη! (Video)

Το κεφάλι εντοπίστηκε από ντόπιους που έψαχναν ελεφαντόδοντο στο ποτάμι Tirekhtyakh και μεταφέρθηκε στην Ακαδημία Επιστημόνων της Sakha.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας, Albert Protopopov, γνωστοποίησε, μιλώντας στο CNNi, πως πρόκειται για μία άκρως σημαντική ανακάλυψη καθώς έως σήμερα οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει μόνο μωρά του είδους.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε το κεφάλι ενός αρχαίου, ενήλικου λύκου. Ο μαλακός ιστός του διατηρείται εδώ και 40,000 χρόνια», σημείωσε ο ίδιος.

Οι επιστήμονες, πλέον, έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν ένα ψηφιακό μοντέλο του κρανίου του λύκου και του εγκεφάλου του, ώστε να το μελετήσουν επισταμένως.

Το DNA του ζώου μελετάται από ερευνητές στην Στοκχόλμη.

Καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει και οι πάγοι λιώνουν – λόγω της κλιματικής αλλαγής, αναμένεται να εντοπίζονται ολοένα και συχνότερα παγωμένα ζώα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share