Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία Πόρτο Χέλι: Βγήκαν οι αιματολογικές του Γάλλου χειριστή του ταχύπλοου!

Τι έδειξαν;

12 Αυγούστου 2019 13:52
Τραγωδία Πόρτο Χέλι: Βγήκαν οι αιματολογικές του Γάλλου χειριστή του ταχύπλοου!

Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του 44χρονου χειριστή του ταχυπλόου που σκόρπισε το θάνατο στο Πόρτο Χέλι έδειξαν ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Σήμερα είναι και η απολογία του χειριστή που σκότωσε δύο ανθρώπους! (Video)

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως ο 44χρονος παρουσιάστηκε στις Αρχες 12 ώρες μετά το ναυτικό δυστύχημα που προκάλεσε και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 70 και 60 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρότατα η 60χρονη αδερφή τους. Ουσιαστικά, χωρίς βέβαια να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για κάτι τέτοιο, κάποιοι αναφέρουν πως όταν έδωσε αίμα ο 44χρονος Γάλλος, ακόμα και αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, μετά από τόση ώρα θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει».

Ο 44χρονος Γάλλος πέρασε σήμερα το πρωί το κατώφλι της Εισαγγελίας Ναυπλίου προκειμένου να απολογηθεί για το συμβάν. Υπενθυμίζεται πως ο «πρωταγωνιστής» της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι αντιμετωπίζει κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών (σε βαθμό κακουργήματος).

Τραγωδία Πόρτο Χέλι: «Δεν εξαφανίστηκα, τους βοήθησα», υποστηρίζει ο Γάλλος χειριστής του σκάφους!

Τη δική του εκδοχή έδωσε ο χειριστής του φουσκωτού σκάφους που προκάλεσε το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς στο Πόρτο Χέλι.

Ο χειριστής του σκάφους μέσω του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι δεν εξαφανίστηκε μετά το τραγικό συμβάν στο Πόρτο Χέλι. Παρουσιάστηκε μάλιστα μόνος του στο λιμεναρχείο λέγοντας ότι βοήθησε προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Επισήμανε ότι έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα που είχαν χτυπηθεί.

Εκεί ο ίδιος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του, τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο χειριστής θα δώσει κατάθεση και στη συνέχεια σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Κτηματομεσίτης ο Γάλλος που οδηγούσε το φουσκωτό

Με μεγάλη ταχύτητα φέρεται ότι κινούταν ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του φουσκωτού σκάφους που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με βαρκάκι στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μία οικογενειακή τραγωδία με τα τρία αδέρφια, όπου έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και τραυματίστηκε σοβαρά η δίδυμη αδερφή του ενός νεκρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος χειριστής του φουσκωτού με τις 350αρες μηχανής είναι κτηματομεσίτης στο Πόρτο Χέλι και είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μη δει τα τρία αδέρφια που επέβαιναν στο μικρό αλιευτικό τους και διέθεταν φως, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Στο φουσκωτό σκάφος, εκτός του χειριστή, επέβαιναν άλλοι 10 Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά), ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης παραμένουν στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Οι Αρχές έχουν πάρει αίμα από τον 44χρονο χειριστή καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να εξεταστεί αν ο άντρας ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς λίγο πριν το δυστύχημα είχε βγει για φαγητό στις Σπέτσες μαζί με τους υπόλοιπους, όπου και κατανάλωσαν αλκοόλ.

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Φωτογραφίες από το φουσκωτό που σκότωσε τα δύο αδέρφια!

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πόρτο Χέλι όπου δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους ενώ η αδελφή τους χαροπαλεύει έπειτα από σύγκρουση της βάρκας τους με 12μετρο ταχύπλοο.

Το ταχύπλοο φαίνεται από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr ότι έχει φθορές στη δεξιά πλευρά αλλά και στις προπέλες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο οδηγός του ταχυπλόου κινούνταν με αυξημένη ταχύτητα, ενώ σημείωσε ότι την ώρα της τραγωδίας στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.

Ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου εξαφανίστηκε όταν έδεσε το φουσκωτό σε λιμανάκι στοΠόρτο Χέλι και αποβίβασε τα άλλα 10 άτομα που μετέφερε.

Παρουσιάστηκε με δικηγόρο στο Λιμενικό όταν συνειδητοποίησε ότι ο εντοπισμός του ήταν θέμα χρόνου, αφού είχε χρησιμοποιήσει το κινητό του για να επικοινωνήσει με μια γυναίκα που επίσης επέβαινε στο ταχύπλοο την ώρα της τραγωδίας.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού έχουν πάρει αίμα από τον 44χρονο Γάλλο κτηματομεσίτη για να διαπιστώσουν αν το επίπεδο του αλκοόλ στον οργανισμό ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share