Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σιβηρία: Eξουθενωμένη και άρρωστη πολική αρκούδα περιπλανιέται στην πόλη! (Video)

Οι εικόνες προκαλούν θλίψη!

19 Ιουνίου 2019 09:22
Σιβηρία: Eξουθενωμένη και άρρωστη πολική αρκούδα περιπλανιέται στην πόλη! (Video)

Μια πολική αρκούδα πειπλανιέται εξαντλημένη, στους δρόμους της πόλης Νορίλσκ, στη βόρεια Σιβηρία.

Η πεινασμένη πολική αρκούδα απομακρύνθηκε κατά τουλάχιστον 800 χιλιόμετρα από το φυσικό περιβάλλον της στην Αρκτική και τριγυρνούσε εξουθενωμένη στη βιομηχανική πόλη.

Η θηλυκή αρκούδα, εμφανώς εξασθενημένη και άρρωστη, παρέμεινε ξαπλωμένη στο έδαφος για ώρες, στα περίχωρα του Νορίλσκ, με τα πόδια της καλυμμένα από λάσπη, ενώ σηκωνόταν που και που αναζητώντας απεγνωσμένα φαγητό στα σκουπίδια. Είναι η πρώτη πολική αρκούδα που εθεάθη στην πόλη εδώ και 40 χρόνια, σύμφωνα με Ρώσους περιβαλλοντολόγους.

Ο Όλεγκ Κρασέβσκι, ένας ειδικός για την άγρια ζωή, που κατέγραψε με την κάμερά του την πολική αρκούδα, είπε ότι δεν είναι σαφές τι ακριβώς οδήγησε το ζώο στην πόλη, αν και θεωρείται πιθανό απλά να χάθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μάτια του ζώου δακρύζουν συνέχεια και δεν μπορεί να δει καθαρά.

Επίσης, σημείωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρα τι θα μπορούσε να γίνει με την πολική αρκούδα, καθώς δείχνει ότι είναι πάρα πολύ αδύναμη προκειμένου να μεταφερθεί στο φυσικό περιβάλλον της. Παρόλα αυτά, αύριο, θα επισκεφθεί την περιοχή μια ομάδα ειδικών προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του ζώου.

Σιβηρία: Βρήκαν κεφάλι λύκου 40.000 ετών!

Το κομμένο κεφάλι ενός λύκου ηλικίας 40.000 ετών εντοπίστηκε στην ανατολική Σιβηρία. Παρά την ηλικία του, είχε διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση και έχει όλα τα δόντια, αλλά και τη γούνα του.

Το κεφάλι εντοπίστηκε από ντόπιους που έψαχναν ελεφαντόδοντο στο ποτάμι Tirekhtyakh και μεταφέρθηκε στην Ακαδημία Επιστημόνων της Sakha.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας, Albert Protopopov, γνωστοποίησε, μιλώντας στο CNNi, πως πρόκειται για μία άκρως σημαντική ανακάλυψη καθώς έως σήμερα οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει μόνο μωρά του είδους.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε το κεφάλι ενός αρχαίου, ενήλικου λύκου. Ο μαλακός ιστός του διατηρείται εδώ και 40,000 χρόνια», σημείωσε ο ίδιος.

Οι επιστήμονες, πλέον, έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν ένα ψηφιακό μοντέλο του κρανίου του λύκου και του εγκεφάλου του, ώστε να το μελετήσουν επισταμένως.

Το DNA του ζώου μελετάται από ερευνητές στην Στοκχόλμη.

Καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει και οι πάγοι λιώνουν – λόγω της κλιματικής αλλαγής, αναμένεται να εντοπίζονται ολοένα και συχνότερα παγωμένα ζώα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share