Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Αττική: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί!

Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας!

19 Ιουλίου 2019 18:15
Σεισμός στην Αττική: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί!

Παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα για προληπτικούς λόγους είπε ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τον σειμσό που "ταρακούνησε" την Ελλάδα..

Η πόλη άντεξε, δήλωσε ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση που κάνει από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής για τις έως τώρα καταγεγραμμένες συνέπειες του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

Όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς το φαινόμενο δείχνει να βαίνει προς εκτόνωση, οι υπηρεσίες ωστόσο θα παραμείνουν σε επιφυλακή για προληπτικούς λόγους. Όπως επισήμανε οι ζημιές που έχουν καταγραφεί δεν είναι σοβαρές και αφορούν κυρίως σε παλιά κτίρια. Πρόσθεσε ότι αργότερα θα γίνει νέα σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης υπό την προεδρία του Ευθύμη Λέκκα, προέδρου του ΟΑΣΠ.

Σεισμός στην Αττική: Περιπολία με super puma και συντονιστικό ελικόπτερο πάνω από τη Δυτική Αττική!

Περιπολία με super puma και συντονιστικό ελικόπτερο πάνω από τη Δυτική Αττική μετά τον σεισμό στην Αττική! Σε Γενική Επιφυλακή βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα! Πρόκειται για επανάληψη του σεισμού της Πάρνηθας το 1999!

Περιπολίες στον εναέριο χώρο πάνω από τη Δυτική Αττική πραγματοποιεί ελικόπτερο super puma και συντονιστικό ελικόπτερο, μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού στην Αττική.

Τα δύο ελικόπτερα στόχο έχουν να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Σε Γενική Επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα

Ύστερα από την εκδήλωση της ισχυρής σεισμικής δόνησης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και η 2η ΕΜΑΚ (Θεσ/νικης) τέθηκε σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές εκδήλωσης του σεισμικού φαινομένου και ειδικότερα στην παρούσα χρονική φάση περιπολούν 150 πυροσβεστικά οχήματα, 350 πυροσβέστες καθώς και 80 Επιχειρησιακοί Αξιωματικοί, για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί.

Περαιτέρω, με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος συγκλήθηκε το κατά άρθρο 75 του Ν. 4249/2014 Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση καθώς και η προβλεπόμενη υποστηρικτική ομάδα Διαχείρισης Συμβάντων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share