Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο χειριστής του σκάφους!

Ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία!

11 Αυγούστου 2019 16:20
Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο χειριστής του σκάφους!

Ο 44χρονος χειριστής του φουσκωτού, που προκάλεσε την τραγωδία με τους δύο νεκρούς κοντά στο Πόρτο Χέλι, ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών Ναυπλίου απήγγειλε στον 44χρονο Γάλλο κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, η τελευταία κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Από τη σύγκρουση των δύο σκαφών, σκοτώθηκαν δύο αδέλφια 60 και 70 ετών και τραυματίστηκε σοβαρά η 60χρονη αδελφή τους, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Τι κατέθεσε ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού
Ο Γάλλος, που έκοψε στα δύο αλιευτικό όταν το φουσκωτό ταχύπλοο που οδηγούσε έπεσε πάνω του το βράδυ της Παρασκευής, θα κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου έως το πρωί της Δευτέρας, όταν θα παρουσιαστεί εκ νέου στον ανακριτή.
Στην κατάθεσή του στην αντιεισαγγελέα, ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού επέμεινε ότι δεν έτρεχε όταν προκλήθηκε η τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, ενώ επανέλαβε και τον ισχυρισμό του ότι το αλιευτικό δεν είχε φωτισμό.

Ομως, σύμφωνα με μαρτυρίες καπετάνιων που επικαλείται η ΕΡΤ, τόσο τη συγκεκριμένα ημέρα όσο και σε άλλες περιπτώσεις ο 44χρονος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το θηριώδες φουσκωτό.

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Αυτός είναι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου!

Ραγδαίες εξελίξεις με την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι και με τον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου!

Στην εισαγγελία Ναυπλίου, παρουσία του συνηγόρου του, οδηγήθηκε πριν από λίγο, μεσημέρι Κυριακής 11 Αυγούστου 2019, ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε την Παρασκευή το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, στο Πόρτο Χέλι.

Ως αποτέλεσμα είχε να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα, όλοι αδέλφια.

Σύμφωνα με το συνηγόρό του ο 44χρονος αναμένεται να ζητήσει 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε αναμένεται να κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο argolikeseidhseis.gr, ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα, αλλά ότι βοήθησε, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Όπως είπε, έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δικαιολόγησε δε το γεγονός, ότι δεν παρουσιάστηκε άμεσα στις λιμενικές αρχές, λέγοντας ότι τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή, πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του στη λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι, όπου επηλήφθηκε του συμβάντος, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ανέφερε εξάλλου ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στη ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

Τη Δευτέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί ο 44χρονος χειριστής του ταχυπλόου προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας.

Στο ταχύπλοο εκτός του χειριστή επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share