Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Είδηση σοκ: Πέθανε ο Αρτ Νέβιλ!

Τεράστια θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο!

24 Ιουλίου 2019 11:49
Είδηση σοκ: Πέθανε ο Αρτ Νέβιλ!

Ο Αρτ Νέβιλ από τη θρυλική μουσική οικογένεια της Νέας Ορλεάνης και ιδρυτικό μέλος της μπάντας Neville Brothers, καθώς και του γκρουπ The Meters, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 81 ετών.

«Ήταν ήρεμος» δήλωσε στο NOLA.com ο επί σειρά ετών μάνατζέρ του Αρτ Νέβιλ, Κεντ Σόρελ. «Πέθανε στο σπίτι με την αγαπημένη του σύζυγο, Λορέιν στο πλευρό του. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο πολλές φορές, αλλά πάντα επέστρεφε σπίτι, στην Βάλενς Στριτ (στη Νέα Ορλεάνη)», συμπλήρωσε. Πέθανε ο Γιάννης Γκρίνιας!


Η αιτία θανάτου του μουσικού της funk δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο, ήταν γνωστό ότι ο Νέβιλ αντιμετώπιζε διάφορα θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων επιπλοκών από επέμβαση στην πλάτη.

Γνωστός για τις κλασικές επιτυχίες όπως “All These Things” και “Cha Dooky-Doo”, ο Neville ήταν βασικό όνομα στη μουσική σκηνή της Νέας Ορλεάνης, ηχογραφώντας άλμπουμ από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Το συγκρότημα Neville Brothers αποτελούμενο από τους αδελφούς Αρτ, Τσαρλς, Άαρον και Σίριλ Νέβιλ, δημιουργήθηκε το 1977. Οι αδελφοί Νέβιλ έμειναν μαζί γράφοντας μουσική και κάνοντας περιοδείες για 30 χρόνια. Το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2004 και έδωσαν την τελευταία τους συναυλία στο Hollywood Bowl το 2012, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Συναντήθηκαν ξανά το 2015 για το Jazz Fest, αλλά όλες οι ελπίδες για επανασύνδεση εξαφανίστηκαν όταν ο σαξοφωνίστας, Τσαρλς Νέβιλ, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 79 ετών.

Ακόμη και μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο Αρτ Νέβιλ συνέχισε τις εμφανίσεις. Ο Αρτ Νέβιλ κέρδισε πολλά βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Συνολικής Προσφοράς στη Μουσική για την 50ετή καριέρα του.

Ο θρύλος της funk ζούσε με τη σύζυγό του Λορέιν με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ίαν και την Αρθελ.

Σοκ στην πολιτική σκηνή: Πέθανε πρώην πρωθυπουργός!

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Πενγκ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλούς στην πρωτεύουσα ως ο "χασάπης του Πεκίνου" για τον ρόλο του στην καταστολή στην Πλατεία Τιενανμέν το 1989, απεβίωσε, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Ο Λι, που ήταν 90 ετών, απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Πεκίνο έπειτα από μία ασθένεια που δεν έχει γίνει γνωστή, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Υπηρέτησε στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας τη δεκαετία του ‘80 και του ‘90. Εγινε γνωστός ως «χασάπης του Πεκίνο» για τον ρόλο που διαδραμάτισε στα γεγονότα της πλατείας Τιενανμέν. Ηταν εκείνος που έδωσε την εντολή στον στρατό να επέμβει με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο χιλιάδες διαδηλωτές. Οπως μεταδίδει το BBC, ο μετέπειτα ηγέτης της Κίνας δικαιολόγησε την επιλογή του, χαρακτηρίζοντάς την «απαραίτητο» βήμα.

Η εξέγερση της Τιενανμέν στην Κίνα
Τα μεσάνυχτα, 4 Ιουνίου του 1989, δίνεται η διαταγή από το ΚΚΚ για επέμβαση. Οι φοιτητές στην πρωτεύουσα της Κίνας πιασμένοι σε αλυσίδες τραγουδούν τον ύμνο της "Τρίτης Διεθνούς" μπροστά από φλεγόμενα λεωφορεία και αυτοκίνητα που έχουν στηθεί για οδοφράγματα.

Ο στρατός της Κίνας ρίχνει προς όλες τις κατευθύνσεις προκαλώντας το χάος. Κάποιοι διαδηλωτές οπλισμένοι με ό,τι βρίσκουν μπροστά τους πέτρες, ξύλα, σίδερα προσπαθούν να απαντήσουν, άλλοι τρέχουν να σωθούν και οι υπόλοιποι με αυτοσχέδια φορεία μαζεύουν τα πρώτα θύματα της τραγωδίας. Χιλιάδες θα συλληφθούν, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών. Ο Ερυθρός Σταυρός της Κίνας κάνει λόγο για 2.400 νεκρούς, ενώ οι επίσημες αρχές αναφέρουν 241.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πέθανε ο Νίκος Μήλας!

Πέθανε ο Βαγγέλης Καραγεώργος!

Τραγική απώλεια: Πέθανε ο Ρομπέρτο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share