Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη στην Σομαλία: 26 νεκροί από επίθεση Ισλαμιστών!

Μακελειό σε ξενοδοχείο!

13 Ιουλίου 2019 12:35
Φρίκη στην Σομαλία: 26 νεκροί από επίθεση Ισλαμιστών!

Μακελειό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης Κισμάγιου στο νότιο τμήμα της Σομαλίας, όταν ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση. Στα 56 είναι τα 30 άτομα που έχουν τραυματιστεί, τουλάχιστον 26 οι νεκροί.

Οι τέσσερις δράστες είναι νεκροί, ανέφερε ο τοπικός αξιωματούχος ασφαλείας, Αμπντιουέλι Μοχάμεντ. Η επίθεση έχει τερματιστεί. «Το ξενοδοχείο βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας, ο τελευταίος τρομοκράτης σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας. Υπάρχουν πτώματα και τραυματίες διάσπαρτοι στο ξενοδοχείο και δεν έχουμε ακριβή απολογισμό», ανέφερε ο αξιωματούχος.

«Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα). Γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και υποψήφιοι (στις τοπικές εκλογές). Πρόκειται για σημαντικούς ανθρώπους. Ο απολογισμός σίγουρα θα αυξηθεί», τόνισε ο Άχμεντ Αμπντούλε μιλώντας στο Reuters.

Μια οργάνωση δημοσιογράφων επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή ότι δύο δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των νεκρών: ο Σομαλοκαναδός Χόνταν Ναλέγιαζ, ιδρυτής του τηλεοπτικού δικτύου Integration TV, και ο Μοχάμεντ Σάχαλ Όμαρ δημοσιογράφος του SBC TV στο Κισμάγιου.

Η επίθεση ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη στην είσοδο του ξενοδοχείου Medina, στο κέντρο του Κισμάγιου όπου συχνάζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και ξένοι.

Αμέσως μετά, οι ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας που ήταν παρούσες εκεί. Την ώρα της επίθεσης βουλευτές, επιχειρηματίες και φύλαρχοι πραγματοποιούσαν συνάντηση για να συζητήσουν τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην ημιαυτόνομη περιοχή Τζούμπαλαντ στα τέλη Αυγούστου.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το ξενοδοχείο υπέστη σοβαρές ζημιές από την έκρηξη και την ανταλλαγή πυροβολισμών.

«Όλο το κτίριο είναι κατεστραμμένο. Υπάρχουν πτώματα και τραυματίες που περισυνελλέγησαν στο εσωτερικό και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή», εξήγησε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Οι δράστες φορούσαν στολές της σομαλικής αστυνομίας», πρόσθεσε.

Οι Σεμπάμπ, που έχουν εξαπολύσει πολλές τέτοιου είδους επιθέσεις στο Μογκαντίσου, ανέλαβαν με ανακοίνωσή τους την επίθεση εναντίον «των αποστατών αξιωματούχων της κυβέρνησης της Τζούμπαλαντ».

Οι Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου το 2011 και στη συνέχεια έχασαν τα περισσότερα από τα άλλα προπύργιά τους. Από το Κισμάγιου αναγκάστηκαν να φύγουν το 2012. Το λιμάνι της πόλης ήταν σημαντική πηγή εσόδων για την οργάνωση αλλά και δίαυλος για την εισαγωγή όπλων και άλλων παράνομων ειδών. Οι Σεμπάμπ ελέγχουν ακόμη ορισμένα τμήματα της Τζούμπαλαντ, μιας περιοχής στη νότια Σομαλία.

Οι τελευταίοι άνθρωποι που είδαν την Αμερικανίδα Βιολόγο κατέθεσαν!

Δεν φαίνεται να τελειώνει το θρίλερ με την δολοφονία της Αμερικανίδας Βιολόγου στην Κρήτη. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ήδη μιλήσει με δύο ανθρώπους που είδαν την άτυχη 60χρονη λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί.

Σύμφων με τοιν απεσταλμένο της Daily Mail στην περιοχή, πρόκειται για έναν 85χρονο αγρότη και έναν ηλικιωμένο ψαρά που κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι είδαν την Σούζαν Ίτον στο χωριό Αφράτα, που βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά στην οποία εντοπίστηκε νεκρή.

Η εκτίμηση των αστυνομικών ήταν ότι εκεί, κοντά στο χωριό Αφράτα, ήταν η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε η 60χρονη.

«Την είδα και την αναγνώρισα στη συνέχεια από τις φωτογραφίες. Στους αστυνομικούς περιέγραψα όπως ακριβώς ήταν τα ρούχα που φορούσε. Περπατούσε γρήγορα κοντά σε μια γέφυρα και ένα εκκλησάκι στο δρόμο έξω από το χωριό. Τη συνάντησα την ώρα που περπατούσα. Λυπάμαι για ό,τι της συνέβη» δήλωσε ο 85χρονος στη βρετανική εφημερίδα.

Στην εξέλιξη των ερευνών έρχεται να προστεθεί ένα νέο στοιχείο, συγκεκριμένα φωτογραφίες της τρύπας από όπου, σύμφωνα με το zarpanews.gr, έριξαν στη σπηλία το πτώμα της βιολόγου.

Από την τρύπα, που βρίσκεται στο έδαφος τριγυρισμένη από ελαιόδεντρα, ίσα ίσα περνάει λίγο φως.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το άνοιγμα της οπής, την οποία οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως πολυβολείο: χωράει στο πλάτος έναν ευτραφή άνδρα, πόσω μάλλον μία αδύνατη γυναίκα, όπως ήταν η Σούζαν Ίτον.

Την περίοδο του πολέμου η τρύπα χρησίμευε ως μέσο εξαερισμού της σπηλιάς.

Για λόγους ασφαλείας ακριβώς, η οπή είχε καλυφθεί με ένα μεταλλικό τελάρο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Νάξος: Άνοιξε το αεροδρόμιο - απομακρύνθηκε το αεροπλάνο!

Λασίθι: Ομόφωνα ένοχος ο Χρυσαυγίτης γυμναστής που βίασε ανήλικη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share