Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Αττική: Επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη! (Video)

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Κρατικός Μηχανισμός!

19 Ιουλίου 2019 20:30
Σεισμός στην Αττική: Επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη! (Video)

Επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη για τον σεισμό της Αττικής της κλίμακας των 5,1 ρίχτερ! Σε πλήρη ετοιμότητα ο Κρατικός Μηχανισμός για την ασφάλεια των πολιτών!

Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςαπευθυνόμενος προς τους πολίτες, σε ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε πριν από λίγο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο υπουργός βρίσκεται εκεί από την πρώτη στιγμή και συντόνισε σύσκεψη του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο την αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό όλων των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.

Ο υπουργός ανέφερε αναλυτικά τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν μετά το σεισμό και τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα ενώ η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση όπου και έγινε ενημέρωση από την Πυροσβεστική ενώ παρευρισκόταν και η ηγεσία του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας. Το Εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13 χλμ.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα χερσαίες και εναέριες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του σεισμού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρκετοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες ενώ η πυροσβεστική έκανε 30 απεγκλωβισμούς.

Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας βοήθησαν στην προσπάθεια της αποσυμφόρησης μαζί με στελέχη της Τροχαίας σε όλη την Αθήνα.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στην Αττική: Περιπολία με super puma και συντονιστικό ελικόπτερο πάνω από τη Δυτική Αττική!

Περιπολία με super puma και συντονιστικό ελικόπτερο πάνω από τη Δυτική Αττική μετά τον σεισμό στην Αττική! Σε Γενική Επιφυλακή βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα! Πρόκειται για επανάληψη του σεισμού της Πάρνηθας το 1999!

Περιπολίες στον εναέριο χώρο πάνω από τη Δυτική Αττική πραγματοποιεί ελικόπτερο super puma και συντονιστικό ελικόπτερο, μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού στην Αττική.

Τα δύο ελικόπτερα στόχο έχουν να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Σε Γενική Επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα

Ύστερα από την εκδήλωση της ισχυρής σεισμικής δόνησης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και η 2η ΕΜΑΚ (Θεσ/νικης) τέθηκε σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές εκδήλωσης του σεισμικού φαινομένου και ειδικότερα στην παρούσα χρονική φάση περιπολούν 150 πυροσβεστικά οχήματα, 350 πυροσβέστες καθώς και 80 Επιχειρησιακοί Αξιωματικοί, για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί.

Περαιτέρω, με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος συγκλήθηκε το κατά άρθρο 75 του Ν. 4249/2014 Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση καθώς και η προβλεπόμενη υποστηρικτική ομάδα Διαχείρισης Συμβάντων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share